Centrální registr https://www.refiz.eu ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

Mobilně a (ne)bezpečně
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
… najdu tam, co neznám !.
Výkonná a pohodlná správa zařízení se systémem Windows Mobile® 6.1 v podnikovém prostředí Mezi nabízené funkce patří: Centralizovaná, bezdrátová správa.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Tisková konference 11. července 2006
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Řízení přístupových práv uživatelů
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Internet.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Realizační tým ICZ duben 2005
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
e-Komunikace nevidomých občanů s veřejnou správou
Blíží se datové schránky,. aneb „Nepropadejte panice!“
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Management zařízení (Mikrotik, UBNT, CMTS modemů)‏ Monitoring sítě / zobrazení na mapě Statistiky sítě Fakturace Plánování Uživatelské rozhraní Evidence.
OBÁLKY KNIH.cz Jiří Nechvátal Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Ivana Topolová VŠE v Praze
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Tomáš Režňák 5. dubna 2005 webmasterské setkání v rámci konference ISSS Centrum dopravního výzkumu Brno Intranet jako pomocník webmastera.
Městská cyklonavigace Filip Šamánek Petr Kalivoda.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Odborný seminář o označování majetku pomocí tzv. syntetické DNA BRNO 2015 Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži Projekt MVČR a obecních.
FORENZNÍ IDENTIFIKAČNÍ ZNAČENÍ JÍZDNÍCH KOL ČESKÁ REPUBLIKA – SLOVENSKÁ REPUBLIKA SPOLUPRÁCE V OBLASTI OCHRANY MAJETKU Setkání obecních a městských policií.
Web server SEA a monitorování dat pomocí tabletu nebo „chytrého“ telefonu Jan Voříšek.
Zkušenosti se značením jízdních kol Městská policie Karviná.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Seminář č.20 - Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných LP Roman Slowioczek,
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži
eRecept – aktuální stav a plánovaný vývoj do
Internet - historie.
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
iMUNIS Portálové řešení pro obce
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Návod k použití 1 Odstraňte čáry a texty, které nepotřebujete. 2
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Národního registru hospitalizací
Transkript prezentace:

Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade s.r.o.

Důvody pro založení centrálního registru ●sjednocení evidence identifikačního značení - SelectDNA, DataDotDNA ●značení předmětů bez centrální evidence je neefektivní ●možnost prověřit předmět před koupí (bazar, zastávárna) ●sdílení informací mezi organizacemi (MP, PČR, pojišťovny,...)

Historie a statistika: prosinec začátek vývoje leden spuštěn zkušební provoz červenec zahájen ostrý provoz říjen aktivně zapojeno 14 MP aktuální stav cca 5900 předmětů - v roce 2014 se zaevidovalo 1520 předmětů a v letošním roce již přes 4000 předmětů města s nejvyšším počtem evidencí: Ostrava (1900) a Frýdek Místek (1200)

Rozložení evidovaných předmětů

Technické řešení webový portál přístupný z běžných prohlížečů (PC, mobil, tablet) zabezpečené šifrované připojení HTTPS (128 bitové šifrování) pravidelně zálohovaný server na rychlé síti webová služba pro připojení SW třetích stran - realizováno např. u MP Ostrava

Poskytované funkce centrální evidence libovolných předmětů označených pomocí forenzní identifikace předměty jsou uloženy včetně fotografií, sériových čísel, popisu a samozřejmě identifikačního kódu podpora pro evidenci jízdních kol a invalidních vozíků se zaměřením na městské policie data z MP jsou evidována jako anonymní, nelze identifikovat samotného majitele, pouze MP u které je kolo evidováno podpora pro organizace nevkládající data - mohou prohlížet a vyhledávat odcizené/ztracené předměty, např. PČR, MP podpora pro notifikace - oznámení, kdy v případě krádeže předmětu může být na vybrané uživatele odeslána zpráva obsahující seznam těchto předmětů pro běžné občany je dostupná funkce, kdy zadá např. číslo rámu jízdního kola nebo sériové číslo předmětu a systém mu odpoví zda je předmět evidován jako odcizený nebo ztracený webová služba s API rozhraním pro připojení SW třetích stran - samotné MP si mohou upravit svůj stávající informační systém a přímo vkládat data do centrálního registru

Budoucí vývoj vývoj specializované aplikace pro mobilní zařízení - Android, iOS, Windows Phone konfigurovatelné notifikace = organizace si může vybrat z jakého okruhu (kola, domácí elektronika,...) a z jakého místa (okresy, kraje) bude oznámení o odcizených předmětech dostávat rozšíření webové služby - IS u organizací budou moci přes tuto službu získávat také informace, např, si stahovat seznam odcizených/ztracených předmětů

Bike Guard - evidence jízdních kol instalace u 13 organizací MP

O co jde jedná se o webovou aplikaci běžící u libovolné MP, v lokální síti slouží k jejich vlastní velmi podrobné evidenci jízdních kol a kompenzačních pomůcek umí komunikovat s centrálním registrem pomocí šifrovaných balíčků odesílaných em umí komunikovat s centrálním registrem pomocí webové služby

Vlastnosti a funkce podrobná evidence předmětů se specializací na jízdní kola a kompenzační pomůcky = mnoho připravených číselníků (rámy, brzdy,...) fotogalerie ke každému předmětu evidence vlastníků těchto předmětů - základní iniciály, OP, r.č., adresa,... uživatelské účty - strážníci mohou přístup s odlišným oprávněním (např. bez možnosti zápisu)