Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Územní dimenze ESIF a koordinace v Moravskoslezském kraji
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro sociální oblast Brno,
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
ITI – SPOLUPRÁCE OBCÍ V AGLOMERACI Dr. Ing. Marie Zezůlková, vedoucí Kanceláře strategie města Brna.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
PRAHA INTEGROVANÉ NÁSTROJE. INTEGROVANÉ NÁSTROJE V OBDOBÍ 2007 – 2013 Integrované nástroje
Datum: Zpracoval(a): Regionální akční plán Moravskoslezského kraje Denisa Toráčová.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Regionální akční plán Olomouckého kraje 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Evropské fondy v ČR v letech Konference KOUS Vysočina, Jihlava, Ing. Zdeňka Škarková – Europe Direct Jihlava, RRA Vysočina.
PRAHA ITI HRADECKO- PARDUBICKÉ AGLOMERACE.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje činnost, pracovní skupiny 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje Konference k problematice sociálního vyloučení
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
ROP JV – informace o novém programovém období
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Výroční zpráva RSK a zpráva o plnění RAP Ing. David Mareček 26. 3
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Transkript prezentace:

Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA

FONDY EU pro ČR 23,83 mld. EUR = cca 660 mld. Kč 20 operačních programů plošné výzvy nástroje územní dimenze

Regionální akční plán Jihočeského kraje Územní dimenze koncentrace (zacílení) prostředků operačních programů podle potřeb regionu Realizována dvěma způsoby : integrovanými nástroji - (ITI, IPRÚ, CLLD) cílenými výzvami – specifické výzvy zacílené územně, tematicky, územně i tematicky ITI – Integrované územní nástroje Pražská, Brněnská, Ostravská, Plzeňská, Ústecko - chomutovská, Hradecko-pardubická a Olomoucká aglomerace IPRÚ - Integrované plány rozvoje území funkční území tzv. regionálních pólů rozvoje (České Budějovice, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec - Jablonec, Mladá Boleslav, Zlín) CLLD - Komunitně vedený místní rozvoj realizován prostřednictvím Místních akčních skupin

Regionální akční plán Jihočeského kraje Specifické/cílené výzvy – Regionální akční plán Podkladem pro zacílení specifických výzev budou Regionální akční plány (RAP) zpracované pro území každého kraje RAP = priority územních partnerů (kraj, města a obce, podnikatelé, organizace v sociální a hospodářské oblasti, v oblasti ŽP, vědeckovýzkumné instituce atd.) Zpracování RAP JK v gesci Regionální stálé konference pro území Jihočeského kraje Prvotní návrh RAP JK zpracován na podzim 2014 na základě dotazníkového šetření mezi výše uvedenými partnery Potřeba získat více odpovědí pro komplexnější přehled o absorpční kapacitě a hlavních problémech obcí v Jihočeském kraji (odpověď zaslalo 11 % obcí).

Regionální akční plán Jihočeského kraje Regionální akční plán Příprava od 10/2014 dle metodiky MMR Termín pilotní verze RAP: MMR v současné době porovnává všechny RAPy -> jednotnost a informace pro řídící orgány Termín finální podoby RAP: po schválení OP Evropskou komisí

Regionální akční plán Jihočeského kraje Regionální stálá konference pro území Jihočeského kraje RSK ustaveny v každém kraji Doporučuje ŘO na základě RAP územní a věcné zaměření výzev a sladění jejich harmonogramu Usnesení předává ŘO prostřednictvím svého zástupce v Národní stálé konferenci Zástupci: –kraje –měst a obcí (SMO) –venkova (MAS, SPOV, SMS) –nestátních neziskových organizací –Jihočeské hospodářské komory –akademického sektoru, –Agentury pro sociální začleňování –krajské pobočky Úřadu práce –Strategie inteligentní specializace Ustavující zasedání RSK JK

Regionální akční plán Jihočeského kraje Národní stálá konference Na základě podkladů od RSK a od nositelů integrovaných nástrojů zpracovává doporučení pro nastavení harmonogramu specifických výzev a výzev pro integrované projekty, včetně jejich územního, případně věcného zacílení. Tato doporučení jsou prostřednictvím MMR projednávána s ŘO. Zástupci: –MMR –Regionálních stálých konferencí –Nositelů ITI a IPRÚ –Krajských sítí MAS –AK ČR, SMO, SMS, Národní sítě MAS –Agentury pro sociální začleňování –ŘO OP, pokud o členství požádají Ustavující zasedání NSK

Národní stálá konference Řídící orgány OP Cílené výzvy Projekty Regionální akční plán Regionální stálá konference Regionální akční plán Jihočeského kraje

Kontakt Sekretariát Regionální stálé konference pro území Jihočeského kraje Výkonem Sekretariátu pověřen Odbor evropských záležitostí KÚ JK Zajišťuje činnost RSK po administrativní, organizační a koordinační stránce V jeho gesci příprava Regionálního akčního plánu JK Mgr. Antonín Kaplan, Mgr. Vanda Pánková, Ing. Jan Návara,

Děkuji za pozornost