MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů CZ.1.04/4.1.00/B6.00043.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Advertisements

Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Místní akční skupina Rakovnicko
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní skupiny Bystřice; 13. května Postup přípravy strategie:  – pracovní skupiny – Bystřice  – „kulatý stůl“ – Jablunkov.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě Místní akční skupiny Opavsko z.s MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů Kulaté.
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
2. SETKÁNÍ STAROSTŮ OBCÍ z území MAS Otevřené zahrady Jičínska z. s. v rámci projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ ,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov vznikla v rámci projektu: „Podpora vzdělávání ve školách oblasti ORP Ostrov“ Jak na společné.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Výsledky projednávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
I. Setkání se starosty obcí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů CZ.1.04/4.1.00/B

Program: 1. Prezence účastníků (9:45 – 10:00 hod.) 2. Úvod, schválení navrženého programu, určení zapisovatele a ověřovatele 3. Prezentace dosavadních výsledků projektu (externí dodavatel SMARV), představení Strategie spolupráce obcí - MAS Východní Slovácko 4. Projednání, doplnění a schválení SSO – MAS Východní Slovácko 5. Představení, projednání a schválení Paktu o spolupráci a partnerství 6. Aktuality z nových operačních programů 7. Aktuální problémy obcí 8. Závěr (cca 12:00 hod.), oběd (12:00 – 13:00 hod.)

Dokument „Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě MAS“ je dodatkem Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Východní Slovácko, z.s. Dodatek vznikl v roce 2015 jako jeden z výstupů projektu „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Dokument doplňuje a upřesňuje strategii MAS v oblasti spolupráce obcí. Texty v tomto dokumentu jsou výsledkem dílčích analýz, jednání a několikaměsíční činnosti v rámci výše uvedeného projektu.

Strategie spolupráce obcí obsahuje šest základních částí: Část 1 – Karta MAS Část 2 – Definice potenciálu spolupráce obcí na platformě MAS Část 3 – Potřeby spolupráce obcí na platformě MAS Část 4 – Návrhová část strategie spolupráce obcí Část 5 – Akční plán spolupráce obcí na platformě MAS Část 6 – Implementace spolupráce obcí na platformě MAS

Priority integrované strategie - SCLLD 1) Spolupráce a partnerství 2) Podpora podnikání a tvorby pracovních míst 3) Zajištění kvalitních veřejných služeb 4) Zlepšení podmínek pro volnočasové aktivity 5) Uchování kulturního dědictví 6) Krajina a životní prostředí

název obce Celkové příjmy Z toho dotace Celkové příjmyZ toho dotace Bánov Březová Bystřice pod Lopeníkem Dolní Němčí Horní Němčí Korytná Nivnice Slavkov Strání Suchá Loz Uherský Brod Vlčnov

Projektová témata  Protipovodňová opatření jako součást krizového řízení  Odpadové hospodářství  Zaměstnanost (politika zaměstnanosti, boj s nezaměstnaností, související agenda)  Doprava a veřejná dopravní obslužnost  Regionální školství

Potřeby v oblasti protipovodňových opatření * zohledňování rizik a plánování opatření při tvorbě územních plánů * společně postupovat a koordinovat aktivity ve vztahu k pozemkovému úřadu * činnost sborů dobrovolných hasičů * pořízení hasičské techniky, výstražných a hlásných systémů či jiného zařízení * spolupráce při vzniku krizové situace

Potřeby v oblasti odpadového hospodářství * usilovat o snížení cen za svoz komunálního odpadu * přípravu investičních projektů – separace, bioodpady, energetické využití * vzdělávání, osvěta * poradenství * mapování - síťování jednotlivých zařízení

Potřeby v oblasti zaměstnanosti * poradenství a vzdělávání (školení, kurzy, semináře, rekvalifikace atd.) * mobilizovat místní aktéry * zaměření na tzv. venkovské profese

Potřeby v oblasti školství * zachování školských zařízení * další vzdělávání pedagogů a zaměstnanců škol efektivní využití kapacit * integrita obyvatel s územím (patriotismus) * vzdělávání celoživotní * předškolní výchovu a mimoškolní či volnočasové aktivity ve spolupráci s neziskovými organizacemi * spádovost obcí do škol

Potřeby v oblasti cestovního ruchu * orientace na nové technologie - mobilní aplikace, interaktivní průvodci, tematické internetové stránky * mobiliář, značení, informační tabule, naučné stezky … * budování cyklostezek

Základní strategický cíl: Prohloubit systémovou spolupráci obcí a partnerů na území MAS Východní Slovácko Specifické cíle návrhové části Strategie Specifický cíl 1: Snížit administrativní zátěž obecních úřadů Specifický cíl 2: Zlepšit situaci v oblasti regionálního školství Specifický cíl 3: Zlepšit situaci v oblasti odpadového hospodářství Specifický cíl 4: Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti a zaměstnatelnosti obyvatel Specifický cíl 5: Zlepšit situaci v oblasti protipovodňových opatření

SPECIFICKÝ CÍL 1: SNÍŽIT ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽ OBECNÍCH ÚŘADŮ 1.1. Zajištění výměny zkušeností 1.2. Zprostředkování poradenských a právních služeb 1.3. Vzdělávání, aplikace zákonných opatření Prostor pro doplnění na kulatém stolu

SPECIFICKÝ CÍL 2: ZLEPŠIT SITUACI V OBLASTI REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ 2.1. Síťování a spolupráce škol 2.2. Sdílení školních psychologů 2.3. Programy na posílení duševního zdraví pedagogů 2.4. Zajištění financování mimoškolních aktivit 2.5. Využití kapacit škol pro celoživotní učení Prostor pro doplnění na kulatém stolu

SPECIFICKÝ CÍL 3: ZLEPŠIT SITUACI V OBLASTI ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ 3.1. Zajistit výhodnou cenu za svoz komunálního odpadu pro obce v MAS 3.2. Společný projekt na vybudování zařízení na separaci, zpracování a využívání komunálních odpadů 3.3. Společný projekt na vybudování zařízení na zpracování a využívání stavebních odpadů 3.4. Podpořit povinné třídění BRKO a snížit množství BRKO ukládaných na skládky 3.5 Vzdělávání a osvěta Prostor pro doplnění na kulatém stolu

SPECIFICKÝ CÍL 4: ZLEPŠIT SITUACI V OBLASTI ZAMĚSTNANOSTI A ZAMĚSTNATELNOSTI OBYVATEL 4.1. Vytvoření regionálního paktu zaměstnanosti 4.2. Zakládání a rozvoj stávajících sociálních podniků 4.3. Poskytování servisu místním podnikatelům 4.4. Realizace aktivit pro nezaměstnané a znevýhodněné osoby Prostor pro doplnění na kulatém stolu

SPECIFICKÝ CÍL 5: ZLEPŠIT SITUACI V OBLASTI PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ 5.1. Preventivní protipovodňová opatření 5.2. Koordinovaný postup při realizaci protipovodňových opatření - povodňová ochrana intravilánu 5.3. Podpora a spolupráce zásahových jednotek SDH Prostor pro doplnění na kulatém stolu

Oponentura Návrhy a připomínky

Text usnesení – SSO: Starostové obcí z MAS Východní Slovácko, z.s. berou na vědomí Strategii spolupráce obcí v MAS Východní Slovácko, z.s. a ukládají manažerovi Milanu Baukovi jeho nezbytnou finalizaci před schválením výkonným orgánem MAS Východní Slovácko, z.s.

Text usnesení – Pakt o spolupráci a partnerství: My, zástupci obcí v MAS Východní Slovácko, z.s. tímto deklarujeme, že budeme spolupracovat na obnově a rozvoji svého regionu. K tomuto nám bude sloužit Strategie spolupráce obcí. Naším cílem je zlepšení chodu obecních a městských úřadů a vzájemné partnerství veřejné správy s neziskovým a podnikatelským sektorem v MAS Východní Slovácko, z.s.

Děkujeme za pozornost a spolupráci.