Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Zelené stezky Greenways
Integrovaný projekt Plasy – město 21. století Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_13 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Památky UNESCO v České republice
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Stezka technických atraktivit
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Integrovaný projekt Třebíčskem po vodě a po souši.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červenec 2014 prázdninové.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Pražské kostely.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
VYSOČINA.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Prezentace turistického regionu aktuality a novinky pro sezonu 2014 Český ráj 1.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
 Nádvoří  Letecké motory  Realizace expozice textilní výroby  Realizace expozice řemesel s vazbou na region  Drobné výstavní.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Česká republika - Kutná Hora
17. výlet turistického kroužku 3. ročník sobota 28. října 2017
Udržitelný turismus v kontextu poznávání regionů ČR
CESTA VALDŠTEJNSKÝCH ARCHITEKTŮ
Transkript prezentace:

Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou s budoucností (Ochrana a rozvoj kulturního dědictví) Rozvoj turistiky v Mariánské a Valdštejnově zahradě –Fiche 5 - Zahrada, která hledá své příznivce a obdivovatele (Rozhledny, tematické stezky) Žadatel: Sdružení Český ráj Partneři: Město Jičín, SO Mariánská zahrada Realizace: jaro 2013 – červen 2015

Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady Aktivity: studie turistického potenciálu území Mariánské a Valdštejnovy zahrady (ing. Bičíková) soupis kulturního bohatství (ing. Říman) propagace kulturního bohatství (Sakrální skvosty Jičínska) Cíle: využití kulturního dědictví území pro zlepšení povědomí o regionu, rekreační vyžití obyvatel a návštěvníků regionu. zmapování a prezentace kulturního dědictví zlepšení propagace Mariánské zahrady a rozšíření nabídky Českého ráje.

Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady Úkoly, potřeby: definovat seznam památek a kulturního bohatství jako podklad pro studii a soupis (cca ) vybrat významné a hodnotné památky pro zařazení do soupisu (cca 10%) zajištění podkladů (texty, fotografie) pro zapracování do soupisu definovat záměry a priority v cestovním ruchu a určit hlavní směry pohybu turistů v území (studie) prezentace vybraných památek na internetu (MZ, Jičín, SČR)

Rozvoj turistiky v Mariánské a Valdštejnově zahradě Aktivity: Turistický informační systém Mariánské zahrady ( cíle) Questing (6 tras) Propagace turistické nabídky (trhací mapa A3) Cíle: rozšíření a zkvalitnění informací o turistické nabídce oblasti zlepšení propagace oblasti Mariánské zahrady a rozšíření turistické nabídky Českého ráje.

Informační systém Mariánské zahrady Psinice (Libáň) - kostel sv. Jiří a zvonice (p.p.č. 2, k.ú. Psinice) Libáň - pomník Mistra J. Husa (p.p.č. 1465/1, k.ú. Libáň) Libáň - kostel sv. Ducha (p.p.č. 1466/1, k.ú. Libáň) Zliv (Libáň) - kostel nalezení sv. kříže (p.p.č. 41, k.ú. Zliv u Libáně) Kopidlno - kostel sv. Jakuba (p.p.č. 28, k.ú. Kopidlno) Kopidlno – zámek (p.p.č. 1276/13, k.ú. Kopidlno) Kopidlno - kulturně-informační centrum (st.p.č. 84, k.ú. Kopidlno) Kopidlno – informační panel (p.p.č. 480/1, k.ú. Kopidlno) Dolní Lochov – kaple sv. Anny (p.p.č. 757/3, k.ú. Dolní Lochov) Bukvice – kaple sv. Jana Nepomuckého (st.p.č. 1, k.ú. Bukvice)

Informační systém Mariánské zahrady Vokšice – zámek (tabule o rodu Schliků a zámku, p.p.č. 645/1, k.ú. Podhradí u Jičína) Veliš – kostel sv. Václava (p.p.č. 418/1, k.ú. Veliš u Jičína) Nadslav (Střevač) – kostel sv. Prokopa (p.p.č. 557/1, k.ú. Nadslav) Bystřice – kostel Nanebevzetí Panny Marie (p.p.č. 1025/4, k.ú. Bystřice) Slatiny – kostel Nanebevzetí Panny Marie (p.p.č. 5, k.ú. Slatiny) Loreta – kaple Nanebevzetí Panny Marie, Podhradí – kaple Svatých Andělů Strážců, Ostružno (Ohařice) - kaple Svaté Trojice Veliš – kopec

Informační systém Mariánské zahrady

Podklady Podkladové texty k vybraným památkám Co zdůraznit? Příběhy, významné informace Fotografie (historické) do Spoluúčast obcí Zapojení při instalaci Spolufinancování cca 7 tis. Kč (cca 40% při 19 tabulích)

Questing Virtuální trasy (hledačky) na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Jičín – Váchal (Studeňany) Jičín – Čeřovka (MC Kapička) Jičín – Památky (Valdštejn) Valdštejnova zahrada – Lodžie Mariánská zahrada – cyklo quest (DSO) Kopidlno

Sdružení Český ráj Antonína Dvořáka 335, Turnov Tel.: Ing. Jiří Lukeš ředitel, manažer projektů Děkuji za pozornost. 10