Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Easy CRM Posys,spol. s r.o. Duben Hlavní kategorie sw AdresářAktivityPenízeWorkflowZnalostiPoštaSpráva.
Nový přístup k aplikacím Vema
Sociální sítě.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Internetový průvodce po fondech
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Registr přechodných pobytů
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Reklamní programy „Za málo peněz hodně reklamy.“.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
WWW – hypertextový informační systém
2OP381 Manažerská informatika 1
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
SOFTware Adresář, soubor, OS Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Elektronická podoba evidence, ochrany a zpřístupnění sbírky matrik SOA v Plzni PRAHA
Školení WordPress a publikování na webu Mgr. Pavel Krejčí
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Databáze MS ACCESS 2010.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
1 Jak si zabezpečit profil na Facebooku. 2 Zabezpe č ení profilu na Facebooku Na Facebooku klikni na ikonku Účet (vpravo nahoře) a vyber si možnost Nastavení.
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Digitalizace sbírky matrik v SOA PLZEŇ Cheb Cheb
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Přehled změn na portálu upgrade redakčního systému Marwel, nasazení modulu pro správu souborů a fulltextové vyhledávání
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Textový Editor.
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Přehled změn na portálu
Právní systém Tomáš Klein Sekce jádra systému Vývojový tým Univerzitního informačního systému Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Výjezdní.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Elektronické prezenční zpřístupňování dokumentů a jejich tisk Věra Jurmanová Volemanová Dr. Ing. Zdeněk Kadlec Martin Krčál E-prezenční výpůjčka / M.Krčál.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Ústřední knihovna FSS MU
Přehled změn na portálu
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Reklama na sociálních sítích
Transkript prezentace:

Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica

Můj účet & Nástěnka Vyhledávání Prohlížeč

Můj účet Osobní nastavení Kontaktní údaje Změna hesla Nastavení Zveřejnit Odesílat upozornění Popisek sekcí Hlavní archiv Jazyk Zobrazení nástěnky

Můj účet Poznámky Tvorba jednoduchých textových poznámek Výhody: - nejdou založit, ztratit - můžete je libovolně upravovat - máte je při ruce kdykoliv se koukáte do matriky - při užití tabů (záložek) mocný nástroj :) Nevýhody: - omezené možnosti formátování jako reakce na lidskou tvořivost :)

Můj účet Záložky a sdílené záložky Co to je elektronická záložka a k čemu slouží? Jaký je rozdíl mezi záložkou a sdílenou záložkou? Jak záložku vytvořit? Proč je dobré je používat? Výhody: - máte trvale založenou stránku v matrice - záložky můžete libovolně pojmenovávat - záložky můžete mít soukromé nebo je sdílet s ostatními uživateli, toto lze kdykoliv u každé záložky měnit podle potřeby Nevýhody: - nutnost řešit nárůst sdílených záložek, záložka může být sdílena pouze 30 dnů

Můj účet Dokumenty Informační základna badatele Přehled všech důležitých dokumentů - matriky v ČR na Internetu – kde najdete pra-...pra-pradědečka - Inventáře fondu E67 pro MZA v Brně - Místní rejstřík - rejstřík německých, latinských a dnes neplatných českých názvů - pořadí digitalizace matrik - soupis farností pro matriky v MZA vč. typu farních úřadů

Můj účet Přátelé, zprávy a nástěnka Sociální sítě hýbou českou genealogií Mageo Okoun Facebook...a Acta Publica :)

Můj účet Přátelé a zprávy - Zprávy jsou neveřejnou formou komunikace - slouží k oslovení konkrétního jedince – kamaráda nebo třeba odborníka na konkrétní problematiku - pokud si píšeme s přítelem častěji, hodí se jej mít v kontaktech, netřeba chodit přes nástěnku - hromadné zprávy – kvůli možnému spamování prozatím ne

Můj účet Nástěnka - slouží k posílání veřejných zpráv - hlavním cílem je komunikace uživatelů mezi sebou - slouží k pomoci o přečtení zápisů, k překladům a dalším dotazům obecně. Pokud potřebujete poradit s ovládáním aplikace, nahlásit problém nebo se pouze na něco zeptat administrátorů, kontaktujte nás prostřednictvím odkazu „kontaktovat realizační tým“. 2 varianty zobrazení: klasické x tabulkové

Vyhledávání Jak to funguje? - databáze obcí, části obcí, okresy, původci - katalog x vyhledávač - výhody a nevýhody obou - příklad na tajemné obci -vyhledávání katolických a ne-katolických matrikách - proč se liší?

Prohlížeč - listování - pohyb na stránce - záložky -fullscreen mode alias celoobrazovkový režim

Problém? Ztraceni? Napište nám!

Josef Bělehrádek, DiS DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST! Dotazy? Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica