KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ 11. 6.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hygienická problematika ve školním stravování
Advertisements

Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
Příprava stravy v rodině
BEZMASÉ POKRMY
Spotřební koš - zařazování potravin do spotřebního koše,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Strava při zánětu jater
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Grand restaurant pana Septima
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Data mining telefonní ústředny Autor: Tomáš Bumba Vedoucí práce: Ing. Jan Jára, Ph.D.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Životický portál Od 8. února 2016 do 14. února 2016.
Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Výrobní činnost hotelu
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
13.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
6. – 10. června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Životický portál Od 11. ledna 2016 do 17. ledna 2016.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
září 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – 13. května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Spotřební koš ve školním stravování
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PESTROST STRAVY.
11. dubna – 15. dubna PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
10. – 14. října PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
27.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
17.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Životický portál Od 5. března do 11. března 2018.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ.
Název projektu: Moderní škola
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ AKTUALIZACE

ÚVOD ▪ Kvalita školního stravování ▪ Budkov – dvě jídelny pro děti

SOUČASNÝ STAV Obec Budkov Základní škola Budkov Dětský domov Budkov Obecné poznatky systému HACCP Plnění spotřebního koše Organizace stavebního členění prostor Způsob stravování Stavba denního menu Pestrost jídelních lístků Doporučený denní příjem soli

CÍLE C1: Zjistit dodržování postupů HACCAP v rámci vyhotovení pokrmů C2: Zjistit plnění potravního koše C3: Zjištění subjektivní spokojenosti C4: Analýza kritérií HACCAP a plnění potravinového koše

METODIKA K popisu současného stavu byly použity odborné knihy a internetové stránky V kapitole výsledky byly použity nejnovější interní dokumenty a informace obou zařízeních Pořízena fotodokumentace Měření teplot připravovaných pokrmů Celodenní sledování gramů použité soli k dochucení pokrmů Subjektivní hodnocení pomocí metody ankety

VÝSLEDKY ZŠ BUDKOV ▪ 90 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při ukládání do termonádob ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny a hodiny ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně DD BUDKOV ▪ +/- 47 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při dochucování pokrmů, při výdeji pokrmů ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny, 24 hodin denně ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně

ZŠ Budkov – plnění spotřebního koše DD Budkov – plnění spotřebního koše Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso ,6 Ryby ,53 Mléko ,68 Mléčné výrobky ,52 Tuky volné ,41 Cukry volné ,47 Zelenina ,83 Ovoce ,10 Brambory ,10 Luštěniny ,74 Maso rostlinné Vejce Ostatní Spotřební koš za období: – Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso ,89 Ryby ,01 Mléko ,80 Mléčné výrobky ,18 Tuky volné ,15 Cukry volné ,09 Zelenina ,11 Ovoce ,46 Brambory ,77 Luštěniny ,01 Maso rostlinné Vejce Ostatní000---

SPOTŘEBA SOLI ZŠ BUDKOV DenMnožství použité soli na oběd Čtvrtek2,92 g Pátek1,95 g Sobota1,16 g Neděle1,44 g Pondělí2,43 g Úterý1,95 g Středa1,21 g DD BUDKOV Den Množství použité soli na oběd jedné osoby Pondělí2,46 g Úterý2,43 g Středa2,25 g Čtvrtek1,9 g Pátek4,39 g

SUBJEKTIVNÍ HODNOCENÍ TEPLOTY VYDÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV

ROZMANITOST NABÍZENÝCH DOPLŇKŮ ZŠ BUDKOV DD BUDKOV

SLANOST PODÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA

DĚTSKÝ DOMOV BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA

NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 ZŠ BUDKOV

JÍDELNÍ LÍSTEK – NOVÁ ÚPRAVA ▪ Jídelní lístek z projektu Sestav si vlastní menu

JÍDELNÍ LÍSTEK S ALERGENY

PROJEKT SESTAV SI VLASTNÍ MENU

VYMALOVÁNÍ JÍDELNY

VIZUÁLNÍ STRÁNKA JÍDELNÍCH LÍSTKŮ Z POHLEDU STRÁVNÍKA

ZHODNOCENÍ PŘÍNOSU PODÁVANÝCH DOPLŇKŮ

UVAŘENÁ JÍDLA NA PŘÁNÍ STRÁVNÍKŮ

ZAZNAMENANÁ ZLEPŠENÍ OD POSLEDNÍHO ŠETŘENÍ

NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 DD BUDKOV POKRMY VYBRANÉ DĚTMI ▪ Pokrmy označené křížkem si děti zvolily samy ▪ Polévka drůbeží, pečené kuře, rýže okurek, šťáva ▪ Polévka kroupová, bramborový knedlík, zelí, uzené maso, šťáva, oplatek

DĚKUJI VÁM ZA VAŠI POZORNOST