M-HELP PROJEKT NA PODPORU MATEMATIKY V JMK. Cíl: Zvýšení úrovně matematických dovedností žáků JMK Metody: - Zvýšení kompetencí učitelů matematiky - Transfer.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
JIHOMORAVSKÉ CENTRUM PRO MEZINÁRODNÍ MOBILITU MILOŠ ŠIFALDA.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Představení zajímavých projektů OPVK
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Workshop - gymnázium Hladnov
Projekt Inkluzívní škola. Kurikulární reforma Možnosti Motivace učitelů Dovednosti Tradice.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Závěrečný seminář projektu PERUN SPONA: Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu z.s.p.o. Klára Papalová 4. června
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Lenka Herčíková,
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The stem engagement europe project
Rozvoj výuky cizích jazyků
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Finanční motivace učitelů při práci s nadanými žáky
Název operačního programu:
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Statutární město Ostrava
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

M-HELP PROJEKT NA PODPORU MATEMATIKY V JMK

Cíl: Zvýšení úrovně matematických dovedností žáků JMK Metody: - Zvýšení kompetencí učitelů matematiky - Transfer zkušeností mezi učiteli matematiky - Přiblížení matematiky žákům i dospělým inovativním přístupem a nástroji - Pomoc žákům i dospělým se zvládnutím matematiky - Zvýšení zájmu o matematiku

Oblasti podpory 1. M-kabinet 2. M-stáže 3. M-portál 4. M-pomůcky 5. M-tábory 6. M-semináře pro studenty se zájmem o matematiku 7. M-semináře pro učitele

1. M-kabinetCílová skupina: učitelé ZŠ a SŠ - Transfer zkušeností (včetně zkušeností ze zahraničních stáží) - Organizace seminářů pro učitele - Metodika práce v diferencovaných třídách - Tvorba metodik a metodická pomoc CENTRÁLNÍ KABINET OKRESNÍ KABINETY

2. M-stáže Cílová skupina: učitelé ZŠ a SŠ - zahraniční týdenní individuální stáže pro učitele do NL (Utrecht), GB (Leeds), Německo (Stuttgart) - účast 1-2 učitelů přímo ve výuce na dohodnutých školách - celkem cca 90 učitelů, 30 učitelů každý rok, tj. 10 ročně v každé destinaci

3. M-portál Cílová skupina: učitelé, žáci, rodiče - „Živý“ portál soustřeďující již existující materiály a odkazy na ně z oblasti využití matematiky - Nově vytvořené materiály a pomůcky POZN.: NUTNOST RESPEKTOVÁNÍ AUTORSKÝCH PRÁV

4. M-pomůcky Cílová skupina: učitelé, žáci, rodiče - Studijní pomůcky k doplnění a osvěžení matematických dovedností - žáci: možnost dohnat znalosti po nemoci - žáci: pomoc při přechodu na gymnázium, pomoc s přijímacími zkouškami, maturitou z matematiky - dospělí: možnost získat nebo zopakovat si kompetence v matematice s cílem např. dodělat si maturitu VÝSLEDKY AKTIVITY JSOU PUBLIKOVÁNY V AKTIVITĚ 3

5. M-tábory Cílová skupina: žáci ZŠ a SŠ - letní kempy nebo příměstské tábory pro „normální“ žáky - letní kempy nebo příměstské tábory pro „slabé“ žáky MOTIVACE PRO RODIČE – AKTIVITA O PRÁZDNINÁCH ZDARMA KAŽDÝ TÁBOR CCA PRO 30 DĚTÍ ORGANIZACE PO OKRESECH

6. M-semináře pro žáky se zájmem o matematiku Cílová skupina: žáci ZŠ a SŠ - Semináře a přednášky pro žáky se zájmem a nadáním na matematiku

7. M-semináře pro učitele Cílová skupina: učitelé ZŠ a SŠ

Finanční rámec: 40 mil. Kč / 3 roky

Miloš Šifalda Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu Mezírka 1, Brno CZECH REPUBLIC Tel GSM