S buzolou po Česku Autoři: Ondřej Bortník Tomáš Chytil Josef Dostál Lukáš Caletka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Advertisements

TÉMA: Retrospektivní analýza pacientů s chronickou transfuzní léčbou
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
SÍDLA V ČESKÉ REPUBLICE
- X>=-4 + Program, který po zadání n čísel určí počet čísel, která jsou v intervalu
Měřítko plánu a mapy Mgr. Petra Jelínková.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Obyvatelstvo ČR Podle posledních informací ČSÚ žije v ČR 10,5 mil. obyvatel. Počet obyvatel v posledních letech klesá, ve společností přibývá počet starších.
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Sídla ČR.
Česká republika.
Kartografie – měřítko mapy
Členění území naší vlasti
Partnerství Úřadu práce ve Vsetíně v projektech financovaných z Evropských strukturálních fondů.
Strojírenský průmysl Opakování – práce se slepou mapou (vodstvo)
GIS - principy. Úkol: využijte server Mapy.cz. Zjistěte délku Karlova mostu v Praze, změřte vzdálenost středem mostu mezi oběma mosteckými věžemi. spustit.
Měřítko plánu a mapy.
Všeználek nás seznamuje s dalšími městy České republiky
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
PRACOVNÍ LISTY KRAJE ČR
Anotace: Česká republika: doprava Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější.
ORIENTACE NA ZEMI zeměpisné souřadnice
 př. 2 Jsou dány vektory u=(4;-1;2), v=(0;5;6), w=(s;t;5). Určete souřadnice s, t vektoru w, jestliže víte, že vektor w je kolmý k vektoru u i k vektoru.
18.
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
Členění území naší vlasti
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3418 NázevMěsta ČR Téma hodinyMěsta ČR PředmětVlastivěda Ročník/y/4.A.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
K ARTOGRAFIE – MĚŘÍTKO MAPY Autor: Hana Brýdlová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Sídla ČR Praha Historické jádro Brna Ostrava Karlovy Vary.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ladislava Becková Název : VY_52_INOVACE_01_Kdo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Napříč Evropou Matematicko- geografický projekt. Zadání úkolů 1. Podle daných indícií se pokuste zjistit a určit město, ve kterém se nacházíte 1. Podle.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Převod skutečných velikostí do měřítka. Měřítka map a plánů- převod skutečných velikostí do měřítka Autor: Mgr. Ludmila Pecháčková VY_32_INOVACE_50_Meritka_map_a_planu_2.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Vlastní jména měst a vesnic Psaní vlastních jmen měst, vesnic a obcí.
VY_32_INOVACE_07_05_zeměpisná šířka a délka
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
B.Kahánková, L.Kyselá, K.Kulišťáková, N.Smetanová
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Hospodářská soudržnost ORP v regionu soudržnosti Střední Morava
Město na obrázku se jmenuje
Máme rádi Česko.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
RACIONÁLNÍ ČÍSLA USPOŘÁDÁNÍ CELÝCH ČÍSEL. RACIONÁLNÍ ČÍSLA USPOŘÁDÁNÍ CELÝCH ČÍSEL.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Lokalizace ČR - vybraná města 2.
Členění území naší vlasti
Autor: Mgr. Helena Nováková
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
SVĚTOVÉ STRANY Tereza Skálová.
Sídla ČR.
Transkript prezentace:

S buzolou po Česku Autoři: Ondřej Bortník Tomáš Chytil Josef Dostál Lukáš Caletka

Azimut Změřte azimut následujících měst Azimut z Plzně do Prahy 66° Azimut z Brna do Přerova 63° Najděte město ležící na azimutu 68° a 79,2 km vzdálené od Olomouce Ostrava Najděte město ležící na azimutu 226° a 98,4 km vzdálené od Liberce Kladno

Souřadnice Najděte na mapě města a určete jejich souřadnice Podle zadaných souřadnic najděte na mapě města - severní šířka : 49° 28', východní délka : 17° 58' Valašské Meziříčí - severní šířka: 49° 17', východní délka: 17° 23' Kroměříž - Ústí nad Orlicí severní šířka : 49° 58', východní délka: 16° 24' - Jablonec nad Nisou severní šířka: 50° 43', východní délka : 15° 10'

Měřítko Určete, která cesta z Břeclavi do Opavy je kratší Břeclav -> Olomouc -> Opava 158 km Břeclav -> Vsetín -> Opava 172,8 km Podle zadaných údajů najděte na mapě trasu - počáteční město je Most - dále město ležící na azimutu 80° a 105,6 km daleko - dále azimut 150°, vzdálenost 97 km - azimut 188°, vzdálenost 72 km - azimut 86°, vzdálenost 114 km - azimut 65°, vzdálenost 55,2 km

Výsledná trasa Liberec -> Pardubice -> Jihlava -> Prostějov -> Odry

Konec