ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ A PRAKTICKÁ ŠKOLA BŘEZEJC SVINY 13 594 01 VELKÉ MEZIŘÍČÍ Letecký snímek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Strukturované učení PROJEKT EU
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Vysoké mýto.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Základní škola a Mateřská škola Soběšovice, příspěvková organizace.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola Šebrov
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Komunitní a otevřená škola
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614,
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Vyučovací formy-výuka v bloku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada ředitelů škol a zařízení Libereckého kraje, 19.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Třídní schůzka 3.A
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Vítejte milí žáci/studenti!
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Centrum kolegiální podpory CKP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ A PRAKTICKÁ ŠKOLA BŘEZEJC SVINY VELKÉ MEZIŘÍČÍ Letecký snímek

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ A PRAKTICKÁ ŠKOLA BŘEZEJC

PROGRAM PODPORY ZDRAVÍ VE ŠKOLE KDO JSME? ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název školy: Základní škola speciální a praktická škola Březejc, Sviny 13 Sídlo školy: Sviny 13, Velké Meziříčí, Zřizovatel školy: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ředitelka školy: PaedDr. Blanka Klapalová Počet pedagog. pracovníků: 9 Počet žáků: 26 Telefon: FAX: Prezentační stránky školy:

CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Jsme úplnou školou pro žáky s kombinovaným postižením. U všech žáků je hlavním typem postižení mentální retardace – ve většině případů kombinovaná s tělesným postižením i dalšími doprovodnými vadami (vady řeči, smyslové vady). Škola sídlí v budovách Dětského střediska Březejc, které je odloučeným pracovištěm ÚSP pro tělesně postižené – Kociánka Brno. Prostory pro výuku zde má zabezpečeny formou nájmu. Areál střediska je bezbariérový a nachází se ve velmi pěkném přírodním prostředí nedaleko města Velké Meziříčí. Většina dětí pochází z kraje Vysočina a má v ÚSP týdenní pobyt. V současné době je ve škole 5 tříd – z následujících typů škol: ZŠ speciální, ZŠ praktická, Praktická škola jednoletá, Praktická škola dvouletá. Každá třída má svou kmenovou učebnu, z toho slouží jedna jako odborná pro keramické práce a tkaní.

Nově zařízená psychorelaxační místnost využívající metodu snoezelen. Jsme zapojeni v síti škol M. R. K. E. V. zabývajících se ekologickou výchovou a aktivně pracujeme v oblasti environmentální výchovy (spolupráce se SEV Ostrůvek ve Velkém Meziříčí). Celoročně se věnujeme i prevenci sociálně – patologických jevů. Při škole funguje několik zájmových kroužků: - hmatové modelování - anglický jazyk - hra na zobcovou flétnu - pěvecký Škola každoročně pořádá několik akcí, jimiž se snaží přiblížit se více veřejnosti a spolupracovat s ní. NOVINKA : Od 1.září bude při naší škole zahájena činnost speciálně pedagogického centra, které bude poskytovat poradenské služby především žákům s tělesným postižením a žákům s více vadami, jejich rodičům, školám a školským zařízením vzdělávajícím tyto žáky.

NÁPLŇ NAŠEHO PROJEKTU VYCHÁZÍ ZE ZÁKLADNÍHO PRINCIPU PROGRAMU PODPORY ZDRAVÍ VE ŠKOLE

PLNĚNÍ PRVNÍHO PILÍŘĚ: POHODA PROSTŘEDÍ Pohoda věcného prostředí vkusně a funkčně vybavené třídy ( výškově nastavitelné lavice i židle, moderní nábytek, barevné ladění tříd, výzdoba ) upevňování estetického cítění žáků a pozitivní vztah k vytvořeným hodnotám (osobní zapojení žáků do výzdoby třídy, péče o pořádek ) relaxační koutky využívání psychorelaxační místnosti ( metoda snoezelen) společně stanovená pravidla péče a vybavenost tříd, společná kontrola jejich plnění třídění odpadu

UČÍME SE VŠE POTŘEBNÉ …

TVOŘÍME VE VÝTVARNÉ VÝCHOVĚ

PRACUJEME S KERAMICKOU A ŠAMOTOVOU HLÍNOU

PSYCHORELAXAČNÍ MÍSTNOST (METODA SNOEZELEN)

PLNĚNÍ PRVNÍHO PILÍŘĚ: POHODA PROSTŘEDÍ Pohoda sociálního prostředí vytvoření funkčních třídních samospráv (žáci přebírají svůj díl odpovědnosti za dění ve třídě + učí se tvůrčímu dialogu (musejí se umět domluvit) třídní schránky důvěry – připomínky (náměty) řešit dle potřeby hovořit s žáky o jejich problémech, prožitcích, zájmech realizace projektů k prevenci sociálně – patologických jevů účast na se kurzech k rozvíjení komunikace a spolupráce

EXKURZE – DEN ZDRAVÍ (VÝSTAVA VE VELKÉM MEZIŘÍČÍ) PREVENCE AIDS

PLNĚNÍ PRVNÍHO PILÍŘĚ: POHODA PROSTŘEDÍ Pohoda organizačního prostředí přestávkové aktivity (volně přístupné knihy, časopisy, hry, hračky, drobné kompenzační pomůcky) pitný režim během vyučování Zdravý krámek: 1x týdně prodej a nákup zdravých pamlsků žáky zařazování relaxačních chvilek, využití pobytu v přírodě částečné učení v blocích zahájení nového školního týdne rozhovorem o prožitcích, případně problémech

RELAXAČNÍ KOUTEK

prodáváme ve ZDRAVÉM KRÁMKU

POHYBOVÉ AKTIVITY V OKOLÍ ŠKOLY

PLNĚNÍ DRUHÉHO PILÍŘĚ: ZDRAVÉ UČENÍ podporovat u žáků jejich vlastní aktivitu začleňování prožitkové učení do výuky práce s počítačem – výukové programy exkurze- náhled do praktického života uspořádání tříd, které umožňuje komunikaci „ z očí do očí“ projektové dny slovní hodnocení, příp. kombinace slovního hodnocení (dle potřeby) okamžitá zpětná vazba vytvoření žákovských portfolií

PŘI VÝUCE VYUŽÍVÁME MODERNÍ TECHNIKU

třídní projekt JABLEČNÝ TÝDEN

školní projekt STRAŠIDLÁCKÉ DNY

TAJUPLNÝ VEČER S LUCERNAMI

BRUSLENÍ NA ZIMNÍM STADIONU

JEZDÍME NA VÝLETY A EXKURZE keramička Maříž

JADERNÁ ELEKTRÁRNA DUKOVANY

ÚŘAD PRÁCE VELKÉ MEZIŘÍČÍ

VÁNOČNÍ VÝSTAVA V JUPITER CLUBU

PLNĚNÍ TŘETÍHO PILÍŘĚ: OTEVŘENÉ PARTNERSTVÍ podpora aktivity třídních samospráv řešení připomínek ze schránek důvěry zapojení rodičů do dění ve škole prostřednictvím Školské rady dotazník pro rodiče zavedení schránky na dotazy pro rodiče spolupráce se školami v nejbližším okolí účast na akcích pořádaných knihovnou ve VM, SEV Ostrůvek ve VM uveřejňování článků z akcí pořádaných školou v regionálním tisku prezentace výrobků našich žáků na výstavách ve Velkém Meziříčí pořádání výstav prací našich žáků v prostorách školy

POŘÁDÁME DIVADLA A KARNEVALY

Karneval jako v RIO DE JANEIRO

ŠKOLA NABÍZÍ DĚTEM RŮZNÉ ZÁJMOVÉ KROUŽKY

ANGLIČTINA

PĚVECKÝ KROUŽEK BERUŠKY

Z VERNISÁŽE VÝSTAVY V SYNAGOZE VELKÉ MEZIŘÍČÍ

KROUŽEK HMATOVÉHO MODELOVÁNÍ

HIPOTERAPIE na Kociánce v Brně

ZOOTERAPIE – návštěva ze ZOO Brno

… TO BYL JEN STŘÍPEK Z NEPŘEBERNÉHO MNOŽSTVÍ AKTIVIT NAŠÍ ŠKOLY, PROTO MŮŽE BÝT I POZVÁNKOU PRO VAŠI NÁVŠTĚVU