Tisková konference 13. dubna 2016 Program  12.00 – 12.15 Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT  12.15.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč 17.duben? 19. dubna 1743, se narodil Abraham van Ketwich, považovaný za zakladatele investičních fondů, protože založil v roce 1774 první investiční.
Advertisements

PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Fondy kolektivního investování Zdroj investic pro nemovitostní trh? Lukáš Vácha.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
Burzovní obchody. Burzovní obchody provádí  individuální investoři (banky, fyzické nebo jiné právnické osoby) přes obchodníky s cennými papíry  investoři,
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
Valná hromada CACE Česká asociace konzultačních inženýrů Možnosti účasti členů CACE na projektech EBRD (založeno na oficiální návštěvě EBRD v.
Kolektivní investování
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Popište, analyzujte a zhodnoťte dosavadní vývoj jednotek kolektivního investování, zásady jejich činnosti a ekonomiky Lukáš Baumruk Radka Hlavnová Markéta.
Tisková konference 9.dubna 2015 Program  9.00 – 9.15 Představení Světového dne investičních fondů a dalších aktivit AKAT Jan D. Kabelka, předseda AKAT.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
PRAXE STUDENTŮ V PORADENSKÉ A BANKOVNÍ POBOČCE PARTNERS MARKET.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Dopady CMU na reálnou ekonomiku a související změny ve fungování finančního trhu Rozvoj a inovace finančních produktů /2/2016.
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
Obchodní komora Navan „Jsme tu pro podnikání“. Irská obchodní komora Největší obchodní organizace v Irsku členů v 59 komorách Sociální partner.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R19_Základy investování TEMA: Matematika.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
25 / 1 / 2011.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Struktura finančního trhu
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Zpráva kontrolního výboru
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Kolektivní investování
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Kolektivní investování
Česka spořitelna je členem Erste Group
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
Finanční výroční zpráva 2016 a rozpočet 2017
Transkript prezentace:

Tisková konference 13. dubna 2016 Program  – Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT  – Komentář k investování Zdeněk Tůma, bývalý guvernér ČNB, partner KPMG Česká republika, vysokoškolský pedagog  – Prezentace připravené online a rozhlasové kampaně Martin Řezáč, člen Výkonného výboru AKAT  – Diskuse a prostor pro dotazy

Oslava Světového dne investičních fondů Proč 19. duben?  19. dubna 1743, se narodil Abraham van Ketwich, považovaný za zakladatele investičních fondů, protože založil v roce 1774 první investiční fond „Eendragt maakt Magt“ (Union is Strength)  2012 začalo slavit Světový den investičních fondů Německo, následováno v roce 2013 Rakouskem a v roce 2014 Českou republikou a Slovenskem  V roce 2016 zahajujeme oslavu Světového dne investičních fondu v ČR již ve středu 13. dubna

Světový den investičních fondů 2016 Zapojení AKAT  Třetí ročník evropské akce  Zapojená Asociace pro kapitálový trh a její členové, investiční společnosti a banky, kteří nabízejí v rámci oslav tohoto dne zajímavé nabídky pro investory  různé výhody formou dárků, informačních materiálů, konzultací a pořádání investičních seminářů pro investory  v průběhu dubna – u každé zapojené společnosti individuální forma a trvání oslav  Tisková konference za účasti pana Zdeňka Tůmy

Cíle iniciativy Zapojení České republiky  Zasadit investiční fondy do širšího rámce fungování ekonomiky  Zdůraznit transparentnost investičních fondů a jejich přínos pro ekonomiku státu  Poskytnout investorům lepší zázemí pro rozhodování o jejich investicích  Dostat do většího povědomí široké veřejnosti základní pojmové znaky a výhody investičních fondů

Světový den investičních fondů Aktivity AKAT  Tisková konference k prezentaci Světového dne investičních fondů  Proč se slaví Světový den investičních fondů  Jak investují čeští investoři  Jaké aktivity jsou připraveny v rámci oslav Světového dne investičních fondů  Webová stránka akce, kde je seznam zapojených společností, soutěž o nejlepší investiční myšlenku, vtipná videa a další informace:

Objem obhospodařovaného majetku Data k  Správci obhospodařují více než Kč  Více než 1,25 milionu domácností má zainvestováno ve fondech přes 385,30 mld. Kč  U správců jsou také obhospodařované nebo administrované fondy kvalifikovaných investorů ve výši 78,67 mld. Kč  Dopad penzijní reformy: rostoucí význam vlastních úspor ve formě fondů kolektivního investování a pravidelného investování

Další aktivity AKAT pro veřejnost Blog a Twitter  Blog AKAT  Každý týden zajímavý blogový příspěvek na webu AKAT  Cílem přiblížení investování a souvisejících otázek široké veřejnosti  V odlehčené formě různé zážitky, názory a postřehy ke klasickým i aktuálním otázkám autorů z členských společností AKAT i dalších odborníků  Twitter AKATCR  aktuální informace a upozornění na zajímavé novinky, investiční postřehy a články

Diskuse ? Děkujeme za pozornost. Asociace pro kapitálový trh České republiky Štěpánská 16/ Praha 1 Tel.: Fax: Sledujte nás na: Blog AKAT na Twitter