Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 40 – Vzdělávání v eGon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností Oblast.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
Transkript prezentace:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v územní veřejné správě Metodický výklad výzvy C4 Mgr. Alena Sirotková, Bc. Michaela Benešová oddělení metodik a hodnocení projektů Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v územní veřejné správě Metodický výklad výzvy C4 Mgr. Alena Sirotková, Bc. Michaela Benešová oddělení metodik a hodnocení projektů

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Představení výzvy OP LZZ č. C4 Datum vyhlášení: Benefit7: Datum ukončení: do 14:00hod. Celková alokace na výzvu: Kč Min. výše podpory na projekt: Kč Max. výše podpory na projekt: Kč Typ projektů: grantové projekty, naplnění strategie „Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby“ 2

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Podklad pro výzvu  Průzkum absorpční kapacity v květnu 2013  Předloženo 16 projektových záměrů = Kč  Důraz kladen na připravenost projektů, resp. výběrových řízení, zrychlený harmonogram a stabilitu projektových týmů  Na základě provedeného průzkumu bylo definováno zaměření výzvy a podporované aktivity uvedené v bodě 3.2 výzvy C4 3

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Kdo může žádat?  Kraje, dle čl. 1 ústavního zákona č. 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávných celků, ve znění pozdějších předpisů Hlavní město PrahaKrálovéhradecký kraj Středočeský krajPardubický kraj Jihočeský krajKraj Vysočina Plzeňský krajJihomoravský kraj Karlovarský krajOlomoucký kraj Ústecký krajMoravskoslezský kraj Liberecký krajZlínský kraj 4

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Cílové skupiny = příjemci aktivit projektu  územní samosprávné celky a úřady územních samosprávných celků, jejich orgány a jimi zřízené nebo založené organizace a jejich zaměstnanci;  politici územních samosprávných celků včetně volených zastupitelů územních samosprávných celků 5

Podporujeme Vaši budoucnost Podporované aktivity výzvy č. C4 A.Zvyšování transparentnosti veřejné správy a efektivity chodu úřadů, posílení institucionální kapacity –Racionalizace procedur, zavedení systému řízení kvality a výkonnosti, optimaliazce ŘLZ B.Aplikace vybraných metod řízení –Strategické, procesní a projektové řízení na krajských úřadech C.Aplikace strategického plánování a tvorba zásadních koncepcí a metodik rozvoje daného samosprávného celku –Tvorba zásadních oborových strategií a koncepcí rozvoje politik v rámci ÚSC; aktualizace a vyhodnocení existující strategie úřadu 6

Podporujeme Vaši budoucnost Podporované aktivity výzvy č. C4 D.Implementace a optimalizace metod, postupů a dobré praxe v oblasti finančního řízení a plánování, předcházení či eliminace dopadů finanční krize –Rozpočtový a nákupní proces, správa majetku a finanční řízení organizace E.Projekty otevřeného úřadu „good governance“ –Komunikace vč. zpětná vazba, zapojení veřejnosti, transparentnost úřadu, protikorupční opatření, etické principy F.Vzdělávání ve výše uvedených oblastech, včetně metody e- learning –Odborná příprava na realizaci aktivit A – E: projekt nelze zaměřit pouze na vzdělávání 7

Omezení a specifika výzvy č. C4  Max. délka trvání projektu = 21 měsíců.  Realizace projektu musí být ukončena nejpozději  Jeden žadatel může v rámci výzvy podat více projektů  Výdaje spadající pod křížové financování nejsou způsobilé  Povinné přílohy projektové žádosti: −Doklad o právní subjektivitě (dle D1) – ke každému výtisku žádosti = 2 vyhotovení −Výpis z volby statutárního zástupce – ověřená kopie, 1 vyhotovení Podporujeme Vaši budoucnost 8www.esfcr.cz

Další podmínky a omezení výzvy  Nebudou podpořeny projekty, jejichž součástí je:  realizace zahraniční pracovní cesty;  obecné vzdělávání v oblasti IT;  jazykové vzdělávání;  vzdělávání povinné ze zákona č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů;  metoda Mystery Client a rozvoj zaměstnanců pomocí koučinku  Nákup investic, software – max Kč  Nákup hmotného majetku (neodpisovaný hmotný/ nehmotný majetek) – max Kč Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz 9

Nepřímé náklady  Metodika způsobilých výdajů D5, kap. 2.7  Náklady související především s administrací projektu  Nelze je přímo spojit s konkrétní aktivitou projektu  Budou proplaceny na základě stanoveného % z prokázaných přímých způsobilých nákladů projektu  Automatické načtení sazby do rozpočtu v Benefitu7 Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz OBJEM PŘÍMÝCH VÝDAJŮ% NEPŘÍMÝCH NÁKLADŮ Do 4 mil. Kč včetně18 % Nad 4 mil. Kč až do 6 mil. Kč včetně16 % Nad 6 mil. Kč až do 10 mil. Kč včetně14 % 10

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Operační manuál OP LZZ  Verze 1.8 platná od  Úvazky členů RT: povoleno max. 1,0 úvazku u daného zaměstnavatele (HPP, DPČ a DPP celkem) −Stanovit výši úvazku u zaměstnavatele - > rozdíl do 1,0 bude max. způsobilým výdajem −Jasně specifikovat rozsah práce, uvést v pracovní náplni; úvazky se nesmí překrývat −Metodika způsobilých výdajů D5 (kap. 2.1) Odkaz na dva dokumenty, informace, u výzvy C4: −Informace k zapojení zastupitelů a jmenovaných osob −Metodický výklad způsobilých výdajů v kapitolách Osobní náklady a Zařízení a vybavení 11

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Realizační tým  Odměny (položka 1.04 Rozpočtu), pouze členům RT za splnění mimořádného úkolu. Nutnost odůvodnit + doložit interní metodiku  Audit projektu není u grantových projektů povinný  Pořizované zařízení a vybavení musí odpovídat úvazkům v RT (max. 20 % rozpočtu); Metodika D5 (kap. 3.3) = > 1 notebook pro 2 zaměstnance na 0,5 úvazku = > úvazek 0,6: náklad na PC bude proplacen jen do výše 60 % 12

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Děkujeme za pozornost Odbor strukturálních fondů, MV ČR Zprostředkující subjekt pro prioritní osu 4.1 OP LZZ Děkujeme za pozornost Odbor strukturálních fondů, MV ČR Zprostředkující subjekt pro prioritní osu 4.1 OP LZZ