Ovoce jsou sladké zralé plody, plodenství nebo semena víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Umíš pojmenovat ovoce?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
UŽITKOVÉ ROSTLINY Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2013.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: Peisertová, A. (přeložila): První slova slov. Nakladatelství BUVIK, Bratislava Wilkesová,
Ovoce a zelenina 4. ročník
Zelenina.
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
VY_32_INOVACE_10_ čtení slov 2 (SADA ČÍSLO 1). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Mgr. Lenka Červinková Datum (období), ve kterém.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Zdroj obrazového materiálu
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Zásada správného.
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.7 Zelenina Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Význam zeleniny ve výživě  Zelenina je soubor různých rostlin a jejich částí, které se zasyrova nebo vhodně upravené významně uplatňují ve výživě lidského.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Dana Rejlová Datum/období: říjen 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková ROČNÍ OBDOBÍ PODZIM? JARO? LÉTO? ZIMA?
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Lenka Radošová.
* Anotace : * Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_17_Ekosystém zahrady a sady Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 17 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_36_ČS TEMA: Ekosystém okolí lidských.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.6 Poznáváme ovoce Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
Potraviny a výživa - Zelenina
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_106_Ovoce
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_30_ OVOCE TÉMA: OVOCE
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název projektu: Moderní škola
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
Obrázkové čtení se spojkou I.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: ZELENINY2
Člověk a jeho svět 2.ročník
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Transkript prezentace:

Ovoce jsou sladké zralé plody, plodenství nebo semena víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Umíš pojmenovat ovoce?

POMERANČ

JAHODA

JABLKO

TŘEŠEŇ

RYBÍZ

HRUŠKA

BANÁN

ANGREŠT

BROSKEV

MERUŇKA

Zelenina je jedlá část kulturních jednoletých nebo dvouletých rostlin. Je důležitým zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny. Některé druhy zeleniny se využívají také jako koření. Umíš pojmenovat zeleninu?

KEDLUBEN

BROKOLICE

MELOUN

MRKEV

PAPRIKA

SALÁT

ČESNEK

CELER

CIBULE

BRAMBORY

RAJSKÉ JABLKO

KVĚTÁK

ŘEDKVIČKA

PETRŽEL

OKURKA

Použité zdroje: ● okno.net/clanok/ocista-docista/jak-zlepsit-zdravi-nejist-prumyslove-zpracovanou- potravu&usg=__ADDmwkGI9diSi2Dl2MaOvkVOD8Y=&h=305&w=460&sz=26&hl=cs&start=60&zoom=1&tbnid=- pmkZRHP9m24XM:&tbnh=120&tbnw=149&prev=/images%3Fq%3Dovoce%2Ba%2Bzelenina%26um%3D1%26hl%3Dcs%26gbv% 3D2%26biw%3D1260%26bih%3D557%26tbs%3Disch:10%2C1337&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=265&vpy=230&dur=702&hovh=1 83&hovw=276&tx=180&ty=102&ei=tMR3TPC1C4GUjAffy5zBBg&oei=gMR3TPTuCZeU4ga65bTyBQ&esq=4&page=4&ndsp=21&v ed=1t:429,r:8,s:60&biw=1260&bih=557 ● ● / ● obrazky- ovoce&usg=__mp1yKoLI1_X9pZ9YHjBiPPpWL2g=&h=350&w=466&sz=55&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=ieN_v2bC2FZJyM:&tbnh=13 0&tbnw=176&prev=/images%3Fq%3Dovoce%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DN%26rlz%3D1R2GGLJ_csCZ377%26ndsp%3D20% 26biw%3D1276%26bih%3D557%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&ei=qcd3TM0xhZ7hBr3C-OoF&oei=qcd3TM0xhZ7hBr3C- OoF&esq=1&page=1&ndsp=19&ved=1t:429,r:3,s:0&tx=49&ty=26 ● ● 805/ovoce- oblazky&usg=__m9pQ9SoUuDXnvYgKQneL7KlOJvg=&h=455&w=290&sz=15&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=xSon1_mbUktILM:&tbnh=143&tbnw =86&prev=/images%3Fq%3Dovoce%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DN%26rlz%3D1R2GGLJ_csCZ377%26ndsp%3D20%26biw%3D1276%26 bih%3D557%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=484&ei=qcd3TM0xhZ7hBr3C-OoF&oei=qcd3TM0xhZ7hBr3C- OoF&esq=1&page=1&ndsp=19&ved=1t:429,r:16,s:0&tx=42&ty=113

● content/uploads/2007/09/pear1.jpg&imgrefurl= sauce/&usg=__ubI7FiGNFFz_JNH477dJRDRlxfg=&h=400&w=286&sz=14&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=30mU4o0e57EgBM:&tbnh=137& tbnw=95&prev=/images%3Fq%3Dhru%25C5%25A1ka%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DG%26rlz%3D1R2GGLJ_csCZ377%26biw%3 D1276%26bih%3D557%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=327&ei=icl3TNCDDYyOjAer6bWqBg&oei=cMl3TILqCc- G4QbQyvT5BQ&esq=5&page=1&ndsp=22&ved=1t:429,r:5,s:0&tx=50&ty=84 ● ss.com/2010/03/21/banana-mango- smoothie/&usg=__gIDAMqBOhFTaUIN5_7i9DFVzYUc=&h=1500&w=2000&sz=335&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=TcAjLoNejipimM:&tbnh=133&tbnw =176&prev=/images%3Fq%3Dban%25C3%25A1n%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DG%26rlz%3D1R2GGLJ_csCZ377%26biw%3D1276%26bih% 3D557%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=265&ei=9cl3TMq8D4-C4Qaly-D8BQ&oei=9cl3TMq8D4-C4Qaly- D8BQ&esq=1&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=102&ty=105 ● l ● broskev_choroby_2.jpg&imgrefurl= HIYorJW4T_BB4P2639rc=&h=450&w=450&sz=37&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=Y1NTaoie9vBPVM:&tbnh=141&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dbr oskev%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DG%26rlz%3D1R2GGLJ_csCZ377%26biw%3D1276%26bih%3D557%26tbs%3Disch:10%2C84&um=1&itbs= 1&iact=rc&dur=374&ei=zcp3TIX_O9m5jAeqi- GzBg&oei=qsp3TMT0Mof24AaF4Zj1BQ&esq=3&page=1&ndsp=19&ved=1t:429,r:11,s:0&tx=76&ty=87&biw=1276&bih=557 ● ● je-melon&usg=__rk1Pv3Aq7dRHgu0EMygQklCMhmA=&h=240&w=240&sz=36&hl=cs&start=58&zoom=1&tbnid=d4k0uYjhHCnW- M:&tbnh=120&tbnw=117&prev=/images%3Fq%3Dzelenina%26hl%3Dcs%26sa%3DX%26gbv%3D2%26biw%3D1260%26bih%3D557%26addh %3D36%26tbs%3Disch:10%2C1253&itbs=1&iact=rc&dur=156&ei=j8V3TJwu2bmMB6qHvbMG&oei=gcV3TIKtMarc4waImfHnBQ&esq=4&page=4 &ndsp=21&ved=1t:429,r:8,s:58&tx=93&ty=72&biw=1260&bih=557

● koreni.cz/detail.php%3Fprodukt%3DKoreni-Paprika- sladka%26id%3D306&h=480&w=637&sz=55&tbnid=_aaovcvz9jVp3M:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dpaprika&zoom=1&hl=c s&usg=__55QqspIi9kZN1HdVCi11Q7UFvIc=&sa=X&ei=9853TNKMLsyNOPfn5dMG&ved=0CC4Q9QEwBA ● omu.cz/potraviny/bio-potraviny/ovoce-a-zelenina/bio-mrkev- 1kg.html&usg=__6geWOJPFBcpi9zmn49mxdch7UWA=&h=400&w=299&sz=26&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=xzTzJizW3AvFzM:&tbnh=120 &tbnw=88&prev=/images%3Fq%3Dmrkev%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DN%26rlz%3D1T4GUEA_csCZ390CZ392%26biw%3D1260%2 6bih%3D518%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=312&ei=RM93TMqANojD4gaamcj7BQ&oei=RM93TMqANojD4gaamcj7BQ&esq=1 &page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=38&ty=91 ● nku%3D &usg=__vgADrugKHD_xOcIREiXAAt_aiIo=&h=192&w=197&sz=13&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=hliFI6- rrxwCzM:&tbnh=120&tbnw=122&prev=/images%3Fq%3Dbrokolice%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DN%26rlz%3D1T4GUEA_csCZ39 0CZ392%26biw%3D1260%26bih%3D518%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=148&vpy=221&dur=188&hovh=153&hovw=157&t x=98&ty=89&ei=z893TPvbKsaH4gaGsYHlBQ&oei=z893TPvbKsaH4gaGsYHlBQ&esq=1&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:7,s:0 ●

● ● l ● ● content/uploads/2010/06/cauliflower.jpg&imgrefurl= recipe.htm&usg=__3lr0iOs_6_xaxSvlvzmeBk03UK0=&h=284&w=300&sz=10&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=j076mZfPLtjNwM:&tbnh=131& tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dkv%25C4%259Bt%25C3%25A1k%26hl%3Dcs%26gbv%3D2%26biw%3D1260%26bih%3D557%26tbs %3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=265&ei=4sV3TNfuFZeU4ga65bTyBQ&oei=5MV3TI7eCo2e4QbF- bDuBQ&esq=1&page=1&ndsp=19&ved=1t:429,r:4,s:0&tx=58&ty=105 ● ● gazin/zdrava-vyziva/co--ne-vime-o-bramborach-.aspx&usg=__jpAdEu4In2wb9wMYUPybel5WfY4=&h=338&w=450&sz=143&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=_ziJ1nGMjUmLKM:&tbnh=117&tbnw=169& prev=/images%3Fq%3Dbrambory%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DG%26rlz%3D1T4GUEA_csCZ390CZ392%26biw%3D1260%26bih%3D518%2 6tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=156&ei=Js13TIDoJYrS4gaa-OT8BQ&oei=Js13TIDoJYrS4gaa- OT8BQ&esq=1&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=127&ty=84 ● ● l ● zdravi/111193/zradny-cholesterol-rady-a-tipy-na-jeho-snizeni.html&usg=__m5dWnwEDBlyQ_urag- bAH_jp2Ig=&h=301&w=450&sz=18&hl=cs&start=0&zoom=1&tbnid=pzE5Z7NezKLgqM:&tbnh=122&tbnw=171&prev=/images%3Fq%3D%25C4%25 8Desnek%26um%3D1%26hl%3Dcs%26sa%3DN%26rlz%3D1T4GUEA_csCZ390CZ392%26biw%3D1260%26bih%3D518%26tbs%3Disch:1&um=1 &itbs=1&iact=rc&dur=312&ei=ks53TPnpIYePOPa0sccG&oei=Xs53TKSNOtKS4AbQ3dHsBQ&esq=19&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=10 3&ty=82 Autor prezentace: Mgr. Hana Štolová