Supervize Dr. Martina Richterová Těmínová. Supervize je: Intensivní, mezilidsky zaměřený individuální vztah, v němž je úkolem jedné z osob usnadňovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Středisko podpory poradenských služeb
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
Martina Pastuchová klinický psycholog a terapeut, supervizor
Zlepšování jakosti.
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Struktura poradenského procesu
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Centrum nové naděje Frýdek-Místek
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Role supervize v bilanční diagnostice BDg z pohledu poradce pro dospívající z dětských domovů Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Na Poříčí 12, Praha 1, tel.: , fax: Úvod do supervize Mgr. Klára Aronová.
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Úvod do supervize Mgr. Klára Aronová
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
OSOBNOST.
► Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Supervize v rámci sociální práce Specifické metody SP LS 2014 Specifické metody SP LS 2014.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Vyjednávání I sebelepší mezilidské vztahy nebo manažerské techniky nás čas od času nedokážou ochránit před střetem různých názorů, myšlenek nebo přístupů.
Ekosystémová perspektiva. Přístup orientovaný na úkoly.
Mgr. Michal Majer, KAPPA-HELP Přerov
Supervizní vztah Jitka Navrátilová Vztah jako předpoklad učení Vztah mezi supervizorem a supervidovaným je centrem celého procesu. Supervizní.
Systemický přístup v SP
Východiska úkolově orientované supervize
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS Jitka Navrátilová
Andrea Brožová Doubková
Úvod do supervize Jitka Navrátilová
Úvod do psychologie Kostovčíková Petra Cumminsová: Záhady experimentální psychologie.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Supervize. Slovo supervize můžeme doslovně přeložit jako nadhled. Jde o činnost, při které supervizor pomáhá pracovníkovi (supervidované osobě) získat.
Kam kráčíš komunito ? Změny terapeutických komunit v měnícím se světě. Bratislava 2008 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Praxe Úvod do supervize Jitka Navrátilová
SUPERVIZE z Jak se učit ze zkušenosti svého týmu? Mgr. et Mgr. Veronika Víchová CACIO 8.září 2016
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Zpětná vazba Jitka Navrátilová
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Struktura poradenského procesu
Strategie regionu, obce
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Úvod do supervize Jitka Navrátilová
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Konflikt, koření života
Úvod do psychologie
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Osobnost supervizora Jitka Navrátilová
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Násilná osoba aneb co s ní
Andrea Brožová Doubková
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Transkript prezentace:

Supervize Dr. Martina Richterová Těmínová

Supervize je: Intensivní, mezilidsky zaměřený individuální vztah, v němž je úkolem jedné z osob usnadňovat rozvoj terapeutické kompetence druhé osoby Je vztah pracovní Prvořadým smyslem supervize je ochrana nejlepších zájmů klienta

Funkce supervize: Poskytování prostoru, v němž mohou supervidovaní uvažovat o obsahu a procesu své práce Rozvíjet porozumění a dovednosti v práci Získávat informace a jinou perspektivu týkající se vlastní práce Získávání zpětné vazby o obsahu i procesu Být uznáván a mít oporu jako člověk i jako pracovník Zajistit, aby jako člověk a jako pracovník nebyl jedinec nucen zbytečně nést obtíže, problémy a projekce sám Mít prostor k prozkoumání a vyjádření osobních trápení, vracejících se podnětů, přenosu a protipřenosu, Lépe plánovat a využívat osobní a odborné zdroje Být sám aktivní, nikoli jen reagovat Zajistit kvalitu práce

Základní podmínky smysluplné supervize VztahKontraktHraniceBezpečí

Supervize není terapie TERAPIE PRÁCE SE VZTAHEM NA ČLOVĚKU ZAKÁZKA P-T KVŮLI BOLESTI NEROVNÝ VZTAH VZTAH v CENTRU ANGAŽOVANOST OSOBNOSTNÍ ZMĚNY TEĎ A TADY OTEVŘENĚJŠÍ ČASOVÝ PROSTOR TERAPEUT NEVYMĚNITELNÝ SUPERVIZE PRÁCE VE VZTAHU NA VZTAHU ZAKÁZKA NA S KVŮLI FUNKČNOSTI ROVNÝ VZTAH VZTAH NÁSTROJ NEUTRALITA PRACOVNÍ V JINÉM ČASE OMEZENĚJŠÍ ČASOVÝ PROSTOR SUPERVIZOR VYMĚNITELNÝ

Vztah v supervizi DOSPĚLÝ X DOSPĚLÝ PRACOVNÍ ALIANCE VZTAH NAD ZADANÝM TÉMATEM PŘENOSOVÝ VZTAH REPARATIVNÍ TRANSPERSONÁLNÍ VZTAH

Kontrakt Základní podmínka supervize –Formální: mezi organizací, zadavatelem x supervizorem, vyjasňuje základní věci: čas,četnost, peníze, způsob placení,základní hranice, základní zaměření. Od kontraktu může ustoupit jak zadavatel, tak supervizor. Pozor na vyváženost pokud kontrakt uzavírá zadavatel x tým/jednotlivec x supervizor Kontrakt je založen na vyjednávání a musí být zde spokojeny všechny strany

Kontrakt S x P/T Uzavírá se na prvním supervizním sezení, Co od supervize očekáváme Co bychom určitě nechtěli Z čeho máme obavy K čemu by supervize měla vést – cíl Jak by měla být vedena Co potřebujeme k tomu, abychom mohli společně pracovat Čemu se chceme věnovat Jaké metody si přijeme nebo umíme

Kontrakt Na každém supervizním sezení vyjednáváme kontrakt o tom, k čemu bude sezení sloužit, jaký má cíl, o čem bude Velmi precizně vyjednáváme zakázku Supervizor může zakázku odmítnout Vyjednávání o kontraktu je již součástí supervizního procesu

Od supervize mohu chtít podporu naučit se dovednosti vidět více alternativ plánování dalších kroků feedback- co jsem vložil do procesu jako osobnost - jaký můj zákrok byl dobrý / špatný další inspiraci kus teorie (jak integrovat určité moduly) dovolení nevědět porozumět paralelním procesům etická východiska, návody

Od supervize mohu chtít pomoc a podporu k dosažení větší sebedůvěry přehled o dg, myšlenkách, asociacích, které přinesl terapeutický proces, léčebný plán, strategie v intervenci jenom se vypovídat monitorovat situaci rady zmapovat situace, ve kterých terapeut nevidí snížení významu (klienta, dg, choroby, symptomů atd.) podněty k vlastnímu rozvoji - pomoci označit to místo, kde by mohl udělat kus terapeutické práce sám na sobě učící techniky oslavu dobré práce konstruktivní kritiku dohadování o sesi a perspektivě procesu

O čem je také supervize Paralelní proces Skrytý kontrakt Etika

ETIKA Dobrý vztah: u P,S vždy ve vztahu k P,K z dospělého egostavu, ne přehnaná starost ani direktivita přehnaná starost ani direktivita Nepoškozující:fyz., psych. integritu, zneužívání gender psychiatrie, ústavnictví, bezplatná supervize psychiatrie, ústavnictví, bezplatná supervize Spravedlivý: vyváženost zátěže a investic do práce, pozor na skryté motivace,neměl by zůstat pocit dluhu, vázanosti, skryté motivace,neměl by zůstat pocit dluhu, vázanosti, ošetření vyváženosti, možné,odstoupení od kontraktu ošetření vyváženosti, možné,odstoupení od kontraktu Věrohodnýtransparentní, opravdový, pozor na skryté kontrakty, často se promítají i do dalších oblastí promítají i do dalších oblastí Autonomnírespekt k hranicím umožňuje růst Zájem o sebestarost o své potřeby, aby se nemusely naplňovat skrze vztahy ke klientům (pomahači apod.), peníze, čas, vztahy ke klientům (pomahači apod.), peníze, čas, odpočinek…. odpočinek….