Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18. 5. Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skupina 1 Vize přestane být snem… KONCEPCE REVITALIZACE MĚSTA AŠ.
Advertisements

NORTH BOHEMIA CONVENTION BUREAU, o.p.s. (NBCB) obecně prospěšná společnost, založena na podporu zařazení Libereckého kraje a města Liberce mezi prestižní.
Destinační společnost Východní Čechy
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Analýza návštěvnosti moravských krajů, S DŮRAZEM na kraj ZLÍNSKÝ RNDr. Ivan Marek m-ARK Marketing a reklama s.r.o. → Statistiky máme rádi…
Valné shromáždění SMOJK Vodňany, 11. červen /11 JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU INFORMACE O ČINNOSTI.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Nadace Jihočeské cyklostezky Vltavská cyklistická cesta – produkt CR.
Rozvoj cykloturistiky v Jihomoravském kraji 2012.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Jednání s pracovníky TIC a cestovního ruchu měst a obcí Brno, listopad 2008.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Nástroje a prostředky CCR VM k podpoře cestovního ruchu Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Výroční konference cestovního.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Marketingové aktivity Libereckého kraje Eva Hornová.
Kongresová turistika v ČR, podpora jejího rozvoje.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Ondřej Hýsek, Gymnázium INTEGRA BRNO Učíme o Moravě.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Sdružení obcí ORLICKO Historie Orlicka – založení konsorcia Sdružení obcí a měst Orlice 1992 – založení konsorcia Sdružení obcí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_07.
Společnost a informační prostředí. Informační prostředí Odborné poznatky uložené v dokumentech Instituce a jednotlivci přispívající ke komunikaci informací.
Oddělení lidských zdrojů, podpory průmyslu a podnikání 1.
KAM po Česku Travel EYE OPEN Czechia Pražský přehled kulturních pořadů KAM na výlet speciál KAM edition.
DESTINAČNÍ AGENTURA KRUŠNÉ HORY
Národní program podpory cestovního ruchu
Venkovská tržnice III - mezinárodní projekt spolupráce: MAS Region Pošembeří, Krajina Srdce, Lužnice, Nepomucko, Sokolovsko, Nad Orlicí a MAS.
8. setkání koordinátorů environmentální výchovy Olomouckého kraje
Krajská síť environmentálních
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cykloturistika v JMK, web Brno
Marketing destinací Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu:
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
hejtman Pardubického kraje
Agroturistika a podnikání na venkově
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Podpora rozvoje venkova v ČR
Mapový portál cestovního ruchu Libereckého kraje
Rozvoj pracovních programů pro osoby se zdravotním postižením
Turistická informační centra na Vysočině
Představení projektu.
GrünRaum-Zhodnocení zelených prostor, ATCZ71
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Nástroje komunikačního mixu
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Destinační management TO Těšínské Slezsko
IX. Konference Finance pro města a obce
Transkript prezentace:

Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje

Sdružení Český ráj Zájmové sdružení právnických osob, 61 členů, z toho 39 měst a obcí (64 %), 3 neziskové organizace (5 %) a 19 subjektů ze soukromého sektoru (31 %). Cílem sdružení je spolupráce členských obcí, měst a dalších subjektů s cílem přispět k rozvoji oblasti Český ráj především v oblasti cestovního ruchu při zachování přírodních a kulturních hodnot. Koordinace všech aktivit při propagaci cestovního ruchu včetně příslušných komplexních služeb, průkazný informační servis pro potřeby cestovního ruchu s vypracovaným marketingem, a to při dodržování platných právních norem.

3 Český ráj Turistický region - CHKO (od r.1955) - Geopark UNESCO (2005) -

4 Projekty a aktivity SČR 1.Realizace informační kampaně, 2.Vydávání propagačních a prezentačních materiálů, 3.Veletrhy CR a propagační akce pro veřejnost, 4.Propagace Českého ráje na Internetu, 5.Tvorba nových produktů a programů, 6.Zpracování koncepčních a strategických dokumentů, 7.Rozvoj partnerství, 8.Projekt Greenway Jizera 9.Regionální produkt Český ráj

5 Projekty a aktivity SČR Greenway Jizera SČR hlavní garant, nositel myšlenky Greenway Jizera v úseku Dolánky – Líšný - pilotní úsek celého projektu Žádost do Regionálním operačním programu NUTSII Severovýchod, oblast podpory Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti CR Rozpočet 40,8 mil. Kč, dotace 37,7 mil. Kč, (92,5%) Na úseku 9,6 km trasy vybudování 2,6 km nové stezky, dvou nových mostů a rekonstrukce lávky pro pěší na železničním mostě. Partneři: Město Turnov, obce Rakousy, Malá Skála, Líšný Realizace 2011 – 2012 (2013).

Projekty a aktivity SČR Regionální produkt Český ráj Projekt značení místních výrobků v Českém ráji funguje od roku 2007, Hlavní cíl: podpora a propagace kvalitních regionálních výrobců (výrobci potravin, řemeslníci, zemědělci) ve vztahu k návštěvníkům i obyvatelům regionu, podpora místní ekonomiky jako součást udržitelného rozvoje Marketingová podpora ze strany SČR,

7 Naučné stezky (Turnov), Obnova turistického informačního systému, Značení cyklotras, Hnědé dopravní značení – značení kulturních a turistických cílů – Mladoboleslavsko, Mnichovohradišťsko, Turnovsko, Lomnicko, Železnobrodsko, Projektový záměr obnovy Zlaté stezky Českého ráje Český ráj bez bariér Vzdělávání pracovníků ubytovacích a stravovacích služeb – spolupráce s OHK Jablonec, Projekty a aktivity SČR

Propagace regionu a marketingové aktivity SČR Sezónní nabídka Sezónní turistické noviny - základní manuál pro turistu v území, Prázdninová nabídka pro každý den - programová nabídka pro hlavní sezónu, Letní turistické autobusy - nositelem projektu Mikroregion Český ráj,

9 Propagace regionu a marketingové aktivity SČR Propagační a informační materiály Infomapa Český ráj – propagační a informační mapa pro veletrhy cestovního ruchu, Katlog Dovolená v Českém ráji, – katalog turistické nabídky, Kalendář TOP akcí Český ráj,

10 Propagace regionu a marketingové aktivity SČR Propagační materiály podpořené z ROP Mapy turistických oblastí s tipy na výlety a přehledem turist. nabídky, elektronické tipy na výlety, Šanon Český ráj – s podrobným přehledem aktuální turistické nabídky, Image katalog Český ráj, Propagační desky, Propagační předměty, Reklamní kampaň,

Propagace regionu a marketingové aktivity SČR Propagace na internetu s využitím technologie datového skladu

Dlouhodobá statistika návštěvnosti 12 Zdroj: Statistika redakčního systému Public4U

Další marketingové aktivity SČR Podpora prodeje - výstavy a veletrhy ve spolupráci s KÚ LBC kraje (Česko, Polsko, Německo, Holandsko – Praha, Brno, Berlín, Lipsko, Utrecht, Poznaň, Varšava, Brusel, Budapešť, Moskva), fam tripy, press tripy, prezentace v Praze, pořádání kult. akcí atd. Vztahy s veřejností a publicita - tiskové konference, tiskové zprávy, Zpravodaj SČR, průzkumy a šetření, komunikace s partnery (pracovní skupiny), fóra CR atd. 13

14 Nabídka spolupráce Internetové stránky Prezentace služeb Sezónní turistické noviny Český ráj Inzerce služeb, nabídky Vydavatel Město Turnov, odbor cestovního ruchu Katalog ubytování a služeb – Dovolená Inzerce nabídky, služeb Výhody pro členy a partnery Sdružení Český ráj

15 Kontakty Sdružení Český ráj Antonína Dvořáka Turnov Tel.: Aleš Hozdecký Děkuji za pozornost!