Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
„Zapojení mládeže do rozvoje regionu MAS Šumperský venkov„
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Hřbitovy- naše kamenná historie
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. Programový výbor Jan Šída Listopad 2013 – červen 2014.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
MAS Působnost Projekty podpořené z MZE, MMR a kraje 2006 Rozvoj Turnovska MZE Obnova venkovských sportovišť MMR Pestrý.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Kovářov Kovářov.  Vznik za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví  Severovýchodní okraj jižních Čech (území SOM)
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Litomyšl přátelská rodině 8. dubna od hod. Rodinné centrum Litomyšl.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Vizualizace pro připomínky členů Spolku pro Tisou Červen 2017
Hřbitovy- naše kamenná historie
Region spokojeného života pro všechny
Snídaně starostů , Jedlí
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Jiří Hrubý, MÍSTOPŘEDSEDA KS NS MAS ČR JMK , RSK JMK- Brno
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s. Obnova kulturního dědictví údolí Desné

Obec Petrov nad Desnou 5 km od Šumperka směr Ostrava terén: obec + louky + lesy Místo realizace

Proč jsme do toho šli ? Vize nadšených místních obyvatel (pan Hejtmánek, pan Kulich) existence studánek výskyt vzácných druhů orchidejí a kapradin krásné výhledy (panorama Jeseníků) možnost spolupráce NNO a Obce 90% finanční podpora

Kdo s námi spolupracoval ? pan Hejtmánek, pan Kulich – celková vize (návrh trasy, podklady, texty, fotografie) Obec Petrov – hlavní partner projektu děti ze ZŠ a MŠ Údolí Desné – návrh loga malíř – zpracování loga, základního designu informačních tabulí, informační mapy Lesy ČR – přesné umístění informačních tabulí

Činnosti v rámci projektu: výtvarná soutěž pro děti - navržení loga naučné stezky vytvoření loga na podkladu výtvarných prací dětí vytyčení trasy pomocí směrových šipek částečné terénní úpravy instalace 9 ks informačních tabulí rozšíření stávajícího posezení u Anenské studánky vytvoření nového posezení instalace 3 ks laviček na trase stezky (vytvoření tištěného informačního materiálu o naučné stezce) (vytvoření webové stránky o naučné stezce)

Výtvarná soutěž pro děti vyhlášena v listopadu 2010 vyhlášení výsledků proběhlo v únoru 2011 hodnocení: komise složená ze zástupců NNO, Obce, ZŠ vítězné práce předány malíři I. kategorie

Výtvarná soutěž pro děti II. kategorie

Tvorba loga Malíř dostal k dispozici dětské kresby, z nich vytvořil 9 návrhů. Vybrány byly dva návrhy, které malíř dále upravil do více barevných verzí. Dětští vítězové výtvarné soutěže následně rozhodli o konečné podobě loga.

Logo naučné stezky

Spolupráce s malířem + použil náměty dětí + vtisknul jednotný styl logu, rámečku, mapce i textu - nemá …

Výběr a spolupráce s dodavatelem V prosinci 2010 jsme oslovili jsme 7 firem, ozvaly se nám 4 firmy,3 z nich poslali nabídku. Z těchto tří jsme vybrali dvě, se kterými jsme jednali a v únoru vybrali konečného dodavatele. Hlavním kritériem byla cena a také zkušenost se zpracováním dřeva. Grafickou část zajistil subdodavatel. Spolupráce probíhala „na dálku“, ale DOBŘE.

Finance Rozpočet projektu: ,- Kč Dotace:90 %( ,- Kč) Vlastní zdroje:10 %(20.300,- Kč) zahrnuje: náklady na výrobu a montáž informačních tabulí, směrových šipek, podpůrných kůlů, laviček, piknikových sad, náklady na projektovou dokumentaci

Práce v terénu

Plánovaný termín slavnostního otevření: ČERVEN 2011

Děkuji Vám za pozornost. Kontakt: Zuzana Bartoňová Obecní úřad Petrov nad Desnou tel