Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
TIC ČKD Praha PROJEKT ICPI Prezentace pro Asociaci energetických manažerů Praha, Ing. Pavel HABARTA, ředitel Technologické Inovační.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Klub inovačních firem AIP ČR Brno,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Jihomoravské inovační centrum
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
Biology Park Brno a.s. Brno,
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Biology Park Brno a.s..
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Asociace inovačního podnikání ČR, z. s
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Transkript prezentace:

Biology Park Brno a.s.

Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU

biotechnologický park a podnikatelský inkubátor výzkum, vývoj a inovace v oblasti biomedicíny a biotechnologií iniciováno Krajskou hospodářskou komorou jižní Moravy hlavní partner Masarykova univerzita určeno pro inovativní firmy, klastry, start-up projekty PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU

6 045 m 2 podlahové plochy – z toho 200 m 2 podnikatelského inkubátoru 1 podzemní podlaží a 4 nadzemní podlaží kanceláře, chemické a biotechnologické laboratoře, čisté prostory 62 parkovacích stání kongresová místnost až pro 49 lidí bistro PARAMETRY BUDOVY

STRUKTURA BUDOVY Prostory k pronájmuPlocha Kancelářské prostory2002 m2 Laboratoře chemické446 m2 Laboratoře biologické1172 m2 Zasedací místnosti68 m2 Společné prostory1426 m2

vytvoření prostředí pro podporu inovativního podnikání rozvoj spolupráce podnikatelských subjektů s vysokými školami a vědeckými pracovišti podpora přenosu výsledků vědy, výzkumu a inovací na trh (transfer technologií) edukační a osvětová funkce HLAVNÍ CÍLE PROJEKTU

MILNÍKY PROJEKTU 1/3 Poklep základního kamene Přípravná fáze 1/2011 – 5/2014

MILNÍKY PROJEKTU 2/3 Harmonogram stavby budovy Biology Park Brno a.s. 10/2015 – dokončení stavební fáze – zahájení provozní fáze

MILNÍKY PROJEKTU 3/3 Kolaudace stavby

MILNÍKY PROJEKTU 3/3 V čem spočívá podpora jihomoravských VTP pro MSP: Inkubační zázemí pro začínající firmy (VTP Brno – TITC m 2, VTP Biology Park Brno – 200 m 2 ) SPIN OFF z VUT Brno, MU a Mendelu TT (transfer technologií) s VUT Brno, MU a MENDELU a další Příklad: vyvinutý preparát SELENBACT nahrazující antibiotika v mastech pro hospodářská a malá zvířata (nanoselen), spoluautor Prof. René Kizek Presenční a marketingová úloha – v prostorách VTP a v prostorách SVTP ČR při INOVACI ROKU Příklad: V Biology Parku proběhl dne NANODEN, kde 10 nanovýrobců z ČR vystavilo své nanovýrobky, při účasti asi 300 zájemců z výrobní a odborné sféry, ale i z řad doktorandů a studentů MU, MENDELU a VUT Brno Výběr a doporučení inovačních firem do soutěže INOVACE ROKU, jenž každoročně pořádá AIP ČR, z.s. Mezinárodní spolupráce s Rakouskem a Slovenskem, včetně zapojení inovačních MSP do těchto projektů

NAŠI PARTNE Ř I Krajská hospodá ř ská komora Ji ž ní Moravy Masarykova univerzita D ě kuji za pozornost.