Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_14_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.2313 Téma:Podstatná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Advertisements

Elektronická učebnice - I
POČITATELNOST PODSTATNÝCH JMEN
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Chléb Česko - Anglický Rohlík na téma jídlo Máslo Vejce Hruška Dort Sýr Hamburger Konzerva ZmrzlinaDžem Žvýkačka ČokoládaPárek KečupMaso Párek v rohlíkuMed.
Obrázkový slovník Jídlo ČAJ ŽVÝKAČKA JABLKO HRUŠKA BRAMBORA ZMRZLINA
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_01.
Z Á KLADN Í Š KOLA NOV Á ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOV Á KOMUNIKACE CIZ Í JAZYK SLOVN Í Z Á SOBA Food VY_32_INOVACE_AJ_SO_04 Vypracovala: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_435_Počitatelnost podstatných jmen AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
COUNTABLE and UNCOUNTABLE NOUNS Markéta Zakouřilová VY_32_INOVACE_107 ZŠ Jenišovice.
Počitatelné – nepočitatelné Některá podstatná jména můžeme počítat:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Countable and Uncountable Nouns, some, any, a/ an
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině How much, how many VY_22_INOVACE_34 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní.
So, such, (a) few, (a) little Nominal Subject Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Some, any VY_22_INOVACE_33 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Countability Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/AJ15 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být použit.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_76 NázevSome and any Téma hodinyUžití some and any ve větách PředmětAnglický.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_427_Zájmena neurčitá a ukazovací AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
15.1 Countability of nouns, food and drink
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_678_STUPŇOVÁNÍ_PŘÍDAVNÝCH_JMEN_KRÁTKÁ.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
FOOD – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
(a) little, (a) few málo, trochu vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ Jazyk anglický TEMA: Vegetables ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_12 TÉMA:
Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 11 TEMA: ANGLIČTINA ČÍSLO PROJEKTU:
POČITATELNÁ A NEPOČITATELNÁ PODSTATNÁ JMÉNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického.
Anotace – Food and drinks
VY_32_Inovace_ Some and any Project 2
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj34_38
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_20
Quantifiers.
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Podstatná jména počitatelná/nepočitatelná
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT?
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Radka Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_ANGLICKY_JAZYK_GRAMATIKA_17Množství.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_42_uncountable and countable nouns Číslo projektu:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
British Typical Meals and Meal Times
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Vloženo: much_many.ppt Začátek. Vloženo: much_many.ppt Začátek.
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Transkript prezentace:

Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_14_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Podstatná jména – počitatelná, nepočitatelná Stravování Anotace:Prezentace, jejíž slovní zásoba je zaměřena na jídlo a pití, nabízí základní přehled počitatelných a nepočitatelných podstatných jmen v anglickém jazyce s možností ověření získaných vědomostí. Datum:

 Lze je spočítat.  Mají jednotné i množné číslo.  How many…? (kolik)  a few (několik)  an orange – ten oranges a potato – five potatoes  How many tomatoes do you want?  She needs a few tomatoes.

 Nelze je spočítat.  Nemají množné číslo.  How much…? (kolik)  a little (trochu)  milk, rice  How much water do you want?  She needs a little meat.

What can you see in the picture? Are these words countable (C) or uncountable? (U) cheese - Utomatoes - C chips - C butter - U salt – U and pepper - U sausages- C [1] [3] [2] [4] [5][6]

What can you see in the picture? Are these words countable (C) or uncountable? (U) tea - Uspaghetti - U peas - Cmushrooms - Cice cream - U eggs - C [7][8][9] [12] [11] [10]

Put in how much or how many. 1. How much cheese do you need? 2. How many sausages have you got? 3. How much tea do you drink for breakfast? 4. How much bread do you want? 5. How many carrots did you buy? 6. How much coffee do you drink in a week?

Complete these sentences with a little or a few. 1. Tom bought a few bananas and a few oranges. 2. I need a few apples, a little flour and a little milk for this recipe. 3. Can I have a little cheese and a few onions on my pizza, please? 4. Have you got a little oil and a little salt? 5. You need a little pepper and a few potatoes. 6. My mum wants to buy a few tomatoes and a little meat.

Translate. 1. Kolik mléka potřebuješ? How much milk do you need? 2. Mám trochu másla a několik vajíček. I’ve got a little butter and a few eggs. 3. Chceš trochu limonády? Do you want a little lemonade? 4. Kolik jablek máme? How many apples have we got? 5. Potřebujeme pět cibulí a trochu oleje. We need five potatoes and a little oil. 6. Koupila jsem několik pomerančů. I bought a few oranges.

[1] Sýr. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=s%C3%BDr&ex=2#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=s%C3%BDr&ex=2#ai:MC | [2] Rajčata. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=raj%C4%8Data&ex=1#ai:MC |mt:1| cz/images/results.aspx?qu=raj%C4%8Data&ex=1#ai:MC |mt:1| [3] Máslo. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=m%C3%A1slo&ex=1#ai:MC |mt:1| cz/images/results.aspx?qu=m%C3%A1slo&ex=1#ai:MC |mt:1| [4] Sůl a pepř. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=s%C5%AFl+apep%C5%99&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=s%C5%AFl+apep%C5%99&ex=1#ai:MC | [5] Hranolky. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=hranolky&ex=1#ai:MC |mt:1| cz/images/results.aspx?qu=hranolky&ex=1#ai:MC |mt:1| [6] Párky. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=p%C3%A1rky&ex=1#ai:MC |mt:1| cz/images/results.aspx?qu=p%C3%A1rky&ex=1#ai:MC |mt:1| [7] Čaj. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8Daj&ex=1#ai:MP || cz/images/results.aspx?qu=%C4%8Daj&ex=1#ai:MP || [8] Vejce. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=vejce&ex=1#ai:MP |mt:2| cz/images/results.aspx?qu=vejce&ex=1#ai:MP |mt:2|

[9] Špagety. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C5%A1pagety&ex=1#ai:MP |mt:2| cz/images/results.aspx?qu=%C5%A1pagety&ex=1#ai:MP |mt:2| [10] Hrášek. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=hr%C3%A1%C5%A1ek&ex=1#ai:MP |mt:2| cz/images/results.aspx?qu=hr%C3%A1%C5%A1ek&ex=1#ai:MP |mt:2| [11] Houby. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=houby&ex=1#ai:MP | cz/images/results.aspx?qu=houby&ex=1#ai:MP | [12] Zmrzlina. Office.com [online] [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=zmrzlina&ex=1#ai:MP |mt:2| cz/images/results.aspx?qu=zmrzlina&ex=1#ai:MP |mt:2|