Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Advertisements

SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
J a k REALIZUJEME MAP II NA ŘÍČANSKU ? Linda Kůstková.
Intenzivní podpora škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí

Hlavní myšlenka, charakteristika Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast PILOTNÍ PROJEKT S INOVAČNÍMI PRVKY Nízkorozpočtový Zrcadlový Buduje nové tradice v regionu Využívá a rozvíjí venkovskou identitu Obsahuje prvky dlouhodobé udržitelnosti Oboustranně navazuje na jiné projekty Opatření : „Realizace projektů spolupráce“

Parametry projektu Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast 2 partneři : Podhorácko, o.p.s., LGD Krajna i Paluki(PL) Doba realizace : 14 měsíců Rozpočet: ,- Kč ( MAS Podhorácko) Každá MAS hradí výdaje svých účastníků Zapojení subjektů z území : spolupráce více než 10 partnerů na několika místech (CZ i PL) ZKUŠENOSTI S PROJEKTY I S PROJEKTY SPOLUPRÁCE

Kvalita života s využitím vnitřních zdrojů Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Účel projektu Podpořit složky vesnické identity uspořádáním festivalů, výstav a přehlídek a sdílet zkušenosti ukončených projektů a aktivit celoživotního učení v komunitách, které podporují venkovskou identitu Vyšší cíle projektu zlepšení kvality života, nové tradice, vzdělávání formou komunitního celoživotního učení. Dopady projektu Nové projekty, zapojení nových lidí, změna ve vnímání venkovské identity, nové produkty s uplatněním venkovské identity

Kvalita života s využitím vnitřních zdrojů Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Naplnění společných cílů strategií obou MAS Projekt naplňuje hlavní cíle strategií obou MAS a 11 dílčích cílů SPL MAS Podhorácko 7 dílčích cílů LGD Krajna i Paluki Zapojení subjektů a lidí z území MAS Podhorácko zapojí Programový tým MAS a 12 partnerů na 14 místech regionu Krajna i Paluki zapojí 7 partnerů na 6 místech

Mapa pokrytí území Podhorácka aktivitami projektu Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Zeleně jsou označeny katastry obcí regionu Podhorácko na nichž budou probíhat aktivity projektu spolupráce

Partner projektu LGD Krajna i Paluki Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Jedna z předních MAS v Polsku obyvatel Kujawsko-Pomorskie wojewodstvo Staví na fungujících místních partnerstvích a municipalitách Klíčové oblasti strategie Využití místních zdrojů - turistika Komunitní celoživotní učení Venkovská identita Místní produkty Lidová kultura Zapojování obecních komunit

Společná příprava projektu Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast  Smlouva o spolupráci mezi MAS 2008  Setkání XI./2009 v Borech- záměr projektu  Dvě setkání 2010 v Krakově a Nakle a společná příprava projektu v týmu CZ/PL V.,VI.2010  Sestavení koordinační skupiny a její práce na projektu, podpis smlouvy o spolupráci v projektu VI.2010  Podání žádosti na české straně VI  Podání žádosti na polské straně XII. 2010

Společná příprava projektu Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Setkání v Nakle (PL) a společná příprava projektu v týmu CZ/PL VI.2010 Setkání XI./2009 v Borech ( CZ)- dohoda záměru projektu

Výstupy a výsledky projektu Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast  Festival sborů Naklo(PL) s českou účastí a workshop  Veletrh místních produktů Podhorácka a workshop (s polskou účastí)- nová tradice  Přehlídka kuchyně a gastronomie Krajna i Paluki(PL) a workshop s českou účastí  Přehlídka lidového tance na Podhorácku a workshop (s polskou účastí)- nová tradice  Česko –polská publikace místní gastronomie a regionální produkty

Rozpočet projektu-předfinancování Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Rozpočet KOORDINAČNÍ MAS Podhorácko CZK Rozpočet polského partnera PZL ( cca €) Předfinancování projektu : dohodnuto v bance WSPK- příslib úvěru v bance, která poskytuje kontokorentní rámec pro financování SPL MAS Podhorácko

Rozpočet projektu rozdělení financí Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Částky v euro dle smlouvy o spolupráci v projektu 1€= 26CZK

Rizika projektu a jejich eliminace Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast  Zpožděné vyhlášení výzvy na polské straně časování projektu počítá s maximální rezervou od podání (CZ) k zahájení realizace  Nefunkční koordinační skupina Obě strany mají lidské zdroje pro náhradu kteréhokoliv člena skupiny  Nezájem aktérů z regionu MAS o aktivity projektu Programový tým MAS Podhorácko a info ve Zpravodaji MAS jsou zárukou zájmu o projekt

Koordinace, řízení a evaluace projektu Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Koordinační skupina 3 členové Podhorácko - řídící MAS 3 členové Krajna i Paluki Jazyk projektu Angličtina Komunikace v projektu , telefon, plán koordinace a evaluace, osobní setkání Proces řízení a evaluace projektu Plán evaluace 4 setkání k řízení a evaluaci v rámci realizace aktivit + 2 koordinační a evaluační setkání koordinační skupiny ( 1xCZ,1xPL)

Děkuji za pozornost ! Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblast Kristýna Štěpánová manažerka MAS Podhorácko a vedoucí koordinační skupiny mezinárodního projektu spolupráce telefon : web: