Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/51.0031 DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzděláváme pro budoucnost
Advertisements

PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle WORD - EXCEL UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ.
Využití cloudových služeb ve školství
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Software Dělení programů.
Modul Xperimania RNDr. Jarmila Čeperová
Zpracování laboratorní práce SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal.
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
SPECIFIKA VÝUKY POČÍTAČOVÝCH KURZŮ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU Michal Vojkůvka.
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Obor informační technologie
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Aktivizující prvky při výuce F na ZŠ
Typologie vyučovacích hodin v ekonomickém vzdělávání, použitá kritéria a závěry pro zvyšování kvality výuky © prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02_ZT_TK_1 Ročník: I. Základy techniky Vzdělávací oblast: Odborné.
Základní pojmy v informatice
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve slovních úlohách na I. stupni ZŠ 2 Slovní úloha s násobením a hledáním otázky VY_42_INOVACE_29 Sada.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
Didaktika přírodopisu 2
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve slovních úlohách na I. stupni ZŠ 2 Slovní úloha s praktickým znázorněním VY_42_INOVACE_28 Sada 2.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Cíle studia didaktiky pedagogiky
European Computer Driving Licence
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Informatika a výpočetní technika
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 1 Fyzikální vzdělávání
Úvodní informace Informatika v agrobyznysu LS 2011/2012.
Didaktika geografie.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
SIPVZ 0281P2005 Výuka studentů v odborných předmětech pomocí prezentačních, grafických a databázových programů zpracovatel: ing. Svobodová Jana Quitta.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Didaktické pomůcky ve výuce Písemné a elektronické komunikace Mgr. Lucie Černohorská.
Distanční vzdělávání ÚVOD DO DISTANČNÍCH KURZŮ. Co je to distanční vzdělávání?  Distanční vzdělávání je progresivní vzdělávací technologie, v níž proces.
Vypracoval / Roman Málek
ORGANIZAČNÍ FORMY VYUČOVÁNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Informační a komunikační technologie
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová

notebooky a tablety zdroje pro příklady z praxe či nástin výroby a aplikací vyučovaného tématu zapisujeme data a informace z přímé praxe zdroj informací z internetu lehký a praktický záznamník pro administrativu

Počítače osobní stolní počítače notebooky tablety

Využití ve výuce

Přehled aplikací Textové editory: Word, OpenOffice Textový dokument, LibreOffice Writer Tabulkové procesory: Excel, OpenOffice Sešit, LibreOffice Calc Prezentace: PowerPoint, OpenOffice Prezentace, LibreOficce Impress Kalkulačka Internet: hledání informací na webu Pouštění videí Testování: přímo doplnění textu, tvorba seminárních prací, zakřížkování správné odpovědi. Elektronická komunikace. Elektronická výuka.

Videa

Promítání lze z různých zdrojů Z externího zařízení (CD, DVD, flash disk) Z úložiště na internetu Z internetu přímo (

Metody práce využitelné při použití malých počítačů v praxi

Projekty

Projekt je úkol, popřípadě série úkolů, které mají žáci plnit, většinou individuálně, někdy i ve skupinách Závěrem každého projektu má být diskuse a reflexe

Integrovaný projekt

požadavek, aby žáci získali zkušenost, že školní vyučovací předměty, kterým se ve škole vyučuje, tvoří jeden celek a jednotlivé části tohoto celku spolu úzce souvisí.

Domácí laboratorní práce

typů domácích úkolů, které lze zadávat má i některá úskalí, se kterými musí učitel počítat již předem při její přípravě jde o doplnění školní výuky, popřípadě její pokračování použití pomůcek musí být jednoduché (často jde o přístroje vlastní výroby, předměty běžně užívané v domácnosti). součástí je také kvalitně vypracovaný protokol jako doklad o provedení a plnění uvedeného úkolu

Problémové úlohy

jedna z metod aktivního učení velmi obtížné činnosti žáků

Exkurze

způsob, jak ukázat žákům realitu řada nevýhod organizační postupy Pracovní listy lze doplnit otázkami

Testování

díky moderní výpočetní technice velice efektivně

Odborné předměty

předškolním vzdělávání – rozumové výuce první stupeň základní školy – v prvouce, přírodovědě, v pracovním vyučování Druhý stupeň – pracovní vyučování, technické praktika a informatiku, rýsování Střední školy – difrencované

Závěr