Rovnovážka, z. s. Podpora zaměstnanosti, drobného podnikání a rozvoj služeb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Agentura pro sociální začleňování
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
CENTRUM PRO VZDĚLÁVÁNÍ VENKOVA „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Setkání politické reprezentace města Ostrov se zástupci firem působících na území města Ostrov „Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Sociální podnikání v Praze
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Rovnovážka, z. s. Podpora zaměstnanosti, drobného podnikání a rozvoj služeb

 Nezisková organizace  Od roku 2011  Vratimov – Horní Datyně, člen MAS Slezská brána  Podpora rovných příležitostí  Vzdělávání, poradenství a další služby vedoucí ke zvýšení zaměstnanosti znevýhodněných osob  Mezinárodní aktivity Kdo jsme a co děláme

Podnikám, slaďuju, sama sobě šéfuju  2012 – 2014  Partneři: PROFICIO, z. s., ARR, Koučink akademie  10 kurzů (Jak začít podnikat, Podnikatelský záměr, Finanční plán, Právní minimum, Základy daní a účetnictví, Personalistika, Soft Skills aj.)  152 účastnic, 18 nově vytvořených pracovních míst + další obnovené živnosti.  Kniha „Podnikání očima žen“,  Studie: „Trh práce očima žen“  Realizované projekty ESF – OP LZZ (1)

Průvodce na cestě k zaměstnání   20 dlouhodobě nezaměstnaných žen starších 50 let z Ostravy a okolí  Poradenství, skupinové motivační aktivity (mentoring), PC kurzy, rekvalifikace (Administrativní práce, Chůva, Pracovník v sociálních službách)  Zprostředkování dotovaného zaměstnání na 6 měsíců – 13 účastnic získalo zaměstnání  pruvodce2.webnode.cz Realizované projekty ESF – OP LZZ(2)

Vzdělávání pro moderní venkov   Obyvatelé malých obcí v MSK a ÚK (do 2 tis. obyvatel): Dobratice, Kaňovice, Karlovice, Řeka, Malenovice, Sedliště, Slatina, Šilheřovice, Velké Albrechtice, Mnetěš (ÚK)  50 seminářů, 381 účastníků  Základní počítačové dovednosti (6 témat)  Finanční gramotnost  Základy podnikání (3 témata).  Realizované projekty OP VK (1)

Lidé lidem II  2014 – 2015  Partnerství: Centrum mentoringu, o.p.s.  Obyvatelé malých obcí v MSK a OK (do 2 tis. obyvatel): Dvorce, Stará ves u Rýmařova, Vlčice a Jeseník nad Odrou – Blahutovice, Kateřinice, Lichnov  970 osob * kurzů  Témata: Práce s počítačem, Právo (NOZ), Nakládání s financemi, Odpovědné spotřebitelské chování, Podnikání.  Realizované projekty OP VK (2)

PROFUTURA  2016 – 2018  Partner: Akademie Überlingen, Wernigerode, DE  30 nezaměstnaných mladých lidí (18 – 30 let), ZŠ/SŠ  Realizace pracovních stáží v Německu + doprovodné aktivity (poradenství, jazykové a přípravné kurzy, rekvalifikace, asistence při hledání uplatnění)  Nábor probíhá právě nyní!  Realizované projekty ESF – OPZ

 Informovat občany o možnostech vzdělávání (např. zveřejněním informací o projektech na webových stránkách obcí, v obecních zpravodajích, případně na vývěskách aj.);  Spolupracovat se vzdělávacími organizacemi a institucemi v obcích a poskytnout jim v případě potřeby kofinancování na projekty podporující zaměstnanost;  Podporovat drobné podnikatele např. zvýhodněním pronájmů obecních prostor/pozemků k podnikání nebo zvýhodněním inzerce. Podnikatelé přinášejí zvýšení kvality života v obcích. Jak mohou pomoci starostové obcí?

Prostor pro dotazy Kontakt Bc. Klára Tidrichová, Předsedkyně