Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – 22.5.2013 Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Kongresová turistika pro Pardubický kraj Chrudim Spolkový dům Záměr vzniku.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
DOHODA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI V OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Volnočasové projekty a EU financování
Destinační management TO Jeseníky-východ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Regionální operační program jako partner rozvoje mikroregionů Seminář k problematice mikroregionů Humpolec, Richard Hubl Evropská unie Evropský.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Regionální rozvoj Krkonoše „Integrované strategie regionálního rozvoje Krkonoše 2014 – 2020“ (s výhledem do roku 2030) Motto regionu: „Krkonoše – jedinečné.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
ATIC ČR Brno Město Vrchlabí  cca obyvatel,  založeno v roce 1533 (před 482. lety)  rozloha ha,  spádová oblast cca
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Vysočina Tourism, příspěvková organizace Představení organizace, projekty, aktivity, spolupráce s TIC Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava,
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální rozvoj Krkonoše
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
turistická oblast v srdci Čech
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj

Krkonoše – svazek měst a obcí Vznik svazku květen 2000 Sdružuje 41 měst a obcí trvale žijících obyvatel Oblast Liberecký kraj a Královéhradecký kraj Turisticky navštěvovaná oblast ČR

Krkonoše – svazek měst a obcí Hlavní činností Svazku měst a obcí Krkonoše je uvádět do života projekty na podporu cestovního ruchu v turistickém regionu a zajištění jejich financování.

Krkonoše ze sedla kola Za 12 let bylo vyznačeno více než 300 km nových cyklotras v podhůří Krkonoš, 200 km na území KRNAP, vybudováno více než 200 kusů mobiliáře (lavičky, mapy, odpočívadla, apod.) Nejdéle trvající letní projekt Svazku Krkonoše

Krkonošské cyklobusy 2013 V roce 2012 přepraveno osob a kol Financuje: Královéhradecký kraj Liberecký kraj Krkonoše – svazek měst a obcí Rok 2013 – 10. ročník

Krkonoše - lyžařský běžecký ráj Největší zimní projekt Svazku Krkonoše Za 12 let najeto více než motohodin roleb a skútrů při úpravě tras. Upraveno více než km lyžařských tras.

Varnsdorf - Mělník - Praha Šp. Mlýn - Mladá Boleslav - Praha Marketingové aktivity 365 dnů v roce na cestách

Marketingové aktivity V Krkonoších 21 ČR + 5 PL

Marketingové aktivity Top akce v Krkonoších ks ks Informační materiály „Jedeme do Krkonoš“ ks

„Krkonošská sezona“ Turistické noviny Krkonošská sezona od 2005,16x vydání 2x do roka - zima, léto náklad ks 3 jazykové mutace možnost vlastní inzerce Turistické noviny plné informací z regionu a spoustou tipů na výlety jak v létě tak v zimě

Naši partneři – opora projektů a více než 45 přispěvatelů do fondu cestovního ruchu Krkonoše

Fond cestovního ruchu Krkonoše Fond cestovního ruchu - byl zřízen valnou hromadou Svazku dne , do kterého každoročně společně přispívají města, obce i podnikatelské subjekty. Fond je výhodný pro všechny zúčastněné, spojuje finanční zdroje, šetří náklady přispěvatelů na samostatný postup a zvyšuje efektivitu propagace Krkonoš jako celku.

- do FCR Krkonoše přispívají podle dohodnutých kritérií dobrovolně všechny členské obce Svazku a část podnikatelů působících v oblasti cestovního ruchu v turistickém regionu Krkonoše -Nyní s fondem cestovního ruchu Krkonoše spolupracuje a přispívá, 41 měst a obcí a více než 45 podnikatelských subjektů -Roční příjmy Fondu CR v průměru Kč. Příspěvky do fondu cestovního ruchu

-Prezentace přispěvovatelů na veletrzích a akce CR-21x za rok ČR, PL, D, -Prezentace na Press tripech, fórech cestovního ruchu -Vlastní prezentace na setkáních infocenter -Možnost využití stravovacích a ubytovacích služeb členů FCR -Inzerce v turistických novinách Krkonošská sezóna -Informace o dotacích a grantech -Prezentace přispěvovatelů v tiskových zprávách vydávaných Svazkem -Prezentace na webové stránky -Prezentace na -Možnost využívání jednotného grafického stylu Krkonoš Nabídka přispěvatelům do Fondu CR Krkonoše

- Využívání mapových podkladů regionu Krkonoše - zdarma - Informace z pravidelného monitoringu tisku o Krkonoších - Informace o grantech a projektech na podporu CR (kraje, MMR, MŽP, SFŽP, MZE, MPO, CzechTourism, EU, atd.) - Jazykové překlady na webu krkonose.eu zdarma -Marketingové porady o činnosti Svazku a možnostech zapojení do aktivit …… Budování společné a prestižní značky „Krkonoše“ Nabídka přispěvatelům do Fondu CR Krkonoše

Regionální rozvoj Regionální rozvoj integrovaného území oblasti Krkonoše „Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše“

Regionální rozvoj Zajištění dopravní dostupnosti v regionu Podpora tvorby projektů v cestovním ruchu Udržení a posílení pracovních míst Ochrana životního prostředí Stabilizace vzdělávací soustavy Posílení perspektiv života na venkově Podpora malých a středních podnikatelů Rozvíjení zdravotních a sociálních služeb v regionu

Řešené území Regionální rozvoj

Strategie rozvoje Krkonoš konzultována s hejtmany Regionální rozvoj

Krkonoše – svazek měst a obcí

Pozvánka pro Vás: – zahájení cykloturistiky v Krkonoších (10.ročník) – Fórum cestovního ruchu – jak získat polskou klientelu?

Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Děkuji za pozornost Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj