Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jarmila Mihalíková Název materiálu: VY_32_Inovace_22_Po prázdninách Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3250.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lineární rovnice 8.-9.ročník
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.12 Anotace: Prezentace obsahuje náměty k tvořivé práci žáků, na kterých si procvičí a zopakují básnické formy (kaligram, pásmo).
Ve slovech a ve větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Křížovky s VS po P I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
ICT ČJ párové souhlásky uvnitř slov
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jeMgr. Miloš Kaplan Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Evropa: západní a střední Evropa
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Prosinec 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.12.
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Křížovky s VS po B II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT 2 – 3 – HUDEBNÍ VÝCHOVA – hudební rytmus
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti třemi. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná třemi. Speciální.
ICT – Hudební výchova – Vokální činnosti
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
TÉMA: SAMOHLÁSKA A Vytvořila: Mgr. Alena Zicháčková Dne: VY_32_Inovace/9_481.
ICT M 5.R. Římské číslice II
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem páka, rameno.
Křížovky s VS po V I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Křížovky s VS po B I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
Afrika vodstvo VY_32_INOVACE_Z OnM Mgr. Kosík Lukáš
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slabiky dě, tě, ně VY_32_INOVACE_11 Sada 3 Základní škola.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU –10-1
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň, první období Typická věková skupina: 6 až 7 let Metodické doporučení: některé snímky lze žákům vytisknout Ověřeno.
Zásady tvorby prezentací Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Pavel Broža Datum: Cílové ročníky: 6. a 7.
Škola.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_24 _Karel Jaromír Erben.
Český jazyk Přehled dělení hlásek- samohlásky a souhlásky 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-17 Projekt ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy.
Věta 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-16.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu: VY_32_Inovace_38_Význam slova Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_09_Vyhledávání daných slabik v textu Autor:
Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
A. Sova – Květy intimních nálad
Anotace: práce s učebnicí, tiché čtení s porozuměním
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_19_VODA_význam vody (opakování)
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
VY__III/2__INOVACE__06 Český jazyk PŘÍDAVNÁ JMÉNA.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Suroviny pro cukráře I. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace_40_Samohlásky a souhlásky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jarmila Mihalíková Název materiálu: VY_32_Inovace_22_Po prázdninách Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/

ANOTACE:Žák bude pracovat s básní, rýmem. Bude doplňovat, vybírat, přiřazovat a ilustrovat slova, která se rýmují. Hledat v textu správnou odpověď na otázku. JAZYK: Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP:Dovede rozlišit a vyhledat rým KLÍČOVÁ SLOVA:Autor, název básně, rým, rytmus, ilustrace DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: Prezentace DRUH INTERAKTIVITY: Aktivita CÍLOVÁ SKUPINA:Žák STUPEŇ A TYP VZDĚLÁVÁNÍ: Základní vzdělávání – první stupeň – druhé období VĚKOVÁ SKUPINA:9-12 let

Co je rým? rým = zvuková shoda jedné nebo více slabik na konci veršů Jablíčka Už má sadař košíček Plný zralých jablíček. Když je česal bez hřebínku, Dal mi jedno pro maminku. (Oldřich Syrovátka)

Práce s básní- Čítanka pro 5. ročník základní školy a základní školy praktické. Vyber a doplň slovo, které v básni chybí, tak aby báseň dávala smysl a rýmovala se. Báseň přečti. Po prázdninách Vyběhaní, _________________,sluníčko vracíme se __________a strání.vody U ___________nám dobře bylo,z luk ________________ nás opálilo.v lese Sbírali jsme hříbky __________,osvěžení ve __________teď scházíme se.do učení Čilí, zdraví, ________________, vykoupaní s chutí zase ________________.škole Po prázdninách Vyběhaní, vykoupaní vracíme se z luk a strání. U vody nám dobře bylo, sluníčko nás opálilo. Sbírali jsme hříbky v lese, ve škole teď scházíme se. Čilí zdraví, osvěžení, s chutí zase do učení. vykoupaní z luk v lese vody sluníčko škole osvěžení do učení

Práce s básní Napiš, jak se jmenuje autor básně. LADISLAV STEHLÍK ……………………………….. Vyprávěj, o čem se v básni píše. Pokus se vytleskat rytmus básně a vypiš slova, které mají nejvíce slabik. Zapiš jejich počet. vykoupaní, vykoupaní 4 _____________ ……… opálilo, osvěžení 4 ______________ ………

Práce s básní Vypiš alespoň tři slova z básně, která mají: 3 slabiky ___________________ 2 slabiky ___________________ 1 slabiku ___________________ 3 slabiky vracíme, sluníčko, sbírali…… 2 slabiky strání, vody, hříbky, lese, škole,…….. 1 slabiku luk, nám, nás……

Ke každému slovu s obrázkem vyber a přiřaď slovo, se kterým se rýmuje. Pod slovo můžeš namalovat obrázek. LUKU VODYSLUNÍČKOLES JABLÍČKO PUK JAHODY PES

V básni hledej správnou odpověď na otázku: V odpovědi zaškrtni správné písmeno a napiš je do tajenky Odkud se vracíme Z) z luk a strání O) z paneláků Kde nám bylo dobře T) doma Á) u vody V tajence najdeš odpověď na otázku: Co nás opálilo L) trouba Ř) sluníčko Co jsme sbírali v lese? Í) hříbky E) muchomůrky V kterém měsíci začíná škola? Z Á Ř Í _________________________

Čtyřsměrka TUŽKAP ŠBUBKR TYTALA ĚXAREV TIMVTÍ CFUYST EOGTAK AOREPO Vyhledej školní potřeby pastelka tužka pero barvy štětce pravítko guma tuž fixy Vypiš zbylá písmena. B O T A …………………………

Ke slovu nakresli obrázek a vymysli slovo, které se ke slovu rýmuje. bota Ota sobota robota hmota slota anekdota života

Seznam použité literatury HALASOVÁ, J. Sbírka říkadel a veršů. Brno: Didaktis, ISBN GEBHARTOVÁ, V. Čítanka pro 5. ročník základní školy a základní školy praktické. Praha: Parta, ISBN