Orlické hory pro všechny Již jste viděli, jak to probíhalo v Beskydech Budeme pilotní projekt mimo území Moravskoslezského kraje a chceme dosáhnout stejného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vybudování centra aktivačních služeb pro mládež s onemocněním schizofrenií (Projekt DOTYK) CZ 1.07/1.2.00/
Advertisements

KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Program dnešního setkání OPS ( )
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
INSPIRE Stav a výhled.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
2. setkání pracovní skupiny projektu Destinační management turistických lokalit Hranicko a Dolina Małej Panwi Michaela Randáčková Hranická rozvojová agentura,
Společnost pro regionální ekonomické poradenství Informační a metodická podpora: Informační a metodická podpora: duh
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Orlické hory pro všechny Cesta k certifikaci Nové Město nad Metují VÍTEJTE ! Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Orlické hory pro všechny Proč si pořídit certifikát? Kostelecké Horky VÍTEJTE !
Beskydy pro všechny Pilotní projekt hodnocení objektů CR pro znevýhodněné skupiny Workshop Proč si pořídit certifikát aneb Otevřete své zařízení pro další.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Orlické hory pro všechny I doprava má co nabídnout Leden 2012.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
PŘÁTELSKÁ MÍSTA Náskok před konkurencí Širší okruh zákazníků Větší jistota v neobvyklých situacích Snazší propagace Certifikát Českého červeného kříže.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Aktuální informace o stavu
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Klíčové aktivity projektu
V. Setkání se starosty obcí
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Orlické hory pro všechny Již jste viděli, jak to probíhalo v Beskydech Budeme pilotní projekt mimo území Moravskoslezského kraje a chceme dosáhnout stejného úspěchu Hodnotíme = pohybový, zrakový a sluchový handicap, ale také rodiny s malými dětmi, seniory Rušíme bariéry = podáme důkladné informace soustředěné na 1 místě – všichni mají možnost volby

Jak se myšlenka objevila? Rok 2009 Společnost Audis Bus s.r.o. rozšiřuje své služby v oblasti sociální dopravy a převozu handicapovaných osob (do zaměstnání, za rekreací) – setkává se s poptávkou, nezná nabídku Setkání společnosti Audis Bus s.r.o. a firmy Kazuist v rámci národních konferencí o bezbariérovém cestovním ruchu = seznámení se s projektem Beskydy pro všechny Společné setkání DS OHP, Audis Bus s.r.o., Kazuist s.r.o. a Univerzitou Palackého Olomouc nad myšlenkou Orlických hor bez bariér

Jak se myšlenka objevila? Rok 2010 DSOHP společně s Kazuist s. r. o. a Univerzitou Olomouc aktualizovali metodiku bezbariérovosti a představení webu jedemetaky.cz MAS NAD ORLICÍ, ORLICKO a POHODA VENKOVA přichází s myšlenkou podpory BEZ BARIÉROVÉ REKREACE. Setkání aktérů a některých spolků na území OHP, které pracují s cílovou skupinou = dohodnuta případná pomoc (ORION, NERATOV)

Jak se myšlenka objevila? Rok 2011 MAS uspěly se žádostí o dotaci na Projekt Orlické hory pro všechny, DS OHP se stává dodavatelem části zakázky

Kdy a kde ? Projekt pokrývá celé území regionu Orlické hory a Podorlicko Rozdělen na 2 části Analýza, školení a propagace Vybavení a kulturní akce 1. část zajišťuje OHP Analýzy = leden – květen 2012 Další semináře: Školení personálu = únor Cesta k certifikátu = březen

Kdy a kde ? Katalog poskytovatelů služeb včetně distribuce červenec 2012 Zveřejnění výstupů projektu na červenec část zajišťují MAS POHODA, NAD ORLICÍ a ORLICKO Vybavení některých organizací v regionu, které pracují s cílovou skupinou Uspořádání kulturně-sportovních akcí Multikulturní odpoledne s Charitou Vítání prázdnin Dokážeme to

Co projekt přinese? Odbourání informačních bariér – zákazník bude vědět, jaká místa jsou vhodná, kde se může ubytovat, co může navštívit, vše bude možné najít na jednom místě (web, katalog) Odbourání přepravních bariér – OHP bude lépe dostupné veřejnou dopravou – firma Audis může zajišťovat svoz od vlaku či autobusu a pohyb po regionu Výhoda pro poskytovatele služeb: Analýza Certifikát a označení Propagace Poradenství a vzdělávání Vše může vést ke zvýšení obsazenosti a návštěvnosti a s tím spojeným zvýšeným ekonomickým přínosem