RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

Kolektivní systém ASEKOL Pilotní projekt sběru elektrických a elektronických hraček pod záštitou Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MARKETINGOVÝ MIX.
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Deset let existence zpětného odběru elektrozařízení v ČR realizovaného na principu prodloužené odpovědnosti výrobce (EPR) Praha, 19. května 2015 Mgr. Ing.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
PhDr. Libor Blažek. Digitalizace v archivech obecně Využitelnost ochrana fyzického stavu nejohroženějších archiválií, možnost lepšího zpřístupnění nejvyužívanějších.
Prezentace společnosti PROFI REGAL s.r.o. Pro XXII. Valné shromáždění Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR 23. – 25. října 2011.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Elektroodpad… Je vysloužilé elektrozařízení, kterého se chceme zbavit… Jedná se o všechna zařízení, která fungují na elektrický proud nebo na baterky…
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Čistá Vysočina Bc. Jana Böhmová Čistá Vysočina Historie  Hledání komunitní aktivity v rámci mezinárodní kampaně Den Země.  Vycházení ze.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
KOMUNÁLNÍ ODPADY A JEJICH ENERGETICKÉ VYUŽITÍ Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí EGÚ Brno, Energetika 2015 Brno, 23. září 2015.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Statutární město Brno Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna Brno.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Seminář Managementového centra. Program 17:30Otevření místnosti, přivítání 18:00Představení řečníků, program a úvod Mgr. Záboj Hrázský 18:15 Promítání.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
EGonovi tluče srdce!!!.
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Problematika potravinových odpadů v ČR
balíček k oběhovému hospodářství a prevence vzniku odpadu
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Změny v soutěži Vesnice roku
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“
Transkript prezentace:

RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna

RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ RE-USE MANAGEMENT v Brně je soubor opatření vedoucích k tomu, že: se opětovné využití výrobků stane běžnou praxí a minimalizuje se tak množství vznikajícího odpadu dojde k plnění povinností statutárního města Brna v oblasti předcházení vzniku odpadů a opětovného využití odpadů (zejména § 9a č.185/2001Sb) 2

RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ Cíl RE-USE MANAGEMENTU v Brně signál, že statutární město Brno plně vnímá důležitost podpory přechodu z lineárního modelu spotřeby na novou vizi, kterou Evropská komise schválila v balíčku oběhového hospodářství s názvem Uzavření cyklu (Closing the loop) 3

4 5 částí RE-USE MANAGEMENTU : DRUHÝ ŽIVOT RE-NAB JSEM ZPĚT RE-TEX RETRO-USE RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ

RE-NAB B) Projekt „RE-NAB“ ( dříve „nábytková banka“) REALIZOVÁNO! ve spolupráci se SAKO a OSP MMB termín realizace: začátek další rozvoj: kofinancování z „dotací“ ? připravujeme 5

RE-NAB na 4 SSO (re-use pointech) 6

RE-NAB projekt „RE-NAB“ na 4 SSO nabízíme občanům možnost předat funkční nábytek k dalšímu využití SAKO zajistí svoz nábytku z SSO do skladu, který bude zatím na SAKO (areál divize svoz v Komárově). místo k vyzvednutí bude sklad, nikoliv SSO!!! využití nábytku bude zajišťovat OSP MMB 7

RE-NAB v praxi na 4 SSO budou jsou plachtou kryté kontejnery, kde se bude dočasně skladovat přivezený nábytek od občanů nábytek z SSO bude svážen do prostor v areálu firmy SAKO na ul. Černovické bude vytvořen seznam disponibilního nábytku s fotografiemi, který bude zpřístupněn elektronicky i OSP MMB bude možnost si nábytek osobně prohlédnout v určeném časovém úseku nábytek si zájemce či OSP MMB odveze přímo, popř. může být zájemci v rámci Brna přivezen hromadným rozvozem v pevně určeném termínu, pouze však po komunikaci vhodné pro rozvozové vozidlo a bez vynášení do nemovitosti 8

DRUHÝ ŽIVOT Projekt „DRUHÝ ŽIVOT“ možnost na 4 SSO darovat předměty pro opětovné použití (drobný nábytek, zařízení a vybavení domácnosti, hračky, sportovní vybavení atp.) do krytých zřetelně k tomuto účelu označených kontejnerů za účelem následného prodeje prostřednictvím sbírky organizované Veřejnou zelení města Brna 100% zisku nabytého z prodeje darovaných předmětů na financování projektu „KVĚTINY V BRNĚ“, kdy budou vysazovány na vybraných pozemcích městské veřejné zeleně okrasné květiny. 9

DRUHÝ ŽIVOT A) Projekt „DRUHÝ ŽIVOT“ schváleno ve spolupráci se SAKO a VZmB termín realizace: od (po povolení veřejné sbírky Krajským úřadem JMK) 10

DRUHÝ ŽIVOT Projekt „DRUHÝ ŽIVOT“ ve spolupráci se SAKO Brno, a.s. a Veřejnou zelení města Brna REALIZACE : 1.ETAPA: 4 „RE-USE POINTY“ na SSO VEVEŘÍ, SSO HAPALOVA, SSO OKRUŽNÍ A SSO JANA SVOBODY 2.ETAPA: rozšíření sběrných míst projektu i na ostatní SSO (cca do 6 měsíců) 11

DRUHÝ ŽIVOT 12

DRUHÝ ŽIVOT C) Projekt „JSEM ZPĚT“ připravováno ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN (dlouholetý partner města ve zpětném odběru elektrozařízení ) termín realizace: v průběhu června

JSEM ZPĚT Projekt „JSEM ZPĚT“ ve spolupráci s na 4 SSO nabídneme občanům možnost předat funkční elektrospotřebič k dalšímu využití kolektivní systém Elektrowin (zajistí revize popř. drobnější opravy dle požadavků legislativy podmínka je následné předání Elektrowinem charitativním organizacím, které může navrhovat i MMB 14

D) Projekt „RE-TEX“ připravováno k realizaci ve spolupráci se SAKO a OSP MMB termín realizace: konec roku 2016, rok 2017 kofinancování z „dotací“ ? 15 RE-TEX

16 projekt „RE-TEX“ na všech 37 SSO nabídneme občanům možnost předat zachovalé oblečení a textil k dalšímu využití SAKO by zajišťovalo svoz textilu do vybudované nové skladové haly, zde by probíhalo i přetřídění a hygienizace využití textilu bude zejména prostřednictvím tzv. sociálního šatníku, který má OSP MMB

E) Projekt „RETRO-USE“ připravováno, probíhá soutěž ve spolupráci s vybraným uchazečem termín realizace: v průběhu srpna- září 2016? 17 RETRO-USE

Projekt „RETRO-USE“ vznik střediska předcházení vzniku odpadů (SPO) zaměření na komodity v „retro stylu“ komunikace s městskými, státními, veřejnými a občanskými institucemi, které by mohly předměty dále využít v rámci svých institucí propagace a podpora RE-USE managementu 18

… tel.: