1 Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Program: 1. Úvodní informace  Stav plnění současných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Finanční vzdělávání jako důležitý prvek ochrany spotřebitele na finančním trhu Mgr. Klára Hájková náměstkyně ministra financí, sekce Finanční trh 31. března.
Trendy finančních produktů ČLFA
Ochrana spotřebitele v České republice seminář Senát ČR
Systém spolupráce pojišťoven s pojišťovacími makléři
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Konference pojišťovacích makléřů 2011
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Vzdělávání finanční gramotnosti dospělých
OMC Pracovní expertní skupina
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Regulace distribuce v ČR
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Technologické platformy a dopravní výzkum
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
TRENDY A BUDOUCNOST FINANČNÍHO PORADENSTVÍ V EVROPĚ 9.ŘÍJEN 2013 Ing. Tomáš Síkora, MBA, výkonný ředitel VYBRANÉ DOPADY NOZ DO POJIŠŤOVNICTVÍ.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Odměňování pojišťovacích zprostředkovatelů
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Proces slučování bankovních a nebankovních úvěrových registrů v České.
Nové výzvy a zkušenosti v úvěrovém pojištění MSV Brno 2007 Pavol Parízek Generální ředitel EGAP.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Podnikání v oboru družstevního peněžnictví a jeho efektivnost ESFS Řízená konzultace 15. Prosince 2006.
Mediální strategie ČLFA na rok 2015 Vypracovala Mediální kancelář, s. r. o
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Revize rozpočtu EU a budoucnost kohezní politiky EU Ing. Jan Gregor Ministerstvo financí ČR Expertní seminář Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
1 Tisková konference ČLFA, 11. února 2016 Komentář k výsledkům za r Spotřebitelské úvěry (údaje za členské společnosti ČLFA)  objem nově poskytnutých.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
Mediální strategie ČLFA na rok 2016 Vypracovala Mediální kancelář, s. r. o
1 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 Financování spotřebitelů v roce 2013 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
1) „Inventura asociace“
Kvalita v sociálních službách jako proces
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora krajského akčního plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Plnění asociačních priorit v legislativní oblasti
Plnění asociačních priorit v ostatních oblastech
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ukazatele pojistného trhu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

1 Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Program: 1. Úvodní informace  Stav plnění současných priorit ČLFA  Aktuální trendy nebankovního financování  Přínosy členství v Eurofinas 2. Otázky a diskuse

2 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Plnění asociačních priorit  trvalé cíle ČLFA jsou vymezeny ve stanovách  hlavní úkoly pro období duben 2014 – březen 2015 byly schváleny na ČS

3 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Legislativní priority ČLFA Daňové priority  daňové OP pro nebankovní instituce  opakovaná jednání s MF (ministr, daňová náměstkyně)  předložena analýza RIA  informována ČNB  analýza PwC  zohlednění ekonomické úlohy leasingu a nediskriminace leasingu proti ostatním formám financování  připomenuto v jednání o novele ZDP (ST 252)  analýza PwC

4 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Legislativní priority ČLFA Přenesení povinnosti uzavřít povinné ručení na provozovatele  dlouhodobý cíl, naráží na obchodní zájmy pojišťoven  jednání s MF, ČNB, ČAP  diskuse s členy RV 3. září  řešeny negativní důsledky současné úpravy – dohoda z o ověřování existence pojištění v databázi ČKP  ČLFA podporuje zrušení příspěvků pro ČKP (ST 118) Příprava na změny v registraci vozidel  jednání s MD o prováděcí vyhlášce  diskuse v expertních výborech  workshop ČLFA  seminář MD pro ČLFA říjen

5 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Legislativní priority ČLFA Vypuštění leasingu ze sféry aplikace zákona o spotřebitelském úvěru  dlouhodobý cíl, nyní prosazení nereálné  ČLFA vysvětluje v jednání s MF, ČNB, v médiích Prosazování zájmů věřitelů a potřeb trhu při úpravě finančních produktů pro spotřebitele  aktivity ČLFA proti stropům RPSN  aktivity ČLFA proti oslabování procestních práv věřitelů  prostřednictvím Eurofinas ovlivňovány projekty EU k posílení ochrany spotřebitele  jednání s MF, MPO, ČNB  působení ČLFA v platformě pro odpovědné finance  spolupráce s Českou asociací věřitelů (teritorialita exekutorů)

6 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Legislativní priority ČLFA Úprava finančních zprostředkovatelů v souladu se zájmy trhu  stanovisko ČLFA k vládnímu návrhu novely zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích  sledovány a prostřednictvím Eurofinas a Leaseurope ovlivňovány odpovídající projekty EK  sledován záměr MF upravit distribuci na finančním trhu

7 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Plnění dalších priorit ČLFA Zdůrazňování významu nebankovního financování, vymezování členů ČLFA vůči „šedé zóně“  opakovaná jednání s orgány státu (MF, MPO, ČNB...)  diskuse s členy RV  působení v Platformě pro odpovědné financování  tiskové výstupy ČLFA  „jedenáctero“ rad ČLFA pro zájemce o spotřebitelský úvěr  úloha etického kodexu ČLFA

8 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Plnění dalších priorit ČLFA Aktivní účast v jednáních o posílení regulace finančního trhu  zapojení do jednání Leaseurope, Eurofinas a EUF s orgány EU  opakované konsultace s ČNB  aktivity ČLFA v Platformě pro odpovědné finance  analýza PwC  publikace stanovisek ČLFA  seberegulace

9 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Plnění dalších priorit ČLFA Poznatky a zkušenosti k rekodifikovanému soukromému právu  výměna zkušeností v expertních výborech  LPV se vyjádří k návrhu novely NOZ  LPV zváží účelnost dalšího semináře

10 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Plnění dalších priorit ČLFA Plnění Etického kodexu ČLFA  průběžně sledovány zákaznické stížnosti a jiné podněty (včetně státních orgánů a médií)  podpora novely Etického kodexu finančního trhu

11 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Statistiky ČLFA  schválena metodika vykazování rizikovosti produktů ČLFA  údaje k rizikovosti na rok 2013 předány ČNB  externí analýza k souladu metodiky statistik ČLFA se zákonem na ochranu hospodářské soutěže

12 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Mediální aktivity ČLFA Mediální strategie na r  šíření informací o využitelnosti a přednostech nebankovních finančních produktů  posilování vědomí o úloze nebankovního financování v české ekonomice  podpora náhledu na členství v ČLFA jako záruky odpovědného a seriózního financování  budování pozice ČLFA jako erudovaného komentátora relevantních makroekonomických, daňových či legislativních témat  prohlubování finanční gramotnosti

13 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Mediální aktivity ČLFA Shrnutí PR aktivit ČLFA (leden-srpen 2014)  14 tiskových zpráv ČLFA a dalších 15 ad hoc materiálů určených konkrétním redakcím  197 mediálních výstupů (v průměru 25 za měsíc) informujících o ČLFA v odborných i všeobecných médiích (Česká televize, Český rozhlas, Hospodářské noviny, Ekonom, E15 apod.)  specifickým úkolem je eliminovat snahy některých redakcí poukazovat na asociaci v souvislosti s nejasnostmi ohledně výpočtu RPSN

14 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Mediální aktivity ČLFA TOP 20 letošních mediálních výstupů ČLFA  ČT 1, Události, : Dluhy českých firem a domácností  ČT24, : Nebankovních půjček loni přibylo  ČT 24 (Ekonomika), : Zájem o nebankovní půjčky na vzestupu  Český rozhlas Radiožurnál, : Češi se před Vánoci zadlužili více než v roce 2012  Český rozhlas Plus, : Češi si stále více půjčují  Hospodářské noviny, : Ve financování nákladních vozidel převládá leasing  Hospodářské noviny, : Podniky stále více využívají operativní leasing, lidé nakupují auta na úvěr  Hospodářské noviny, : Leasingový byznys zažívá zlaté časy  Hospodářské noviny + Ekonom (Příloha Automobily), 3. a : Objem úvěrů a leasingů na auta roste  E15, : Nová auta si firmy berou na úvěr nebo operativní leasing  E15, : Nebankovní firmy klientům loni poskytly 123 miliard  regionální Deníky (příloha Moje peníze – Automobily), : Značkové financování přináší řadu výhod  Bankovnictví (newsletter), : Evropský trh s nebankovními úvěry vzrostl v 1. čtvrtletí o 4,2 %  Právo, : Spotřebitelé si začali více půjčovat  TECH MAGAZÍN, : Financování strojů, technologií a zařízení v průmyslu, strojírenství i automobilovém průmyslu  Generace, : Auto na splátky? Možností je více  iHNed.cz (ProByznysInfo.iHned.cz), : Nezahazujte možnost operativního leasingu na firemní vůz. Může vás vyjít levněji než úvěr  CFOworld.cz, : Factoring: finance pro časy dobré i zlé  Tyden.cz, : Strop procentní sazby u úvěrů? To lichvu neomezí, oponují kritici  Denik.cz, : Zastropování RPSN u úvěrů lichvu neomezí, tvrdí jeho kritici

15 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Součinnost členů ČLFA Členské společnosti ČLFA mohou významně přispět k plnění komunikačních cílů asociace:  zdůrazňováním členství v ČLFA při vlastní prezentaci  odkazováním na dokumenty ČLFA v rámci kultivace trhu  komerční podporou mediálních projektů

16 Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Děkuji za pozornost Ing. Jiřina Tapšíková, MBA