Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/13.0004 31.10.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obor informační technologie
FOTODOKUMENTACE ZPRACOVALA: ING.ŘEHÁKOVÁ, VOŠ MĚLNÍK
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
1.Cesta do školy (animace) 2.Vyučované obory 3.Historie 4.Prostory školy a vybavení 5.Exkluzivity ( vč. ECDL a CISCO )ECDLCISCO 6.Uplatnění absolventů.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Zkvalitnění výuky technických oborů Název projektu:
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_19.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Individuální projekt OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Aktuální informace o KAP
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/

Česká zahradnická akademie Historii naší školy nalézáme v dobových dokumentech a archivech již od roku 1882 Česká zahradnická akademie Mělník úspěšně dokončila i v současné době plní řadu projektů zaměřených na vzdělávání odborné veřejnosti Při plnění náročných úkolů aktivně využívá operační program "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"

Česká zahradnická akademie

Realizační tým projektu Projektový manažer a lektor: Ing. Kateřina Fousová Tajemník projektu: Mgr. Valerie Čermáková Technik a lektor specialista: Ing. Martin Nezbeda Lektor specialista: Mgr. Zdeněk Bažant Lektor IT: Karel Rys Administrativní pracovnice: Miroslava Štochlová Ekolog – lektor: Ing. Helena Součková, CSc.

PARTNER PROJEKTU Regionální muzeum Mělník Příspěvková organizace sídlí v budově bývalého kapucínského kláštera, původně měšťanského domu pocházejícího z 2. poloviny 14. století na náměstí Míru v historickém centru města. Muzeum se specializuje na historii výroby dětských kočárků v České republice a historii vinařství v Čechách.

PARTNER PROJEKTU Regionální muzeum Mělník

AKTIVITA 01 Zpracování výkladového zahradnického slovníku V této aktivitě byl vytvořen překladový a výkladový zahradnický slovník s rozsahem 1000 jednotek (výraz v češtině, překlad do německého jazyka a výklad termínu několika větami v německém jazyce). Součástí aktivity byla přednáška odborníka z německy mluvících zemí na téma: „Krajinářské parky v německy mluvících zemích“.

AKTIVITA 02 Zpracování učebnice německého jazyka pro studenty VOŠ zahradnické v Mělníku V této aktivitě byla zpracována nová učebnice německého jazyka pro studenty VOŠ v tištěné i elektronické podobě. Obsahuje odborná zahradnická témata včetně obrazových příloh, úkolů, cvičení, tematické slovní zásoby a zajímavostí.

AKTIVITA 03 V průběhu a po ukončení prací byly uspořádány workshopy, kde byl mimo jiné předveden nový software pro studenty. Workshopy probíhaly v učebnách výpočetní techniky a v aule zahradnické školy a v historických prostorách Regionálního muzea Mělník. Studenti pomáhali vytvořit základní koncepci učebnice a slovníku.

AKTIVITA 03 Jedním z klíčových úkolů projektu je využití výpočetní techniky při výuce jazyků. V rámci plnění klíčových aktivit byl vytvořen nový software "Zahradnický výkladový slovník". Workshop "Práce se slovníkem"

AKTIVITA 03 Workshop v reprezentativních historických prostorech Regionálního muzea v Mělníku. Studenti se seznámili s historií zahradnictví respektive vinařství v této oblasti.

AKTIVITA 03 Workshop na téma NĚMECKÉ NÁRODNÍ PARKY Jens Halves

E-LEARNING Stránky e-lerningu v rámci projektu

RAKOUSKÉ ZAHRADY A PARKY V termínu proběhl výjezd čtyř lektorů projektu do Rakouska

UČEBNA NĚMECKÉHO JAZYKA V rámci realizace projektu byla vytvořena nová učebna německého jazyka a z prostředků projektu byla vybavena novým nábytkem a moderním multimediálním systémem včetně počítače připojeného do školní sítě i internetu. Učebna získala variabilní nástroje pro moderní formu výuky. Byly zakoupeny jednomístné pracovní stolky tak, aby učebna mohla být uspořádána přesně podle potřeb lektora respektive zvolené formy výuky.

Děkuji za pozornost