Vytvořila: Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice. Anotace Digitální učební materiál je určen k procvičování abecedy a řazení slov podle abecedy. AutorJana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Advertisements

Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM17 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Poměr Český jazyk – 2.roč.,1.část
A E B C E D A Zábavná abeceda Když se řekne abeceda,
Hrátky s abecedou Á, bé, cé, čé, voda teče,
Jak je to dál ? Vypravuj. Princeznička na bále C Č D Ď H CH I J K L M N Ň O P Q R Ř S Š T Ť U V W X Y Z Ž B A E F G poztrácela korále….
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci řadí slova podle abecedy. Kontrola – po kliknutí se přiřadí.
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
TÉMA: SAMOHLÁSKA A Vytvořila: Mgr. Alena Zicháčková Dne: VY_32_Inovace/9_481.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor: Mgr. Simona Nováková Název: VY_32_INOVACE_314_JMÉNA_MĚST_VESNIC_POHOŘÍ_HOR_A_ ŘEK.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň, první období Typická věková skupina: 6 až 7 let Metodické doporučení: některé snímky lze žákům vytisknout Ověřeno.
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_209_ČJ 2 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vlastní jména NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
Český jazyk Přehled dělení hlásek- samohlásky a souhlásky 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-17 Projekt ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy.
Magické čtverce Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Datum:
VY_32_INOVACE_36_Domácí zvířata Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Žaneta Fiebigerová.
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořenílistopad 2011 Ročník3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Názvosloví anorganických sloučenin Kyseliny a jejich soli.
Základní škola a mateřská škola Plzeň – Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Iva Zemanová Datum vytvoření.
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_ZELENINA
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_210_ČJ 2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Velká horolezecká soutěž
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Umíme písmenka abecedy?
Slova nadřazená a podřazená
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Písmeno ď, ť, ň Slabiky dě, tě, ně, di, ti, ni
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Název : VY_32_INOVACE_01_Téma
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Anotace: prezentace slouží k procvičování učiva z 2. ročníku
Umíme písmenka abecedy?
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace_40_Samohlásky a souhlásky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_06 06 Hospodářská zvířata autor: Mgr. Jana Kobylková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Transkript prezentace:

Vytvořila: Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice

Anotace Digitální učební materiál je určen k procvičování abecedy a řazení slov podle abecedy. AutorJana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Očekávaný výstup Rozlišuje zvukovou a grafickou podobu slova, člení slova na slabiky, odlišuje dlouhé a krátké samohlásky. Druh učebního materiálu digitální učební materiál určený pro práci na interaktivní tabuli Cílová skupinažáci 2. ročníku Datum Metodický postup Metodický postup je uveden na každé stránce tohoto souboru. Pokud žáci doplňují nebo přiřazují, mají na další stránce pro kontrolu správné řešení.

Aa 1 Bb 2 Cc 3 Čč 4 Dd 5 Ďď 6 Ee 7 Ff 8 Gg 9 Hh 10 Chch 11 Ii 12 Jj 13 Kk 14 Ll 15 Mm 16 Nn 17 Ňň 18 Oo 19 Pp 20 Qq 21 Rr 22 Řř 23 Ss 24 Šš 25 Tt 26 Ťť 27 Uu 28 Vv 29 Ww 30 Xx 31 Yy 32 Zz 33 Žž 34 Přečti si a nauč se zpaměti abecedu. Na vynechané řádky napiš psací písmena.

Vylušti šifru agenta Fouska (rada: 1 = a, 2 = b …) A ještě jeden úkol agenta Fouska. Vylušti tajný nápis. UXMXÍWŠW DXOWBXŘWEW LWUXŠWTXIXT XTWAXJXNWÉX NXÁWPWIXSWY Vymýšlej pro spolužáky podobné úkoly jako Fousek.

a Zlatovláska poztrácela korále, Jiřík je musel všechny najít. Pomozte mu! Napište do korálků správná písmenka. ce h k p q š w

b š k p ť f e z m Zahraj si hru s písmeny – hledej souseda (lze jako skupinovou soutěž)

abc sšt jkl pqr ťuv fgh dďe xyz klm

Neposedné hvězdičky se pomíchaly. Seřaď je správně. E Ď D F K H CH I JG

Neposedné hvězdičky se pomíchaly. Seřaď je správně. E Ď D F KH CH I J G

Srovnej m n e ř ž l č w g š x o

m n e ř ž l č w g š x o

Označ řádek, který je správně seřazen? c č d ď e f g m n ň k o p q s š r ř u v w a b č c d ď e ť u v x z ž y j k l m n ň o šimpanz, krokodýl, nosorožec, pštros, zebra house, jehně, kotě, sele, štěně bažant, vrabec, jiřička, hýl, datel Lada, Miler, Pilař, Trnka, Zmatlíková Čapek, Němcová, Karafiát, Petiška, Sekora Sládek, Nezval, Vodňanský, Žáček, Hrubín u v w x y z ž i n k m l o r d ď g f e h ch Praha, Brno, Olomouc, Jemnice, Zlín Labe, Morava, Odra, Vltava, Želetavka Blaník, Javořice, Praděd, Sněžka, Říp

Dobře si prohlédni seznam žáků ve třídě. Podle čeho seřadila paní učitelka příjmení žáků? Abrahám Dolejská Nekula Ondráková Rakušanová Šimka Tobolková Zkus to jako paní učitelka a seřaď do druhé tabulky příjmení všech druháků. (Kontrolu můžeš provést podle třídní knihy.)

5 kamarádů má různé záliby. Jakého koníčka mají děti, zjistíš, když je doplníš do vět podle abecedy. Radek JirkaHelena Vašek Tereza ……………………..maluje hezké obrázky. ………………………hraje dobře fotbal. ……………………..pomáhá tatínkovi opravovat auta. ………………………pomáhá mamince vařit. ……………………..je šikovný rybář.

……………………..maluje hezké obrázky. ………………………hraje dobře fotbal. ……………………..pomáhá tatínkovi opravovat auta. ………………………pomáhá mamince vařit. ……………………..je šikovný rybář.

Zamysli se, kde se můžeš setkat s řazením osob, zvířat, rostlin nebo věcí podle abecedy. Seřaď zvířata podle abecedy.

Správné řešení.

Vezmi si z knihovny encyklopedii. Podívej se do seznamu vzadu v knize. Najdi tam vylosovanou rostlinu nebo zvíře. Zjisti tyto informace: - co to je - kde ji/ho najdeme - čím se živí (u živočichů) - kdy kvete (u rostlin) - čím je zajímavá/ý Nakresli obrázek. vlaštovičník ostříž sysel rejnok kostival chroust

Seřaď rostliny podle abecedy. astra jiřina narcis růže mečík topol lípa smrk dub javor jetel blatouch zvonek kopretina rozrazil salát zelí mrkev celer pórek

Správné řešení. astra jiřina narcis růže mečík topol lípa smrk dub javor jetel blatouch zvonek kopretina rozrazil salát zelí mrkev celer pórek

Pozor! Někdy se stane, že musíme seřadit slova se stejným počátečním písmenem. Co teď????? Podívej, jak si s problémem poradila Helenka. Helena má seřadit podle abecedy tato jména: Aneta Aleš AdamAmélie !! Když to nejde podle 1. písmene, zkusila to Helena podle 2. písmene. AdamAlešAmélieAneta

Zkus to jako Helena. Seřaď do tabulky zvířata na obrázcích.

Správné řešení kachna kočka kohout koza králík kráva krokodýl kůň

citace coloring-pages-images/duck-coloring-page-01.php pages/crocodiles-coloring-pages-images/crocodile-aligator-coloring-page-07.php pages/chickens-coloring-pages-images/chicken-coloring-page-12.php coloring-pages-images/cow-coloring-page-07.php coloring-pages-images/goat-coloring-page-13.php pages-images/cat-coloring-page-27.php pages/easter-coloring-pages-images/easter-coloring-page-14.php