KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ AKTUALIZACE
ÚVOD ▪ Kvalita školního stravování ▪ Budkov – dvě jídelny pro děti
SOUČASNÝ STAV Obec Budkov Základní škola Budkov Dětský domov Budkov Obecné poznatky systému HACCP Plnění spotřebního koše Organizace stavebního členění prostor Způsob stravování Stavba denního menu Pestrost jídelních lístků Doporučený denní příjem soli
CÍLE C1: Zjistit dodržování postupů HACCAP v rámci vyhotovení pokrmů C2: Zjistit plnění potravního koše C3: Zjištění subjektivní spokojenosti C4: Analýza kritérií HACCAP a plnění potravinového koše
METODIKA K popisu současného stavu byly použity odborné knihy a internetové stránky V kapitole výsledky byly použity nejnovější interní dokumenty a informace obou zařízeních Pořízena fotodokumentace Měření teplot připravovaných pokrmů Celodenní sledování gramů použité soli k dochucení pokrmů Subjektivní hodnocení pomocí metody ankety
VÝSLEDKY ZŠ BUDKOV ▪ 90 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při ukládání do termonádob ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny a hodiny ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně DD BUDKOV ▪ +/- 47 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při dochucování pokrmů, při výdeji pokrmů ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny, 24 hodin denně ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně
ZŠ Budkov – plnění spotřebního koše DD Budkov – plnění spotřebního koše Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso ,6 Ryby ,53 Mléko ,68 Mléčné výrobky ,52 Tuky volné ,41 Cukry volné ,47 Zelenina ,83 Ovoce ,10 Brambory ,10 Luštěniny ,74 Maso rostlinné Vejce Ostatní Spotřební koš za období: – Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso ,89 Ryby ,01 Mléko ,80 Mléčné výrobky ,18 Tuky volné ,15 Cukry volné ,09 Zelenina ,11 Ovoce ,46 Brambory ,77 Luštěniny ,01 Maso rostlinné Vejce Ostatní000---
SPOTŘEBA SOLI ZŠ BUDKOV DenMnožství použité soli na oběd Čtvrtek2,92 g Pátek1,95 g Sobota1,16 g Neděle1,44 g Pondělí2,43 g Úterý1,95 g Středa1,21 g DD BUDKOV Den Množství použité soli na oběd jedné osoby Pondělí2,46 g Úterý2,43 g Středa2,25 g Čtvrtek1,9 g Pátek4,39 g
SUBJEKTIVNÍ HODNOCENÍ TEPLOTY VYDÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV
ROZMANITOST NABÍZENÝCH DOPLŇKŮ ZŠ BUDKOV DD BUDKOV
SLANOST PODÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA
DĚTSKÝ DOMOV BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA
NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 ZŠ BUDKOV
JÍDELNÍ LÍSTEK – NOVÁ ÚPRAVA ▪ Jídelní lístek z projektu Sestav si vlastní menu
JÍDELNÍ LÍSTEK S ALERGENY
PROJEKT SESTAV SI VLASTNÍ MENU
VYMALOVÁNÍ JÍDELNY
VIZUÁLNÍ STRÁNKA JÍDELNÍCH LÍSTKŮ Z POHLEDU STRÁVNÍKA
ZHODNOCENÍ PŘÍNOSU PODÁVANÝCH DOPLŇKŮ
UVAŘENÁ JÍDLA NA PŘÁNÍ STRÁVNÍKŮ
ZAZNAMENANÁ ZLEPŠENÍ OD POSLEDNÍHO ŠETŘENÍ
NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 DD BUDKOV POKRMY VYBRANÉ DĚTMI ▪ Pokrmy označené křížkem si děti zvolily samy ▪ Polévka drůbeží, pečené kuře, rýže okurek, šťáva ▪ Polévka kroupová, bramborový knedlík, zelí, uzené maso, šťáva, oplatek
DĚKUJI VÁM ZA VAŠI POZORNOST