Hračky Zbožíznalství 3. ročník Hračky - slouží ke hře dětí i dospělých - mají za úkol u dítěte: a) upoutat jeho pozornost b) zabavit jej c) rozvíjet.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
Advertisements

Základy sportovního tréninku mládeže
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Požadavky k získání známky
Mladší školní věk 6/7 – 11/12 let
• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
VY_32_INOVACE_VkZ.6.06-Vývojové etapy člověka-prezentace
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
Friedrich Fröbel ( ).
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
VY_32_INOVACE_ZB04_3064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
Výchovné zaměstnání v období batolecím
Předškolní věk Od 3 do 6/7 let
Hra hračky.
VY_32_INOVACE_ZB04_2964TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj.
Těhotenství, dětství a dospívání
VÝROBA SKLA, PAPÍRU, PLASTU
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Zavedení nových trendů a metod předškolního vzdělávání
Zpracovala: Erika Vash Jarmila Strachoňová Lenka Russwurmová
DĚTSKÁ HRA.
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
Hrové chování.
SZŠ a VOŠZ Zlín Vývoj dětské hry Zdravotnický asistent, druhý ročník
VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
DEN ZEMĚ TEST.
DĚTSKÝ REHABILITAČNÍ STACIONÁŘ nabízí komplexní zdravotní a sociální služby péči zajišťují erudovaní zdravotničtí a pedagogičtí pracovníci výchovný program.
VY_32_INOVACE_ZB04_2764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
Tento materiál není určen pro jakékoliv další šíření či citování
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
VY_32_INOVACE_CHK4_4860 ŠAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
10. Proměny cílů předškolní výchovy
VY_32_INOVACE_ZB04_3264TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
Předškolní věk = období hry Experimentace – cca do 2 let věku, procvičování pohybů s vlastním tělem, nebo jednoduchými předměty, prozkoumávání okolí a.
Stavební materiály Zbožíznalství 1. ročník Stavební materiály - musí mít vhodné mechanické a technologické vlastnosti - musí poskytovat člověku zdravé.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
PROGRAM ZAČÍT SPOLU  V programu Začít spolu je kladen důraz na vlastní volbu dítěte, na výchovu ke zvídavému zájmu o učení a k řešení problémů, na komunikaci.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Hartošová Krista NÁZEV:VY_32_INOVACE_015:Přírodověda 5.ročník TEMA: výroba plastů ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY 2. část Mgr. Irena Kudláčková.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
TĚLESNÝ, FUNKČNÍ A PSYCHICKÝ VÝVOJ DĚTÍ A MLÁDEŽE Linda Husáková UTV-SE
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_10_Výrobky ze dřeva Téma:
Slova nadřazená a podřazená
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
MC Opava „Tvoření je radost“ Aneb:
Odborný seminář AFIZ Žilina (SK); 12. květen 2016
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VYBER VĚC, KTERÁ JE VYROBENA Z…
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Tělesa a látky NÁZEV ŠKOLY
Tělesný, funkční a psychický vývoj dětí a mládeže
Příprava na vyučování NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Diagnostika dítěte předškolního věku II.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Zvuky zvířat Sluchové vnímání.
Strom a jeho využití PODOBLAST.
Vývoj dětské hry.
Lidský věk VY_32_INOVACE_12
Transkript prezentace:

Hračky Zbožíznalství 3. ročník

Hračky - slouží ke hře dětí i dospělých - mají za úkol u dítěte: a) upoutat jeho pozornost b) zabavit jej c) rozvíjet jeho motorické a psychické schopnosti

Posuzování hraček - hračky posuzujeme z hlediska: 1. výchovného – hračka má rozvíjet schopnosti dítěte a podporovat jeho duševní činnost 2.zdravotního – hračka musí být hygienická, bezpečná, zdravotně nezávadná, trvanlivá 3. výtvarného – hračka musí odpovídat věku dítěte, být výtvarně zajímavá, respektovat návrat k přirozenosti 4. výrobního – hračka má být levná, dostupná, snadno opracovatelná a trvanlivá

Rozdělení hraček podle: 1. věkových skupin 2. použitého materiálu

Hračky podle věku 1. hračky pro kojence (do 1 roku) 2. hračky pro mladší předškolní věk – batolata (do 3 let) 3. hračky pro starší předškolní věk (3 – 6 let) 4. hračky pro děti mladšího školního věku (6 – 10 let) 5. hračky pro děti a mládež staršího školního věku (11 – 16 let a více)

Hračky do 1 roku - musí být omyvatelné, z lehkého a pružného materiálu - bez ostrých hran - snadno uchopitelné - pestré provedení v základních barvách - s jednoduchým zvukem - např. pryžové, gumové, nafukovací hračky

Hračky do 1 roku

Hračky do 3 let - období nejrychlejšího fyzického a duševního rozvoje dítěte - jednoduché skládanky, zvukové figurky, zvířátka, skládací kostky, jednoduchá auta, hudební hračky, hračky na písek, do vody apod. - používá se na ně dřevo, plast

Hračky do 3 let

Hračky 3-6 let - rozlišují se zájmy chlapců a dívek - dřevěné pohyblivé hračky, hračky se složitější konstrukcí, autíčka na setrvačný a pružinový pohon, vláčky, různé panenky, nábytek, kočárky, koloběžky, tříkolky, šlapací auta, - jednoduché společenské hry, loutková divadla apod.

Hračky 3-6 let

Hračky 6-10 let - hračky mají rozvíjet logiku, fantazii a systematické myšlení - mohou být z plastů, kovů, dřeva, papíru - vystřihovánky, tabule, abecední hry, modelovací hmoty, kola a koloběžky, hudební nástroje, sportovní hračky, elektrické a elektromechanické hračky

Hračky 6-10 let

Hračky a více let - řídí se individuálními zálibami - hračka má navazovat na postup myšlení dítěte, zdokonalovat jeho poznání, podporovat rozvoj i zájem o určité vzdělání

Hračky podle materiálu 1. textil - plyš, umělá kožešina atd. 2. kov - kombinuje se s plasty 3. dřevo – používá se odpadové dřevo bukové, javorové, smrkové, borové 4. pryž - zdravotně nezávadná, u nafukovacích hraček musí být dokonalé spojení všech částí

Hračky podle materiálu 5. plasty - dětské nádobí, stavebnice, panenky apod. 6. papír - vystřihovánky, omalovánky 7. sklo - kuličky, korálky, krasohledy 8. duromerové - figurky lidí a zvířat

Použité zdroje Literatura: Obrázky: vybavicky/image/kapitoly/chrastitko_na_rucku.jpg Vše on-line