ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mexická kuchyně.
Advertisements

CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y Houbová smaženice Porcí : 4 Doba přípravy : 35 min Použité suroviny: 800 g čerstvých hub | 1 ks cibule | 100.
* V těchto krásných letních dnech, když tak sedíte v klidu u sklenky vína a díváte se na svůj skleník, tak přemýšlíte, co s tou letošní úrodou. Vždyť.
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
fotbalový mí č bílá r ůž e chutné ovoce P ř ídavná jména IT ve škole CZ.1.07/1.4.00/
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Zeleninový vývar s těstovinou Dřšťková z vepřových žaludků
Hovězí s rajčaty a těstovinami
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Příprava drůbeže pečením
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
Předběžná příprava drůbeže
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava pokrmů z hovězího masa
Slepičí vývar s nudlemi
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Drůbeží vývar se zeleninou a rýží
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Přesnídávkové polévky
Bylinková spirála.
SKOPOVÉ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc.Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
ŠPAGETYS RAJČATOVOU OMÁČKOU A CUKETOU
Kypřící prostředky P. Pechová, 2012.
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
BE soup 1 Česnečka 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Gulášová
Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Slepičí se zeleninou a fridátovými nudlemi
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Rybářská kuchařka 537 receptů.
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
Základní tepelné úpravy
Vytvořila:Vendulka Ganiová 6.A
-charakteristika -tepelné úpravy
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
RECEPTY na talíři BŮČEK.
Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie

ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (CIALA) Čachochbili je tradiční gruzínské kuře na cibulce a bylinkách. Název “čachochbili” údajně pochází od slova “khokhobi”, což v gruzínštině znamená bažant – dnes se však již tradičně připravuje s kuřetem (štěstí pro nás - dost nám to usnadní shánění ingrediencí a také přípravu pokrmu). Základ tvoří velké množství cibule, která omáčku nejen provoní, ale také hezky zahustí, takže není potřeba přidávat mouku. Recept je tedy lehký, zdravý a navíc rychle hotový! Čachochbili se podává s rýží nebo chlebem – ta nejlepší placka je samozřejmě ta pravá gruzínská – chačapuri (vyzkoušejte náš recept se třemi druhy sýrů). Hotové kuřátko se zdobí kadeřavou petrželkou – recept však můžete také obměnit přidáním čerstvě nasekaného koriandru.recept se třemi druhy sýrů Doba přípravy: cca 30 min Nasytí: 4 osoby

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 400G KUŘECÍCH PRSOU NEBO STEHÝNEK (BEZ KOSTI) 4 KS STŘEDNĚ VELKÝCH RAJČAT (NEJLÉPE ČERSTVÝCH A VOŇAVÝCH, LZE JE TAKÉ PLNĚ NAHRADIT KRÁJENÝMI RAJČATY V PLECHOVCE) 1 PLECHOVKA KRÁJENÝCH RAJČAT (400G) 3 KS CIBULE 2 STROUŽKY ČESNEKU PRO OCHUCENÍ DLE LIBOSTI: ŠPETKA SOLI, MLETÝ ČERNÝ PEPŘ, MLETÁ PAPRIKA, PRO OSTŘEJŠÍ NÁTURY CHILLI ČERSTVÝ KORIANDR (LZE NAHRADIT KADEŘAVOU PETRŽELKOU) Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Krátce ji osmahneme na másle. Přidáme na kousky naporcované kuře a již nakrájená rajčata. Posolíme. Vše zalijeme vodou tak, aby maso bylo přikryté a dusíme. Přidáme plechovku rajčat, které omáčku hezky zbarví do červena. Když je maso měkké, přidáme nakrájený česnek, pepř a/nebo papriku (případně chilli) a na závěr nasekanou čerstvou petrželku nebo koriandr. Necháme krátce vzkypět a můžeme servírovat.

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016