Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Otvory v nosných stěnách
LEHKÉ BETONY.
LEHKÁ NESILIKÁTOVÁ PREFABRIKACE
Zateplování rodinných domů
Nový „unikátní“ stavební systém pro rodinné bydlení
Ekologické stavby Zpracoval: Jan Vojtěchovský.
Ryze přírodní stavební materiály (stručný přehled, výčet)
Pasivní dům Marek Švestka.
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
Izolace proti přenosu tepla
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Přehled stavebních materiálů
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
VY_32_INOVACE_34_14 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
STAVEBNICTVÍ Technologie
Nová generace minerální izolace s technologií ECOSE ® Technology.
Základní veličiny a rozdělení
Téma : Nízkoenergetický dům konstrukční možnosti domu konstrukce s izolací kontaktní Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
Natálka, Anička a Štěpánka
Co to jsou stavební materiály (staviva)?
Kovoplastické pláště Fasádní systém
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
PROGRESIVNÍ TECHNOLOGIE PRO IZOLAČNÍ SYSTÉMY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Kapitola 13: Tepelné izolace
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceVýroba,
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad pěnových plastů a jejich použití.
Stavební materiály Zbožíznalství 1. ročník Stavební materiály - musí mít vhodné mechanické a technologické vlastnosti - musí poskytovat člověku zdravé.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
STROPNÍ PODHLEDY – VARIANTY A JEJICH OCEŇOVÁNÍ
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-16 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
ZATEPLOVACÍ TECHNIKY Druhy a způsoby zateplení stávajících domů.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
VY_32_INOVACE_ Izolace-tep.izolace venkovních sítí.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Izolace na stavbě RADON.
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné izolace ve stavebnictví.

Materiály pro tepelnou izolaci chrání stavbu před únikem tepla a tím šetří tepelnou energii. Druhy tepelných izolací: 1.Vláknité – výrobky z minerální, čedičové a skleněné vlny 2. Pěnové – z pěnového betonu, pěnového skla, z lehčených plastů 3. Tvarované – z křemeliny, korku, z asfaltového papíru, 4. Sypké – křemelina, perlit, korek Teplo z budov uniká  obvodovými zdmi  Stropem, stropní konstrukcí  Podlahou  Okenními a dveřními otvory Konstrukce je nutno izolovat především tam, kde vzniká TEPELNÝ MOST. (např. železobetonový překlad nad oknem v cihelném zdivu tvoří tepelný most) Teplo z budov uniká  obvodovými zdmi  Stropem, stropní konstrukcí  Podlahou  Okenními a dveřními otvory Konstrukce je nutno izolovat především tam, kde vzniká TEPELNÝ MOST. (např. železobetonový překlad nad oknem v cihelném zdivu tvoří tepelný most)

Vláknité materiály – dělí se do dvou skupin podle suroviny pro výrobu: sklo a minerály  URSA – tepelně izolační desky, pásy, použití na fasády, podhledy, obklady stěn, stropů. Pás z minerální vlny, na který je přilepená hliníková folie – používá se na výplně mezi krokvemi při půdních vestavbách.  Nová generace minerální izolace PureOne by URSA – méně prašná, nedráždivá, bez formaldehydů, má bílou barvu  URSA – tepelně izolační desky, pásy, použití na fasády, podhledy, obklady stěn, stropů. Pás z minerální vlny, na který je přilepená hliníková folie – používá se na výplně mezi krokvemi při půdních vestavbách.  Nová generace minerální izolace PureOne by URSA – méně prašná, nedráždivá, bez formaldehydů, má bílou barvu Tepelně izolační materiály z minerální vaty – surovina např. čedič

 ROCKWOOL - rock = kámen, wool = vlna používá se k zateplení celého domu, zdí i střech, je protipožární ploché střechyploché střechy: Pro zateplení plochých střech je nejvhodnějším materiálem speciální izolační deska Monrock MAX E s dvojitou strukturou, díky níž je zaručena vysoká odolnost proti mechanickému namáhání. Pokládka je možná pouze v jedné vrstvě, zlepšuje akustiku plochých střech a výrazně přispívá ke zvýšení jejich požární odolnosti. Monrock MAX E  ROCKWOOL - rock = kámen, wool = vlna používá se k zateplení celého domu, zdí i střech, je protipožární ploché střechyploché střechy: Pro zateplení plochých střech je nejvhodnějším materiálem speciální izolační deska Monrock MAX E s dvojitou strukturou, díky níž je zaručena vysoká odolnost proti mechanickému namáhání. Pokládka je možná pouze v jedné vrstvě, zlepšuje akustiku plochých střech a výrazně přispívá ke zvýšení jejich požární odolnosti. Monrock MAX E

 ROCKWOOL šikmé střechyšikmé střechy: Ideální volbou pro zateplení šikmých střech je izolace Airrock ND. Splňuje nejvyšší standardy z hlediska akustických i tepelněizolačních vlastností a díky tomu je jednoznačně doporučována pro nízkoenergetickou a pasivní výstavbu a rovněž pro izolaci dřevostaveb. Airrock ND  ROCKWOOL šikmé střechyšikmé střechy: Ideální volbou pro zateplení šikmých střech je izolace Airrock ND. Splňuje nejvyšší standardy z hlediska akustických i tepelněizolačních vlastností a díky tomu je jednoznačně doporučována pro nízkoenergetickou a pasivní výstavbu a rovněž pro izolaci dřevostaveb. Airrock ND

 ROCKWOOL podlahypodlahy: Při výběru materiálu pro izolaci podlah je třeba rozlišit, zda se jedná o lehkou nebo těžkou plovoucí podlahu. Pro lehké plovoucí podlahy je určena deska Steprock HD, pro těžké se použije deska Steprock ND. Obě mají vynikající akustické vlastnosti a efektivně snižují hladinu kročejového hluku.Steprock HDSteprock ND  ROCKWOOL podlahypodlahy: Při výběru materiálu pro izolaci podlah je třeba rozlišit, zda se jedná o lehkou nebo těžkou plovoucí podlahu. Pro lehké plovoucí podlahy je určena deska Steprock HD, pro těžké se použije deska Steprock ND. Obě mají vynikající akustické vlastnosti a efektivně snižují hladinu kročejového hluku.Steprock HDSteprock ND

 ROCKWOOL vnitřní příčky, podhledy a stropyvnitřní příčky, podhledy a stropy: Ideální akustickou izolací pro sádrokartonové konstrukce příček a podhledů je Airrock ND. Při zvýšených nárocích na protipožární vlastnosti se doporučuje deska Airrock HD. Airrock NDAirrock HD  ROCKWOOL vnitřní příčky, podhledy a stropyvnitřní příčky, podhledy a stropy: Ideální akustickou izolací pro sádrokartonové konstrukce příček a podhledů je Airrock ND. Při zvýšených nárocích na protipožární vlastnosti se doporučuje deska Airrock HD. Airrock NDAirrock HD

Tepelně izolační materiály ze skleněné vlny  ROTAFLEX – izolační materiál, jehož základem jsou skelná vlákna, zdravotně nezávadný, používá se k zateplení obvodových plášťům, příček, stropů, střech Tepelně izolační materiály z čedičové vlny  ISOWER – izolační materiál, jehož základem je čedičová vlna, dodává se v rohožích nebo deskách, používá se k zateplení obvodových plášťům, příček, stropů, střech

URSA, ROCKWOOLL ROTAFLEX Použité zdroje: Rockwoll (udělen písemný souhlas), archiv autora  Foukaná kamenná vlna – např. Rockwool, Rotaflex, Foukaná tepelná izolace je vyráběná ze skelných vláken, má vysokou paropropustnost. Snáší velmi vysoké teploty až 1100° C, při kterých se taví, používá se k zateplení obvodových plášťům, příček, stropů, střech, fouká se tlakem plastovou rourou  Foukaná kamenná vlna – např. Rockwool, Rotaflex, Foukaná tepelná izolace je vyráběná ze skelných vláken, má vysokou paropropustnost. Snáší velmi vysoké teploty až 1100° C, při kterých se taví, používá se k zateplení obvodových plášťům, příček, stropů, střech, fouká se tlakem plastovou rourou ISOWER