Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
INSPIRE Závěry testování v České republice Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen,
Základní registry veřejné správy
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Krizový management ve vztahu k ITC
Vymezení základních geoprostorových dat na úrovni pozemkového datového modelu Doc. Ing. Václav Čada, CSc. Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta aplikovaných.
Digitální mapa Prahy.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Soubor geodetických informací (SGI)
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Základní registry.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Petr Kubíček, INTERGRAPH CR.
Oddělení správy GIS RNDr. Jiří HIESS Ing. Lubomír JŮZL říjen 2005
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Portál územního plánování v praxi
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro veřejnou správu - data resortu zeměměřictví a katastru Plzeň Petr Dvořáček.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Seminář k problematice katastru nemovitostí, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2001 Seminář k problematice katastru nemovitostí Ing. Václav Čada, CSc. vedoucí.
Vítejte na setkání partnerů digitálních technických map krajů Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
Transkript prezentace:

Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň 18. května 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

Způsoby použití dat Jako základní referenční data pro řadu agend Odvozovány a generalizovány další datové sady Fyzické získání dat a uložení v ArcSDE Prostřednictvím webových mapových služeb Používané datové sady Základní mapy Ortofoto PK Data katastru nemovitostí RÚIAN

Základní mapy ZABAGED Vlastní vizualizace a způsob uložení dat Digitální model reliéfu České republiky Pro tvorbu stínovaného povrchu Základní mapa ČR 1: Prostřednictvím WMS Základní mapa ČR 1: Prostřednictvím WMS

Ortofoto Plzeňského kraje Časová řada (MO ČR – CENIA) 1998 (ČÚZK) 2002 (Plzeňský kraj) 2005 (Plzeňský kraj) 2008 (Plzeňský kraj) 2011 (Plzeňský kraj) 2011 (ČÚZK) 2013 (ČÚZK) 2015 (ČÚZK)

Data katastru nemovitostí Přebírána čtvrtletně Popisná část Grafická část –spojována data DKM, KMD, KM-D a ÚKM –generovány vrstvy využití parcel –generovány vrstvy věcných břemen –generovány vrstvy parcel v majetku Plzeňského kraje –generovány vrstvy BPEJ Statistika prvků parcel ( v majetku kraje) prvků vnitřní kresby

RÚIAN Využívána zejména data Správní členění (za území ČR) Adresní místa ( adres v kraji) Ulice (4 441 ulic v kraji) Stahováno jednorázově i denní aktualizace

Děkuji za pozornost Michal Souček Plzeňsky kraj Škroupova 18, Plzeň