V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne 3.10.2015 již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Advertisements

Tak v tomto objektu pracujeme
TyfloCentrum ČR, obecně prospěšná společnost
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
KAŽDÝ DEN JSME O NĚCO STARŠÍ ...
Tak kdy již přijde je ta naše maminka? ??
Šťastné a aktivní stáří s CSS KOJETÍN Dr.E.Beneše Dům s pečovatelskou službou.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Na pozvání Městské organizace ženského spolku Živena v Žilině, zůčastnili se členové výboru a aktivisté zájezdu na oslavu 140 výročí založení Živeny na.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červen Strakonice, ten dudák je „nějakej divnej..“
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
Kdo jsme ? Jsme skupina mladých a aktivních lidí, kterým není lhostejné dění ve škole, a umožňujeme svým členům podílet se na spolupráci se školou.
s použitím myšlenek PhDr. Jiřiny Šiklové, CSc.
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCŮZE SENIOR KLUBU BRNO-BOSONOHY
Ave Maria.
Každý den jsme trochu starší…
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
G A L A K O N C E R T tělocvična ZŠ Novosedlice, VE PROSPĚCH DĚTÍ POSTIŽENÝCH VLNOU TSUNAMI V JV ASII.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
SVÁTEK SENIORŮ Brno Náměstí Svobody ……. Ve bylo oficiální zahájení za účasti PŘEDSTAVITELŮ MĚSTA BRNA. Záštitu nad akcí měli JUDr. Michal.
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.
VYHLÍDKOVÝ LET
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Rozsvícení vánočního stromku na Bosonožském náměstí
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
POSEZENÍ NA MYSLIVNĚ Brno-Bosonohy.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
s použitím myšlenek paní Jiřiny Šiklové
Píše se začátek roku 2004 a na pobočce v Načeraticích se otevírají nové prostory knihovny. Knihovník pan Grygar odchází do důchodu a na jeho místo nastupuje.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Každý den jsme trochu starší… Poprvé v životě jsem zjistila, že už se nemohu počítat mezi nejmladší. Ne, nemluvím o svém těle. I když… pokud se občas.
Škola bez hranic Pavel Vrtěl Sivice Denysa Križanová Trenčianske Teplice Marzena Kaszyńska Brodnica
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Každý den jsme trochu starší…
Šťastné a aktivní stáří s CSS KOJETÍN Dům s pečovatelskou službou
Aktivní senior v České Skalici.
POZVÁNKA T.J. Sokol Domoušice pořádá dne oslavy 120. výročí vzniku Sokola v Domoušicích. 120 let T.J. SOKOL DOMOUŠICE 120 let Program oslav:
VZPOMÍNKA NAROZENIN T.G. Masaryka
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Harmoniky.
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Ing. Dana Kucharčíková, Dis.
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
NNO partner pro rozvoj kraje
Každý den jsme trochu starší…
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25. výročí založení Svazu důchodců ČR. Záštitu nad touto akcí převzal senátor PČR Ing. Jiří Carbol a starosta obce Petřkovic Ivo Mikulica.

Sál je již zaplněný a můžeme začít oslavovat. Od doby založení organizace Svazu důchodců již uplynulo 25 let. Naše MO SDČR Ostrava je nejpočetnějším občanským sdružením seniorů v Ostravě s počtem více jak 450 registrovaných členů- seniorů, téměř ze všech městských obvodů Ostravy. Cílem je celoroční naplňování volného času seniorů konkrétními, všestrannými prospěšnými aktivitami podle zájmu, času a zálib členů. Volnočasové aktivity jsou neoddělitelnou součástí sociální a zdravotní péče o seniory.

Zlatuška Paršová, předsedkyně Krajské rady SDČR v MS kraji uvítala všechny přítomné seniory a hosty. Senátora PČR Ing. Jiřího Carbola, předsedu JDS Dr. Michala Kotiana a místopředsedu JDS Ing. Pavla Kozáka, zástupce seniorů z Polska Marcina Filipa a zástupce starosty obce Petřkovice Rudolfa Šmucha. Zlatuška Paršová, předsedkyně Krajské rady SDČR v MS kraji uvítala všechny přítomné seniory a hosty. Senátora PČR Ing. Jiřího Carbola, předsedu JDS Dr. Michala Kotiana a místopředsedu JDS Ing. Pavla Kozáka, zástupce seniorů z Polska Marcina Filipa a zástupce starosty obce Petřkovice Rudolfa Šmucha.

Na balkóně přihlížejí rodiče a babičky dětí, které pro nás spolu s paní učitelkami připravili pěkné hudební pásmo. Bylo to velmi milé a všechny pobavila dětská bezprostřednost a hravost. Děti sklidily zasloužený potlesk.

Začíná oceňování u příležitosti 25. výročí SDČR za dlouholetou aktivní činnost ve Svazu důchodců ČR. Ocenění předává senátor PČR Ing. Jiří Carbol a předsedkyně KR SDČR MSK Zlatuška Paršová.

Štěstím ve stáří je harmonie se sebou samým. Štěstím ve stáří je netrpět bolestí. Štěstím ve stáří je nesbírat věci, ale zážitky. K tomu nám pomáhají i společné akce v rámci MO SDČR. Všichni, kteří organizují různé akce pro ostatní jsou dnes oceněni.

Všichni ocenění mají radost, že jejich práce byla oceněna a určitě budou i nadále aktivními seniory.

Každé ráno si můžeme vybrat: pamatovat si problémy a hořké chvilky z minulosti anebo cítit vděčnost za každý krásný okamžik, který je nám dán ještě dnes! Nebudeme tady žít navždy- to je dostatečný důvod pro to, abychom neztráceli čas pláčem a nářkem.

Velkým příkladem aktivního prožívání stáří je Ing. Josef Schindler, který i ve svých 95 letech organizuje výlety pro ZO kardiaci při MO SDČR Ostrava. Patří mu právem ocenění a náš obdiv.

Začíná vystoupení Mažoretek z Horní Lhoty.

Country Girls Petřkovice

Zasloužené ovace pro spartakiádní vystoupení „rozkvetlých poupat“.

Spokojenost a úsměv na tváří členek ZO 04 MO SDČR Ostrava. Občerstvení bylo dobré, kulturní vystoupení pobavilo a ocenění pohladilo po duši.

Mažoretky se převlékly a tančí na ruskou píseň „Kalinka“

Naše předsedkyně MO SDČR Ostrava Anna Pinterová, je i místopředsedkyní KR SDČR MSK a je při svém vytížení stále usměvavá.

V tomto KULTURNÍM DOMĚ proběhl 11. ročník Krajského dne seniorů. Celý průběh byl vydařený a určitě pomohl k naplnění našeho hesla - „aby člověk nikdy nebyl sám“. Děkujeme všem organizátorům této pěkné a vydařené akce.