INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODPADY.
Advertisements

Projekt KIC pro nakládání s odpady
Kolektivní systém ASEKOL Pilotní projekt sběru elektrických a elektronických hraček pod záštitou Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.
NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.
Ing. Michaela Bačáková EAV, z. s. p. o., Jiráskova 65, Jihlava web:
Systém nakládání s odpady
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SOUČASNÁ SITUACE Relativní spokojenost se svozovými společnostmi Výhrady k nákladům PERGO Rekreanti (obecnější problém) DOTAZNÍKY.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
ENVICON, s.r.o. Ing. Ida Svobodová
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Odpady.
Sběr bioodpadu na území města Chomutova Technické služby města Chomutova, příspěvková organizace ING. TOMÁŠ REISIG.
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Odpadové hospodářství
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji „Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji“ Radim Zika
Sběrný dvůr Obrázek vytvořili žáci ročníku v programu Q-Draw Základní škola Lichkov, Lichkov 185,
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Systém nakládání s nebezpečnými odpady v SYNTHOS Kralupy a.s.. 1 Systém nakládání s nebezpečnými odpady v SYNTHOS Kralupy a.s.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ TŘANOVICE Základní škola v Dobré kolektiv žáků 8. ročníku.
Váš partner ve službách V Olomouci odpadyzeleňkomunikaceosvětlení.
Projekt ÚK „Vybudování a vybavení sběrných dvorů pro složky komunálního odpadu v obcích Ústeckého kraje“ pro podání žádosti do Operačního programu Životní.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
DSO Tolštejn – Odpadové hospodářství Ing. Jan Slavík, Ph.D.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 2 3 Drmaly č. 1 (u vjezdu do Lesní školky), stanoviště pro: 1ks papír, 1ks plast, 1ks sklo Drmaly č. 2 (nad návsí), stanoviště pro:1ks papír, 1ks plast,
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 27. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 4
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 9. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 9
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 1. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 24. 4
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 27. 4
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 8. 6
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 28. 3
Změna způsobu separace na Jesenicku
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 12
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 1. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 8. 12
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 24. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 4
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 30. 3
Infokanál obce Vigantice
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 5. 4
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU čtvrtek 4. 4
Transkript prezentace:

INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“ Ústí nad Labem

Cíle projektu:  Plnění cílů POH ÚK (sběrný dvůr v městech a obcích ÚK, integrovaný systém nakládání s odpady)  Zjistit skutečné potřeby města a obcí ( sběrné místo x sběrný dvůr, druhy odpadů)  Úspěšný projekt v rámci OP ŽP priority a podmínky, uznatelné x neuznatelné náklady, termín výzvy x časový harmonogram)

Organizační řešení projektu Nositel/žadatel projektu: KRAJ (po dobu udržitelnosti projektu) Partneři: 52 MĚST A OBCÍ ÚK Provozovatel SD:město/obec svozová firma

Odborné řešení projektu  Druhy odpadu: vekloobjemový, VSKO (papír, sklo, plasty), elektroodpad, nebezpečný odpad, bioodpad.  Sběrné místo x sběrný dvůr  Možnost obsloužení většího území

Technické řešení projektu „ TYPIZOVANÁ VARIANTA“ 1/ sklad nebezpečných odpadů s odpovídajícím vybavením EKO-sklad o rozměrech x x mm s uzamykatelnými vstupními vraty, ocelovým plechovým pláštěm a dvojitou podlahou se záchytnou vanou; 1 ks plastový box s víkem – objem 600 l; 9 ks plastová nádoba 240 l s víkem a rámem pro uchycení PVC pytle; 2 ks kovový sud s víkem – objem 2x200 l; 1 ks záchytná vana pod sudy; 1 ks nádoba na sběr zářivek – objem 500 l; 1 ks nádoba na sběr baterií a akumulátorů – objem 500 l; zinkovaný nájezd. SBĚR: baterie a akumulátory;zářivky;ředidla, barvy a ostatní nátěrové hmoty;různé chemikálie;

2/ sklad objemného elektro-odpadu EKO-sklad o rozměrech x x mm s uzamykatelnými vstupními vraty, ocelovým plechovým pláštěm a dvojitou podlahou se záchytnou vanou. SBĚR: drobný elektro-odpad; objemný elektro-odpad (televize, videa, ledničky a mrazničky, atd.). 3/ kancelář obsluhy kancelářská buňka o rozměrech x x mm 4/ nádoby na VSKO 5/ nádoby na biodopad

Eko sklad

Připravenost:  Pozemek= plocha  Smlouva kraj x město/obec  Provozní řád Náklady:  Náklady na stavební úpravy (zpevnění ploch oplocení pozemku, zazelenění)  Náklady na provozní část

Časový harmonogram Přípravná etapa7 měsíců Realizační etapa8 měsíců Provozní etapa5 roků (udržitelnost)

DĚKUJI ZA POZORNOST SEPARACE – Ing. Ida Svobodová Tel: