Název: MAS SVATOVÁCLAVSKO, z. s. Právní forma: zapsaný spolek Založení: Ustavující zasedání Valné hromady Místní akční skupiny Svatováclavsko, z. s.,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Místní akční skupina Rakovnicko
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2014.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Informace o výzvě pro školy
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Výsledky projednávání
Aktuální informace o projektu
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Název: MAS SVATOVÁCLAVSKO, z. s. Právní forma: zapsaný spolek Založení: Ustavující zasedání Valné hromady Místní akční skupiny Svatováclavsko, z. s., 24. února 2015 v kulturním sále ZŠ Tuchlovice. Zapsáno: ve spolkovém rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze v oddílu L, vložce číslo 62 Sídlo: J. Šípka 486, Stochov IČ: Statutární zástupce: Karel Sklenička, předseda Výkonného výboru MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. web:

MAS („Místní akční skupina“) SVATOVÁCLAVSKO, z.s. je spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Jde o místní partnerství tvořené fyzickými a právnickými osobami (členy) působícími na území obcí okresu Kladno, které vyslovily souhlas s působením MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s., na svém území. Ve schválených stanovách je podrobně rozepsána činnost spolku ve vztahu k místnímu partnerství a pravomoc jeho orgánů.

MAS Svatováclavsko, z.s. se rozkládá na území o celkové výměře 71,84 km 2, k 1. lednu 2015 zde žilo obyvatel. Do územní působnosti Místní akční skupiny Svatováclavsko, z.s., náleží 5 obcí Středočeského kraje/NUTS II Střední Čechy příslušejících do správního obvodu statutárního města s rozšířenou působností Kladno. Statut města má jedno sídlo: Stochov, statut obce mají zbylá čtyři sídla: Kačice, Kamenné Žehrovice, Lány, Tuchlovice. Území působnost MAS Svatováclavsko, z.s., je jednotná a spojitá. Území MAS Svatováclavsko, z.s. se nachází 20 km západně od okraje hlavního města Prahy, která je součástí jeho spádového území. Tuto úlohu posiluje vedení rychlostní silnice R6 (E48) spojující Prahu a Karlovy Vary katastrálním územím MAS Svatováclavsko, z.s. Území MAS geologicky patří k oblasti Středočeská vrchovina, je obklopeno severním okrajem chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko, která je částečně na jejím území a z druhé strany leží na levém břehu potoka Loděnice (Kačáku).

Na základě vlastního místního šetření byly zjištěny potřeby jednotlivých školských zařízeních na území MAS Svatováclavsko v investiční i neinvestiční oblasti. Přes podporu svých zřizovatelů se potýkají se zastaralými učebnami, nepříliš dobrým stavem budov a žádají podporu při zajištění školních psychologů, asistentů a vzdělávání pedagogických pracovníků v různých oblastech. Nejvíce byla během šetření zmiňována možnost získat školního psychologa. Potřebnost jeho uplatnění by bylo zejména v zajištění rovného přístupu ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání, zlepšení kvality vzdělávání a výsledků žáků v klíčových kompetencích a především podpory problémových žáků a žáků ze sociálně slabých rodin. Ve svých investičních plánech pak mají modernizace učeben, a to vzhledem k cíli, kterým je zajistit co nejkvalitnější vzdělávání s využitím moderní technologie. Zřízením moderních učeben chtějí školská zařízení zkvalitnit a zvýšit matematickou a čtenářskou gramotnost, zájem o technické obory a zároveň zefektivnit výuku českého jazyka, cizích jazyků, matematiky, informatiky a dalších všeobecně vzdělávacích předmětů.

Prioritní oblasti a specifické cíle Na základě vyhodnocení analytických materiálů, stanovení vize, strategického cíle a na základě diskusí nad potřebami území bylo stanoveno pro území MAS Svatováclavsko následujících 5 prioritních oblastí: 1. Školní a předškolní vzdělávání 2. Podpora rozvoje infrastruktury a občanské vybavenosti 3. Rozvoj a podpora integrovaného záchranného systému 4. Území jako stvořené pro život i cestovní ruch 5. Podpora malého a středního podnikání

Strategické cíle v těchto 5 prioritních oblastech: 1. Zajistit kvalitní a moderní vzdělávání pro děti všech věkových skupin 2. Obnovovat a modernizovat technickou infrastrukturu a občanskou vybavenost obcí a měst 3. Zajistit obcím funkční a kvalitní záchranný systém 4. Proměnit území v příjemné místo pro místní i návštěvníky 5. Vytvářet příznivé podmínky pro rozvoj malého a středního podnikání

Využitelné programy pro období Komunitně vedený místní rozvoj má vstup do pěti operačních programů: Program rozvoje venkova (PRV) Program rozvoje venkova (PRV) Integrovaný regionální operační program (IROP) Integrovaný regionální operační program (IROP) Operační program Zaměstnanost (OPZ, vybrané MAS). Operační program Zaměstnanost (OPZ, vybrané MAS). Operační program Životní prostředí (OPŽP, pouze MAS, v jejichž území je CHKO) – MAS Svatováclavsko NE! Operační program Životní prostředí (OPŽP, pouze MAS, v jejichž území je CHKO) – MAS Svatováclavsko NE! Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání (OPVVV) Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání (OPVVV)

Programový rámec Program rozvoje venkova

Programový rámec Operační program Zaměstnanost

Programový rámec Integrovaný regionální operační program