V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální sítě Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Advertisements

Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Sociální sítě Ondřej Herman.
Webové nástroje, komunikace
Sociální sítě.
VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Regionální knihovna Karviná na Facebooku Praha listopad 2010.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Internet.
Reklama na internetu zdarma ne všude je třeba platit Radek Volf |
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Sociální sítě.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
 Facebook. Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
Zálohování fotografií
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Bára Ond ř ejová 9.C.  1. co je sociální sí ť  2. Facebook  3. Lidé  4. Spolu ž áci  5. Myspace  6. Bebo  7. Hi5  8. Orkut  9. Naymz.
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
Počítačové sítě Katharina Kočí.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Libimseti.cz Kamila Nezvalová Učo Co je to libimseti.cz? Internetový zábavný portál Zaměřen zejména na službu seznamky s ostatními uživateli Nabízí.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/28 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Užitečné stránky.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
Možnosti a překážky digitálního fundraisingu Pavla Gomba, UNICEF ČR.
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
Bezpečnost na Internetu. Jsi digitální domorodec? Digital natives – digitální domorodci – věková skupina lidí, kteří se v digitálním, internetovém, světě.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
FACEBOOK. CO JE FACEBOOK? - společenský webový systém - komunikace mezi uživateli - přeložen do 68 jazyků -V roce 2010 vznikl americký film The Social.
Kdo odpovídá za obsah internetových stránek? 4. dubna 2012 Olomouc.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_235 AutorMgr. Romana Rybiařová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Dítě a internet „výzva i hrozba“.   nejrychleji rozvíjející se fenomén  informační odraz naší kultury  celosvětový systém navzájem propojených počítačových.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
Sociální sítě a jejich rizika
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Sociální sítě a multimédia v Hrádku nad Nisou
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Reklama na sociálních sítích
Transkript prezentace:

V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková

S OCIÁLNÍ SÍŤ zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita propojená skupina lidí v širším slova smyslu je sociální sítí každá skupina lidí, která spolu udržuje komunikaci různým prostředky v moderním a značně převažujícím pojetí se sociální sítí nazývá služba na internetu, která registrovaným členům umožňuje si vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie, videa, provozovat chat a další aktivity za sociální síť se považují i internetová diskusní fóra v současnosti nejznámější a největší sociální sítí na světě je Facebook.com s téměř 800 milióny registrovaných uživatelů (leden 2012)

H ISTORIE ARPA.NET IRC CLASSMATESS.COM

N EJZNÁMĚJŠÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ Facebook Facebook – vznikla v roce 2004 původně jako síť určená pro studenty Harvardské univerzity, slouží jako propojování přátel, dále jako herní server, pro internetová fóra, pro ukládání a sdílení multimédií Google+Google+ – vznikla v roce 2011 jako obdoba sítě Facebook, kde hlavní rozdíl spočívá v nastavení sdílení přes tzv. kruhy, do kterých si lze rozdělit jednotlivé osoby a sdílet dané věci jen s těmi, pro které to má přínos, nebo se jich to týká Myspace Myspace – vznikla v roce 2003 a slouží jako sociální síť, pro internetové profily lidí, pro ukládání a sdílení multimédií, druhá nejpoužívanější sociální síť na světě Twitter Twitter – vznikla v roce 2006 a slouží především pro mikroblogy

Č ESKÉ SOCIÁLNÍ SÍTĚ Lidé.czLidé.cz – slouží jako internetové fórum, pro internetové profily především lidí, pro blogy, jako chatovací server, internetová seznamka, pro internetové kurzy, pro ukládání a sdílení fotografií Spolužáci.czSpolužáci.cz – slouží pro internetové profily, pro ukládání a sdílení multimédií, jako chatovací server, je určen pro spolužáky a bývalé spolužáky Líbímseti.czLíbímseti.cz – slouží pro internetové profily lidí, jako internetová seznamka, jako chatovací server, pro blogy

L OKÁLNÍ SÍTĚ V JINÝCH ZEMÍCH OrkutOrkut – slouží jako chatovací server, pro ukládání a sdílení multimédií, zajímavostí je, že spadá pod Google, v Brazílii je nejpopulárnější internetovou stránkou TuentiTuenti – této sociální síti se přezdívá „Španělský Facebook“ VkontakteVkontakte – nejpopulárnější sociální síť v Rusku

D OTAZNÍK 100 dotázaných 9 otázek

P OHLAVÍ

V ĚK

J AKOU VYUŽÍVÁTE SOCIÁLNÍ SÍTĚ ?

J AK ČASTO NAVŠTĚVUJEŠ SOCIÁLNÍ SÍTĚ ?

K OLIK ČASU DENNĚ PRŮMĚRNĚ STRÁVÍTE NA SOCIÁLNÍ SÍTI ?

Z A JAKÝM ÚČELEM POUŽÍVÁTE SOCIÁLNÍ SÍTĚ ?

L ZE CHARAKTERIZOVAT VAŠE UŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ JAKO ZÁVISLOST ?

K OLIK MÁTE PŘÁTEL ?

P OVOLÁNÍ

A UTORSKÉ PRÁVO zabývá se právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným dílům

IP LICENCE IP obsah=obsahu, na který se vztahuje právo duševního vlastnictví, například fotografie a videa registrací na facebooku souhlasíme s nevýhradní, přenosnou, bezplatnou, celosvětovou licencí na využívání IP obsahu, který umístíme na sociální síť Facebook IP licence zaniká odstraněním IP obsahu nebo našeho účtu ze sociální sítě, a to i tehdy, pokud je náš obsah sdílen s ostatními a ti jej neodstranili

F ACEBOOK Jakýkoli nárok, žalobu nebo předmět sporu vůči nám uplatníte výhradně u státního nebo federálního soudu nacházejícího se v Santa Clara County Facebook může Váš IP obsah postoupit kterékoliv třetí osobě a Vy nemáte nárok na žádnou odměnu

T ERMÍNY Royalty-Free = licence na používání našeho duševního vlastnictví bez povinnosti platit tzv. Royalties Royalties = poplatky placené za užívání duševního vlastnictví

K ONEC Děkujeme za pozornost