Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období 2014-2020 Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Základní informace k 6. výzvě IROP SC 4.2 POSÍLENÍ KAPACIT KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE ZA ÚČELEM ZLEPŠENÍ ŘÍDÍCÍCH A ADMINISTRATIVNÍCH SCHOPNOSTÍ.
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM - aktuální stav Workshopy SMS ČR leden 2015.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Ivan Palán Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO ROZVOJE.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Petr Šústal, MPA Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO ROZVOJE.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Zdeněk Vašák – pověřen řízením Centra Naděžda Burešová– vedoucí pobočky České Budějovice Role v programovém.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky DSO ORP Příbram.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Aktuální informace k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu
Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Interní postupy MAS Brdy
Představení SCLLD MAS Sokolovsko o.p.s.
CRR ČR – základní informace
Představení CRR Seminář k SC 1.1 Ing. Petr Šústal, MPA
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Energetické úspory v bytových domech III
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Integrovaný regionální operační program – IROP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí oddělení, Karlovy Vary Výroční konference ROP SZ, Karlovy Vary října 2015, Workshop a konference projektu SMS ČR „MAS jako nástroj spolupráce obcí“

Státní příspěvková organizace zřízená Zákonem č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, a řízená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR zprostředkující subjekt pro vybrané operační programy konzultační a informační činnost kontrola a monitoring realizace projektů ( ) Integrovaný regionální operační program ( ) Integrovaný operační program, OP Technická pomoc ( ) Společný regionální operační program, OP JPD2 ( ) předvstupní programy (PHARE, ISPA, SAPARD) kontrolní subjekt pro operační programy Cíle 3 (nyní Cíl 2) hostitelská organizace pro pracoviště Enterprise Europe Network poradenství pro malé a střední podnikatele správa Regionálního informačního servisu (RIS) a Mapového serveru rozsáhlá pravidelně aktualizovaná databáze regionálních dat a jejich zobrazení v mapě Centrum pro regionální rozvoj České republiky (Centrum) 2

Poskytování konzultačního servisu ₋do předložení projektu resp. žádosti o podporu do příslušné výzvy – pracovníci pro absorpční kapacitu ₋od předložení žádosti – přiřazený manažer projektu Příjem projektů -pouze elektronicky vč. všech příloh přes aplikaci MS2014+ (dostupné na Výběr a hodnocení projektů vč. ex-ante analýzy rizik - Kontrola obecných a specifických kritérií přijatelnosti a formálních náležitostí -Věcné hodnocení Ex-ante analýza rizik -realizovatelnost z hlediska věcného i finančního Ex-ante kontrola na základě výsledku analýzy rizik Činnosti Zprostředkujícího subjektu: 3

Kontrola realizace a monitoring projektů ₋kontrola interim – administrativní, na místě ₋kontrola veřejných zakázek -plnění pravidel publicity ₋plnění monitorovacích indikátorů ₋změny v projektech ₋zprávy o realizaci Financování projektů ₋kontrola žádostí o platbu ₋kontrola způsobilosti výdajů Udržitelnost ₋zprávy o udržitelnosti ₋sledování monitorovacích indikátorů ₋kontrola ex-post administrativní, na místě Činnosti Zprostředkujícího subjektu: 4

Období před předložením žádosti o podporu: Dotazy obecné – např. výběrová řízení, způsobilost výdajů, indikátory, publicita apod. Dotazy na specifické cíle (SC) – např. oprávněnost žadatelů, způsobilost záměru do jednotlivých SC v IROPu, zahájení prací na projektu, veřejná podpora k jednotlivým SC, způsobilé výdaje, limity na výdaje u jednotlivých SC apod. Semináře k vyhlášeným výzvám: Semináře k výzvám organizované řídícím orgánem - MMR Semináře/workshopy organizované zprostředkujícím subjektem – Centrum – k výzvám, k administraci projektů, k veřejným zakázkám. Období po předložení žádosti o podporu: Po zaregistrování žádosti v IS KP2014+ bude k žádosti o podporu přiřazen manažer projektu. Kontakty na něj budou žadateli zaslány depeší přes monitorovací systém. Konzultační servis pro žadatele: 5

Obecné dotazy i dotazy ke specifickým cílům konzultujte s kontaktním pracovníkem Centra pro regionální rozvoj pro příslušný Kraj: Kontakt na oddělení pro Ústecký kraj Ing. Viktor Kruml, manažer projektu (pověřený vedením oddělení), tel , Ing. Ivan Palán, specialista pro absorpční kapacitu, tel , Adresa: Dvořákova 3134/2, Ústí nad Labem ( od patro) Adresa (IOP, Cíl3): Školní 5335, Chomutov (tel ) Adresa sídla: Vinohradská 1896/46, Praha 2 – Vinohrady Kontakty IROP: Konzultační servis pro žadatele: 6

7 Dvořákova 3134/2, Ústí n. L ( od patro)

Obecné dotazy i dotazy ke specifickým cílům konzultujte s kontaktním pracovníkem Centra pro regionální rozvoj pro příslušný Kraj: Kontakt na oddělení pro Karlovarský kraj Ing. Marie Míšková, vedoucí oddělení, tel , Kontakty IROP: Konzultační servis pro žadatele: 8

Struktura IROP Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony Alokace 1,6 mld. EUR Doprava, integrované dopravní systémy, IZS Prioritní osa 2 - Lidé Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů Alokace 1,7 mld. EUR Sociální služby/bydlení, sociální podnikání, zdravotní péče, vzdělávání, zateplování Prioritní osa 3 - Instituce Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí Alokace 0,8 mld. EUR Kulturní dědictví, e-Government, dokumenty územního rozvoje Prioritní osa 4 - Komunitně vedený místní rozvoj - Alokace 390 mil. EUR - Posílení CLLD, provozní a animační náklady 9

Harmonogram výzev IROP Vybrané úseky silnic II. a III. třídy VYHLÁŠENO 1.2Podpora veřejné dopravy12/ Technika pro integrovaný záchranný systém12/ Deinstitucionalizace sociálních služeb VYHLÁŠENO 2.2Sociální podnikání v sociálně vyloučených lokalitách VYHLÁŠENO 2.2Sociální podnikání VYHLÁŠENO 2.4Infrastruktura pro předškolní vzdělávání11/ Infrastruktura pro předškolní vzdělávání v sociálně vyloučených lokalitách 11/ Energetické úspory v bytových domech12/ Revitalizace souboru vybraných památek11/ Aktivity vedoucí k úplnému elektronickému podání VYHLÁŠENO 3.2Kyberbezpečnost VYHLÁŠENO 3.3Územní plány VYHLÁŠENO 3.3Regulační plány VYHLÁŠENO 3.3Územní studie VYHLÁŠENO 10

Centrum pro regionální rozvoj České republikyVinohradská 46, Praha 2tel.: Děkujeme za pozornost. 11