Export služeb Drobných,malých a středních podnikatelů ve stavebnictví František Holec prezident Svaz drobných,malých, středních zaměstnavatelů ve stavebnictví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
ZÁVĚRY ŠETŘENÍ SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR V JIHOMORAVKÉM KRAJI A KRAJI VYSOČINA Brno, 6. března 2013.
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
Způsoby stanovení ceny
Přeshraniční poskytování služeb Festival exportu, RNDr
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR František Holec viceprezident Hospodářské komory České republiky Seminář Označení CE vám otevře evropský.
Lenka Šůsová Marie Kubáňková Analýza možností podpory podnikání v Městské části Praha 13.
Mám zde malý plat, chci raději pracovat v Německu… Seminář v Evropském domě Lukáš Pachta, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM Pracovní příležitosti.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Ekonomická gramotnost
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Technická obsluha výroby Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
ZÁVĚRY ŠETŘENÍ SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Mladá Boleslav, 3. dubna 2013.
Export jako šance pro růst České republiky Václav Kubata, poslanec, člen Hospodářského a Zahraničního výboru.
Podnik 6.hodina. Podnik jako soubor osobních,hmotných a nehmotných složek podnikání Podnik je právně samostatný subjekt trhu, zakládaný a provozovaný.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
Přednáška č.4 Vstup na zahraniční trhy při výrobě v zahraničí.
Ekonomické dopady obchodování s povolenkami z pohledu provozovatele velké podnikové energetiky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Praha 23. listopadu 2006.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Organizace a řízení nadnárodních společností
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
1 Dáky v nemoci, mateřství a rovnocenné otcovské dávky.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Právní možnosti při zakládání firemního zastoupení v SRN Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Advokát v ČR a SRN Sdružení českých podniků v Německu.
1 Dodatky k politikám EU Koncepce exportní politiky EU VŠFS – kombinované magisterské studium PESA
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Liberec ŘEŠME PROBLÉMY PODNIKÁNÍ V REGIONECH.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Brzdy české digitální ekonomiky
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
Úvod, základní principy a cíle
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Setkání kariérových poradců
V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Transkript prezentace:

Export služeb Drobných,malých a středních podnikatelů ve stavebnictví František Holec prezident Svaz drobných,malých, středních zaměstnavatelů ve stavebnictví

Zájem o export služeb Zatím lze říci, že neví velký zájem o export služeb do zahraničí a to z důvodů: velká poptávka po službách ve stavebnictví na domácím trhu, chybí kvalifikovaní zaměstnanci, nedostatečná informace o zahraničních zakázkách, malé zastoupení našeho státu na podporu podnikatelů v zahraničí

Rychlá anketa Většina MSP ve stavebnictví zatím moc neposkytuje své služby v zahraničí(země EU) nebo v třetích zemích. Poskytování příhraničních služeb je regionální a nárazové. Ani směrnice o volném pohybu služeb, zatím podle ankety nepředpokládá větší poskytování služby v zahraničí v oboru stavebnictví našimi podnikateli.

Jako další problém vidí podnikatelé při vyřizování reklamací u zákazníků. Velké cestovní náklady s případným odstraněním závady a v případě neuznání reklamace a nutnost výměny zařízení opět velké náklady a v nejhorším případě řešení u soudu. Ve stavebnictví v EU je ještě zapotřebí novelizovat hodně technických norem EU aby se snížili náklady na poskytování služeb. (Drahé získávání informací z jednotlivých zemích)

Nadnárodní společnosti V případě, že MSP získá zakázku na export a se službou dodává výrobky nadnárodních společností může se dostat do problému, že tyto výrobky nemůže se službou prodat v dané zemi neb pro tuto zemi má nadnárodní společnost svého distributora.

Registr velmi malých zakázek Jedním z největších problémů je zjistit kde získám informace o zakázce. Zjištění většího množství malých zakázek na jednom místě.(Např. oprava bytového fondu) V případě veřejné soutěže je velmi nepravděpodobné, že malou zakázku nebo soubor zakázek získá podnikatel ze zahraničí. Úspěch ve veřejné soutěži je možný jedině v případě, že firma zná speciální technologii, které je v místě neznámá.

Problémy ve třetích zemích Podle ankety je nutné rozdělit země na technicky vyspělé a ostatní. Vyspělé: velké množství legislativních předpisů jak národních tak regionálních. Při poskytování služeb na energetických zařízeních ještě nutné povolení distributora energie. Při přijímání pracovníků nutno dodržovat pracovně právní vztahy v hostitelské zemi.

V ostatních třetích zemích Velké náklady s přípravou vlastních zaměstnanců - především zdravotní. Stejné problémy jako ve vyspělých a na víc je nutné někdy zabezpečit i vlastními pracovníky docela obyčejné práce a též přivézt sebou téměř veškeré přenosné nářadí ale u el. nářadí je někdy nutné počítat s problémy připojení do sítě.

Děkuji za pozornost Prosím o zaslání podnětů ke zlepšení podnikatelského prostředí na