TRNAVA, SK. Dobrý den jmenujeme se Pavlína Paďourová a Kritýna Jurčíková, jsme studentky druhého ročníku na oboru všeobecná sestra fakulty humanitních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Co nabízíme: •výukové programy pro školská zařízení v době vyučování i v odpoledních hodinách zaměřené na praktickou činnost v terénu i v objektu CEV.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Název projektu: Zahraniční praxe studentů oboru ošetřovatelství -v rámci přihlášení projektu do Transformačních a rozvojových programů na rok 2003,
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Studijní pobyt ak.r. 2013/2014 Mgr. Ing. Vladimír Sýkora
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Estonsko (leden-červen 2014)
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 15 minut od autobusového a vlakového nádraží.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
UNIVERSITY OF QUEENSLAND, AUSTRALIA DNY PARTNERSKÝCH UNIVERZIT 2013 Eva Cmuntová Petra Filingerová.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Soukromé vysoké školy do Akreditaci získalo celkem41 SVŠ reálně působí40 SVŠ 1 SVŠ se spojila s VVŠ.
Zámek Hluboká nad Vltavou
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Anglie a Paříž pro základní školy
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Estonsko Tallinna Tervishoiu Kõrgkool Tallinn
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
Nadační fond studentů Filozofické fakulty a Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Studentská dobrovolnická praxe, PSY225 Věra Frančáková
St. Gallen. Realizační team Jiří Richter Navrhovatel Vedoucí exkurze Martina Rešlová Koordinátor Doprovod Jana Pokorná Doprovod.
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ KOLEJE A MENZY Základní informace pro studenty Anetta Rysová KOLEJE A MENZY Univerzita Karlova v Praze Voršilská.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Dobrý den. Dovolte, abych se Vám představila a zároveň Vám nabídla kousek z mého studijního pobytu na partnerské zahraniční univerzitě Petra.
Erasmus Kielce, Polsko Letní semestr 2011/2012 Svatava Klubusová Marie Pluháčková.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Viana do Castelo.  Docela malé ale příjemné městečko;  Téměř na S Portugalska;  Letět z ČR do Porta => dobrá dostupnost, ( cesta cca 1,5h vlakem +
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
I Ty se můžeš stát důstojníkem!
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Instituto Politécnico de Bragança, Portugalsko
Lucie Pichlerová Právnická fakulta
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Erasmus Slovensko - Nitra.
Chemnitz 2008 HŠ2.A HŠ2.B HŠ2.C.
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Ročníkový pohovor
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
ZŠ Staré Město.
Dobrý den. Dovolte, abych se Vám představila a zároveň Vám nabídla kousek z mého studijního pobytu na partnerské zahraniční univerzitě
Co nabízíme: výukové programy pro školská zařízení v době vyučování i v odpoledních hodinách zaměřené na praktickou činnost v terénu i v objektu CEV zájmové.
Erasmus v Tartu.
Informační schůzka k programu
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

TRNAVA, SK

Dobrý den jmenujeme se Pavlína Paďourová a Kritýna Jurčíková, jsme studentky druhého ročníku na oboru všeobecná sestra fakulty humanitních studií. Tímto bychom vám chtěly něco říct o našem pobytu v Trnavské Univerzitě v Trnavě

Výběr země a města Komunikace s koordinátorem (Mgr. Markéta Blažková) Seznam zahraničních fakult na „stránkách“ UTB: Omezený počet míst na zahraniční fakultě

Příprava na pobyt Vyplnění formulářů: Learning Anreement, Aplication form, Finanční dohody. Výběr předmětů: 16 kreditů souhlasných předmětů, 20 kreditů volitelných předmětů. Výběrové řízení (jazykové schopnosti, prospěch, motivace, …)

Příprava na pobyt Ubytování v Trnavě: spojily jsme se s koordinátorkou FZaSP, Mgr. Janou Kováčovou, ubytování nám zařídila sama na vysokoškolské koleji poblíž fakulty, Študentský domov M. Uhra: id=1893

Finance Grant činil 338€/měsíc. Obnos nám byl zaslán na bankovní účet ještě před odjezdem do Trnavy.

Cestování Vyřídily jsme si studentský slevový průkaz u ČD pro cestování po hranice. Pro cestování po Slovensku nám stačil ISIC. Zprvu nás jedna cesta do Trnavy stála 150kč. Po navýšení DPH vyšlo cestování na 190 Kč Lépe nás vyšla cesta autem.

Něco málo z města Trnavská v ě ž Nám ě stí

P ě ší uli č ka s obchody

Ubytování Mgr. Kováčovou a Mgr. Popovou (vedoucí koleje) o datu příjezdu. Byly jsme ubytovány na „novém“ internátu, kde jsme byly na pokojích po dvou. Ke dvěma pokojům náležela chodba se šatními skříněmi, koupelna a samostatné WC Ubytování jsme platily převodem na bankovní účet, částka činila 50e/měsíc. K dispozici nám byla i jídelna, té jsme ale nevyužívaly. Vařily jsme si v kuchyňce, která byla umístěna na každém patře.

Náš pokoj na internátu

Koupelna a WC

Sk ř ín ě na chodb ě

Náš výhled. Bydlely jsme ve 4 pat ř e.

Po příjezdu Po příjezdu se nás ujala Mgr. Kováčová, sepsala s námi potřebné formuláře, zajistila nám průvodkyni, která nás provedla univerzitou a celým městem, dostaly jsme k dispozici simkartu slovenského mobilního operátora pro levnější volání.

Trnavská Univerzita Filozofická fakulta Pedagogická fakulta Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Teologická fakulta Právnická fakulta

Trnavská Univerzita

Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce

Výuka Výuky jsme se účastnily spolu s prvním a druhým ročníkem všeobecných sester a se studenty sociální práce. Výuka probíhala formou prezentací

Učebna

Praxe praxe byla součástí předmětu klinické cvičení 2 týdny souvislá praxe Praxe na operačních sálech

Fakultní nemocnice Trnava – chirurgické pracoviště

Finanční stránka stipendium na studijní pobyt celkem 338 € na měsíc cestování a ubytování asi 700 € oběd ve školní jídelně 2 € oběd v restauraci menu 3,5 € ceny potravin v supermarketech přibližně srovnatelné s cenami u nás

Výlet na hrad Červený kameň

Všichni studenti z ERASMU

Vinná stezka Každoročně se v Trnavě pořádá vinná stezka V Trnavě je 31 ukrytých vinných sklepů

Čas na zábavu

Závěr Tento studijní pobyt nás velmi obohatil Získaly jsme nové zkušenosti a vědomosti jak z vyučovaných předmětů tak i z praxe Poznaly jsme nové přátele Proto by jsme chtěly vzkázat studentům prvních ročníků, kteří se rozhodují, zda absolvují studijní pobyt, aby se nerozmýšleli a prostě jeli.

D ě kujeme za pozornost