Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Advertisements

P ILOTNÍ OVĚŘENÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU V RÁMCI PROJEKTU Průvodce CR – Specialista pro Jihomoravský kraj CZ.1.07/3.2.04/ Tento projekt je spolufinancován.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Prezentace k projektu REPRO CV
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
MARLIN ® B&V, s.r.o. p ř edstavuje projekt. Co nabízíme ?  VZDĚLÁVACÍ PROGRAM S VÝUKOU PC  INFORMAČNÍ PORADENSKÝ PROGRAM  NÁSLEDNOU REKVALIFIKACI.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Kurzy informační gramotnosti Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar Čerňová Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Domov pro osoby se zdravotním postižením
E-learningový kurz e-learningu
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska

Operační program Operační program - Rozvoj lidských zdrojů Číslo opatření : 1 Aktivní politika zaměstnanosti Název priority : 1.1 Posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání zájemců a uchazečů o zaměstnání Zahájení a ukončení projektu: /

Časový harmonogram realizace projektu Projekt byl realizován v období od do modul modul modul modul modul

Partneři projektu Město Kroměříž Centrem služeb zdravotně postiženým Zlín – pracoviště Kroměříž Úřad práce v Kroměříži Projekt byl realizován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky

Obsah výuky a dotace hodin Počítačová gramotnost Informační gramotnost Ekologie Motivace a komunikace

Počítačová gramotnost (80 hodin) Počítačová gramotnost (80 hodin) – základy obsluhy PC Seznámení se stavbou a základní obsluhou PC Základy práce s textem MS Word, Excel, Outlook Základy práce s internetem, jednoduché vyhledávání Zakončeno zkouškou

Informační gramotnost (40 hodin) Informační gramotnost (40 hodin) – obsluha počítače Pokročilá práce s MS Word, Excel, Outlook Vyhledávání na internetu a práce s ovou schránkou Schopnost používat PC jako pracovní nástroj Zakončeno zkouškou

Odborný výklad pracovníků knihovny Součást kurzu informační gramotnosti Seznámení s otázkou autorských práv, vyhledáváním knih, informací ve fondu a databázích knihovny

Ekologie, motivace a komunikace Kurz ekologie (6 hodin) Motivace, komunikace (20 hodin) - seznámení s efektivními postupy při hledání práce a pracovním pohovoru, stanovení dosažitelné cíle a odhadnout své možnosti na trhu práce, ukázali, jak správně vytvořit životopis či spolupracovat v týmu…

Přímá podpora Absolventům kurzů bylo poskytováno občerstvení Dojíždějícím byly hrazeny prostředky vynaložené na hromadnou dopravu Měli možnost si zapůjčit z příruční knihovny knihy a časopisy s počítačovou tematikou

Počty absolventů kurzů

Počty školených - cílové skupiny projektu

Počty školených - podle místa bydliště

Aktivity absolventů Někteří absolventi se aktivně zapojili jako dobrovolní lektoři např. v Klubu UNESCO či při akci Internet pro seniory

Udržitelnost projektu Od září 2007 jsou další kurzy pro nezaměstnané hrazeny z prostředků Úřadu práce v Kroměříži, určených na aktivní politiku zaměstnanosti

Přínos Projekt umožnil využití informačních zdrojů a jejich propojení s obsahem kurzu Vytvořil podmínky k následnému sebevzdělávání účastníků v knihovně Přispěl k sociální integraci cílových skupin

Kontakty PhDr. Šárka Kašpárková - Manažerka projektu tel , Mgr. Daniela Hebnarová - Vedoucí projektu tel , Knihovna Kroměřížska, Slovanské náměstí 3920, Kroměříž , tel , e-

Děkuji za pozornost