PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY. Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: 2 780 400 km² Počet obyvatel: 39 584 400 (31.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
nejvyšší vodopády na světě obrovští hadi,jaguáři, pásovci
Advertisements

Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
PARAGUAY, BOLIVIE.
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
Jižní Amerika.
Geografická charakteristika latinské ameriky
BULHARSKO.
Amerika se z fyzicko-geografického hlediska rozlišuje na 3 části
Brazílie a její sousedé
SRBSKO.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
BELGIE.
ARGENTINA Natálie Vašková.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
SROVNÁNÍ STÁTŮ JÍŽNÍ AMERIKY
Jihomoravský kraj.
Hospodářství Spíše rozvojové Brazílie Argentina Chile Venezuela Nově
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Zemědělství Jižní Ameriky
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Mimoevropské regiony – Jižní Amerika - Argentina Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
MAĎARSKO.
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Jihoafrická republika
MAKEDONIE.
Švédsko.
Téma hodiny: Ekvádor – základní údaje, přírodní a socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Seznámení se s jihoamerickým.
RUMUNSKO.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
KANADA.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Téma hodiny: Argentina – základní údaje, přírodní poměry
Rumunsko Rumunsko je stát ležící z větší části na Balkánském poloostrově v jihovýchodní části Evropy. Sousedí s Ukrajinou a Moldavskem na severovýchodě,
3. LAPLATSKÉ ZEMĚ.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Laplatské země.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Mexiko.
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Kanada.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Uruguay.
Bolívie
Transkript prezentace:

PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY

Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: km² Počet obyvatel: (31. na světě, ) Hustota zalidnění: 14 ob. / km² Hl. město: Buenos Aires další: Córdoba, Rosario Měna: Peso Politický systém: federativní republika Hlava státu: Cristina Fernández ( od 2007) Vznik státu: 9.července 1816 Jazyk: španělština, italština Etnické složení: Evropané 85%, mestici a Indiáni 15% Náboženství: římsko-katolické 94% HDP: 3100 (USD/obyv.) Administrativní rozdělení: 23 provincií a 1 federální distrikt

Přírodní podmínky Pampy na severu, Patagonská plošina na jihu, nepropustná bariéra horského pásma And podél západních hranic, nejvyšší hora Aconcagua (6 960 m. n. m.) Podnebí: Většinou mírné; na jihovýchodě aridní; subpolární na jihozápadě Zemědělství: Ranče chovají více než 50 mil. Kusů skotu a okolo 29 mil. ovcí; zemědělské plodiny zahrnují kukuřici, pšenici, ovoce, bavlnu, len, brambory, čirok, cukr. třtinu, slunečnicové semínko a sojové boby. Lesnictví: Stromy kebračo na území Gran Chaca poskytují velmi tvrdé dřevo, používá se na železniční pražce. Hutnictví: Těží se hlavně zemní plyn a ropa; dále uhlí, měď, žel. ruda, olovo, zinek, zlato, stříbro, uran. Průmysl: Potravinářský průmysl, zpracování ropy a petrochemický průmysl, strojírenský průmysl.

Obecné informace Název státu: špan. República del Paraguay Rozloha: km² Počet obyvatel: (99 na světě) Hustota zalidnění: 16 ob. / km Hl. město: Asución další: San Lorenzo, Ciudad del Este Měna: paraguayský guaraní Politický systém: republika Hlava státu:Fernando Lugo Vznik státu: 14. května 1811 Jazyk: španělština, guaraní Etnické složení: mestici 95%, ostatní 5% Náboženství: římsko-katolické 90% HDP: 1460 (USD/obyv.) Administrativní rozdělení: 17 oblastí zvaných Departamentos

Přírodní podmínky je vnitrozemský stát v Jižní Americe. Leží na obou březích řeky Paraguay, hraničí s Argentinou na jihu a jihovýchodě, Brazílií na severovýchodě a Bolívií na severozápadě. Přírodní poměry: Nízké močálovité nížiny, mírně zalesněné kopce. Podnebí: Mění se od mírného na východě v semiaridní na západě. Úrodná půda východně od řeky Paraguay umožňuje chovat skot a pěstovat rozličné zemědělské plodiny (např. bavlník, obiloviny, cukrovou třtinu). Roviny a močály na západě země jsou řídce obydlené. Paraguay získává téměř všechnu elektrickou energii z vodních elektráren. Nejvyšší bod: Cerro Pero (Cerro Tres Kandu) (842 m n. m.)

Obecné informace Název státu: špan. República Oriental del Uruguay Rozloha: km² Počet obyvatel: (129. na světě) Hustota zalidnění: 19 ob. / km² Hl. město: Montevideo další: Salto, Paysandú Měna: uruguayské peso Politický systém: republika Hlava státu: Tabare Vazquez Vznik státu:25. srpna 1825 Jazyk: španělština Etnické složení: běloši 88%, mestici 8%, černoši 4% Náboženství: římsko-katolické 66%, protestanti, židé, ostatní 34% HDP: 2935 (USD/obyv.) Administrativní rozdělení: 19 departemenů

Přírodní podmínky je stát v Jižní Americe. Jeho sousedy jsou na východě Brazílie a na západě Argentina, od níž je oddělen řekou Uruguay, podle níž se tato země jmenuje. jedná se o druhou nejmenší jihoamerickou zemi a nejmenší zemi, v níž je oficiálním jazykem španělština. Přírodní poměry: Nížinné pampy a nízké kopce, pobřežní nížiny na jihu. Podnebí: Na severu země je klima subtropické, na jihu mírné. Průměrná teplota je 17,5 °C. Nejteplejší měsíc je leden (32 °C), nejchladnějším červen (6°C). Srážky jsou v Uruguayi po celý rok, průměrně 1000 mm/rok, v nejvodnatějších oblastech na severu země až 1400 mm/rok. Od června do prosince padá celkově méně srážek než od ledna do května. Měsíc s největším množstvím srážek je březen. Zdroje: minerály Vývoz: kůže, hovězí maso, vlna, ryby

KONEC JAN BULÍN