10.12.2015 PRAHA HELIPORT Krajská nemocnice Liberec, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohled kraje na nepřetržitou péči MUDr
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Spolupráce ZZS s obecními samosprávami a perspektivy jejího rozvoje
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Kontaktní a koordinační centra
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Koncepce úrazové chirurgie z pohledu FN u sv. Anny v Brně
Zdravotnická záchranná služba příspěvková organizace
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Letecká záchranná služba
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Zdravotní záchranná služba
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
Poskytování laické první pomoci do převzetí vzniklé situace profesionály záchranného systému a podpora prevence Barbora Zuchová, Martin Sebera Radek Turin,
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
MUDr. Anatolij Truhlář, FERC LETECKÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Letecká záchranná služba Hradec Králové Klinika.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
ZÁKON O ZZS zkušenosti z provozu. Zákon o ZZS a související předpisy. Dne byl po dlouholetých diskuzích konečně schválen zákon o zdravotnické.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
PŘEDSTAVENÍ NOVÉHO PŘÍSTROJOVÉHO VYBAVENÍ KARDIOVASKULÁRNÍHO CENTRA NEMOCNICE JIHLAVA 17. a Projekt 5. Výzvy IOP „Modernizace a obnova přístrojového.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
Schválením žádosti projekt nekončí
Customer Contact Praha
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Novinky z IROP.
URGENTNÍ MEDICÍNA CO UMÍME NABÍDNOUT PACIENTŮM?
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Besip Zlínského kraje Zlín,
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Reforma psychiatrické péče
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
Integrovaný regionální operační program – IROP
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Resort zdravotnictví Liberec,
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

PRAHA HELIPORT Krajská nemocnice Liberec, a.s.

Heliport – Krajská nemocnice Liberec, a.s. 2 Heliport - Krajská nemocnice Liberec, a.s. 15.výzvy Integrovaného operačního programu, aktivita Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik. Vybudování nového heliportu určeného pro zajištění neomezeného fungování urgentního a traumatologického příjmu v KNL. „ Krajská nemocnice Liberec, a.s. - Heliport“ CZ.1.06/3.4.00/

Heliport KNL, a.s.

Medicínské potřeby Letecká záchranná služba (LZS, RLP) 1.Primární vzlety - zásahy v terénu samostatně nebo společně s pozemními složkami zdravotnické záchranné služby (ZZS) a integrovaného záchranného systému (IZS) u dopravních nehod, úrazů, srdečních příhod, popálenin a jiných neodkladných stavů. 2.Transporty pacientů v rámci neodkladné péče mezi nemocnicemi a na specializovaná pracoviště (kardiochirurgie, popáleninové oddělení, atd.). 3.Speciální zásahy - v těžko dostupném terénu. Zásahy vyžadující slanění záchranářů nebo transport pacienta v podvěsu pod vrtulníkem, např. záchrany lezců ve skalním terénu nebo během povodní, atd.

Heliport KNL, a.s. Letecká záchranná služba (LZS, RLP) 1.Režim překladu pacienta z vrtulníku do sanity stav před červencem 2014) popírá princip péče o triage pozitivní pacienty. 2.Tým v nemocnici býval až čtvrtým v pořadí od události (úrazu) 3.(1. RZP, 2. vrtulník, 3. další sanita na letišti, 4. nemocnice)

Mapa

Mapa dojezdu I

Mapa dojezdu II

Heliport KNL, a.s. Všichni pacienti procházejí přes ARO tým.

Heliport KNL, a.s. Aktivace ARO týmu – dispečink ZZS (u centrové péče dvojité avízo). ARO tým – 1 lékař a 2 sestry (vykládání z vrtulníku a transport přes heliport).

Heliport KNL, a.s. - režimy Předávání v místnosti u heliportu „vysokoprahový urgentní příjem“ (vybavení místnosti) - v případě úrazů, iktů a koronárních potíží předávání za účasti traumatologa/neurologa/kardiologa 1.Režim polytrauma- triage pozitivní pacient 2.Režim iktový program 3.Režim kardio 4.Režim vysokoprahový příjem 5.Ostatní příjmy 6.Překlady z KNL

Heliport – Krajská nemocnice Liberec, a.s. 12 Heliport - Krajská nemocnice Liberec, a.s. Zahájení projektu : Ukončení projektu : Celkové náklady stavby : tis. Kč tis. Kč – z IOP tis. Kč – rozpočet KNL, a.s.

Realizace Projektant NIKODEM A PARTNER spol. s r.o. Autorský dozor NIKODEM A PARTNER spol. s r.o. TECHNISERV, spol. s r.o. Dodavatel stavby CL Evans, s.r.o. Technický dozor investora, koordinátor BOZP Storing, s.r.o.

Přípravná fáze Souhrn nedostatků stávajícího stavu infrastruktury LZS a z nich vyplývajících problémů. Nutnost realizace projektu výstavby heliportu v areálu KNL, a.s. Navržena realizace projektu z několika definovaných variant řešení a 2012 zpracování projektových dokumentací, zahájení stavebního řízení, zpracování rozpočtu projektu a žádost o dotaci. Žádost o dotaci podána dne do 15.výzvy IOP. Poslední aktivitou této etapy projektu bylo provedení zadávacího řízení na dodavatele stavebních prací.

Realizační fáze Projekt byl jednoetapový: vydána Registrace akce a Rozhodnutí o poskytnutí dotace výběrové řízení na dodavatele stavby, podpis SOD (společnost CL Evans) Předání staveniště, zahájení stavby Fyzická realizace, stavební práce Úřad pro civilní letectví, letecký stavební úřad, vydal kolaudační souhlas, který je dokladem o povoleném trvalém užívání stavby Úřad pro civilní letectví vydal rozhodnutí, kterým stanovuje heliport Liberec jako vnitrostátní neveřejné vrtulníkové letiště s typovým označením vyvýšený pracovní heliport HEMS

Technický snímek heliportu

Heliport - řez

Heliport - půdorys

Technické parametry a data stavby Provoz heliportu je koncipován jako celoroční pro denní i noční provoz. Samostatně stojící 20 metrů vysoká stavba. Mohou dosednout i těžší záchranářské vrtulníky o celkové hmotnosti kg. Koncipován tak, že vrtulník dosedne na automaticky vyhřívanou železobetonovou kruhovou desku o průměru 30 metrů Osazen 30 světelnými návěstidly plochy TLOF/FATO, 10 světelnými návěstidly přibližovacího systému APAPI a 4 světeln. návěstidly sestupového systému APAPI.

Technické parametry a data stavby Základní tvar Heliportu tvoří kruhová, železobetonová deska o průměru 25m s obvodovým ochranným pásem z pororoštů o šířce 2,50m, která je podporována třemi šikmými sloupy o průměru 1,2 m, jejichž paty jsou umístěny ve vrcholech rovnostranného trojúhelníka vepsaného do kruhu o průměru 25m a vetknuty do základů. Ocelový skelet heliportu váží 230 tun a spojovací lávka dalších 31,5 tuny. Stavba na třech nohách nabízí veřejnosti i volně přístupnou plošinu, která je ve výšce okolo 5 metrů od země. Druhá plošina ve výšce 17,5 metrů je určena pouze pro technické účely, nachází se na ní rozvody veškerých instalací a je veřejnosti nepřístupná.

Provozní fáze Liberecký heliport funguje jako tzv. vysokoprahový urgentní příjem pro pacienty. Za rok provozu heliportu byl využit 725 krát. Šedesát procent pacientů jsou pacienti s úrazem, dvacet procent jsou pacienti trpící akutním infarktem myokardu, arytmií či jinými kardiálními obtížemi. Zbývajících dvacet procent tvoří pacienti v těžkém stavu či po zástavě oběhu, pacienti s cévní mozkovou příhodou. Reakční doba na jeden výjezd se zkrátila od doby přejezdu mezi stanovištěm LZZS v Ostašově do KNL vozidlem RZP o průměrně 7 minut za výjezd. Provoz LZZS zajišťuje speciálně vyškolená skupina zaměstnanců ZZS LK v počtu 10 lékařů.

Provoz heliportu: cca 16 měsíců Celkem 725 aktivací (přílety i odlety) Do nemocnice:644 pacientů Z nemocnice: 41 pacientů

Transporty do KNL, a.s. Do nemocnice 644 pacientů Trauma - triage pozitivní pacienti: 382 Kardiologie: 148 Neuro -iktový program: 36 –(Neuro sekundární překlad do KNL: 18) Dětské: 15 pacientů Ostatní: 63 pacientů

Přílety do nemocnice

Transporty z KNL, a.s. Pacienti předáváni odesílajícím oddělením v místnosti u heliportu ve spolupráci s ARO týmem – 98 pacientů Kardio:68 pacientů Porodnice:11 pacientek CHIR JIP: 6 pacientů NCH: 3 pacienti ARO: 5 pacientů Polytrauma: 3 pacienti Interní JIP: 1 pacient

Odlety z nemocnice

Triage pozitivní pacienti cca 60% pacientů, přivezených do KNL traumatologický + ARO tým na heliportu základní zajištění, klinické vyšetření, odběry a dále pokračováno na CT v režimu polytrauma z CT pacient na traumatologický příjem, operační sál či ARO nebo JIP

Neuro Iktový program: pacienta přebírá ARO tým + neurolog, dále pacient pokračuje v režimu iktového programu Vysokoprahový příjem do budoucna snad více (vhodné pro nejasné dg., kombinované dg, etc.) – není nutné stanovení diagnózy v RLP

Realizační tým- externisté Ing. Miroslav Špitálský –Nikodem a Partner s.r.o. Ing. Michal Šulc - Techniserv s.r.o., Martin Němec - CL Evans s.r.o. Luděk Pokorný - CL Evans s.r.o. Ing. František Příhoda - Storing s.r.o. Ing. Petr Pospíšil - Storing s.r.o. Ing. Martina Rychetská Bufková - Compet Consult s.r.o. Ing. Lenka Pilná - Compet Consult s.r.o. Mgr. Ondřej Havlíček - Euroregion Nisa s.r.o. Ing. Jaroslav Koreň - Euroregion Nisa s.r.o.

Realizační tým – KNL, a.s. MUDr. Richard Lukáš, Ph.D. MUDr. Dušan Morman Tomáš Martenek Petr Hanák Ing. Lenka Rálková Ing. Dana Draslarová

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Milan Trpišovský obchodně-investiční ředitel Telefon: