DÁNSKO VÁŠ OBCHODNÍ PARTNER VE SKANDINÁVII Josef T. Franěk CzechTrade (DK) Kodaň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A obchodní příležitosti pro české firmy v tendrech OSN Kodaň
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
Exportní příležitosti pro MSP ve Vietnamu Milan Vágner, ODEV, MZV Designovaný DEK ZÚ Hanoj Praha PS Parlamentu ČR.
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Exportní strategie České republiky Exportní úspěchy podniků Moravskoslezského kraje Ing. Petr Adrián, MBA poradce pro řízení podpory exportu MPO konference,
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
MARKETINGOVÝ MIX.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Struktura stavebního trhu Obr. č. 1:. Interakce stavebního trhu s vnějším okolím Obr. č. 2:
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Přednáška: DISTRIBUCE Distribuce - soubor všech podniků a jednotlivců, kteří se stanou vlastníky nebo budou nápomocni při převodu vlastnictví produktů.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
KREATIVNĚ ORIENTOVANÁ PÉČE O KLÍČOVÉHO ZÁKAZNÍKA- NOVÁ FIREMNÍ STRATEGIE.
Spotřebitel a maloobchodní prodejna. Maloobchod  Poslední článek distribučního řetězce  Zahrnuje služby pro domácnosti.
Životní úroveň obyvatel v České republice
VY_32_INOVACE_ Mikroekonomie.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
MARKETINGOVÉ STRATEGIE NA TRZÍCH EU MLÉKÁRNA KUNÍN
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Aktuální vývoj a příležitosti v česko-německých obchodně- ekonomických vztazích Tomáš EHLER vedoucí obchodně-ekonomického úseku ZÚ Berlín Velvyslanectví.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Praha Odborné filmy jako prostředek jazykového výuky.
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
LITOSTROJ POWER Slovenia Ljubljana ČKD BLANSKO ENGINEERING Czech Republic Blansko ČKD Blansko Engineering, a.s. Company headquarters ČKD Blansko Engineering,
NIZOZEMSKO malá země s velkým potenciálem významný partner České Republiky 30. ledna 2008 Hanka van der Mark CzechTrade Rotterdam.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
BELGIE - VÁŠ OBCHODNÍ PARTNER Michal Neumann, CzechTrade Brusel.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
LECTURA VALUATION Page 1 LECTURA Systém oceňování mobilní stavební a zemědělské techniky.
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
Souběžně probíhají: 23. – Brno - Výstaviště Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno.
Business den Ruské federace 4. října 2016, Brno. 2 | Cílových zemí podpořeného financování Realizovaných obchodů Mld. CZK objemu podpořeného.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Finsko k možnostem obchodní spolupráce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Společenská odpovědnost v Rodinném pivovaru BERNARD
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
ŘÍZENÍ OBCHODU Katedra managementu Ing. Patricia Jakešová
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Vládní program na podporu exportu
Teritoriální setkání Island (ICC, )
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Transkript prezentace:

DÁNSKO VÁŠ OBCHODNÍ PARTNER VE SKANDINÁVII Josef T. Franěk CzechTrade (DK) Kodaň

2 2 ZIMA, ALE PŘÍJEMNÉ OBCHODNÍ PROSTŘEDÍ

3 3 SLUŽBY ZK KODAŇ PRO ČESKÉ EXPORTÉRY Asistenční služby Jak vstoupit na dánský trh  Obchodní partneři v Dánsku  Vyhledání obchodních kontaktů  Ověření zájmu o výrobek  Katalogové prezentace na veletrzích, AKCE  Služby dle individuálních požadavků firem

4 4 TOK INFORMACÍ ČESKÝ EXPORTÉR PRVOTNÍ KONTAKT - NABÍDKA CzechTrade DK CzechTrade DK CzechTrade Praha CzechTrade Praha OBJEDNÁVKA SLUŽBY OBJEDNÁVKA SLUŽBY ZPRACOVANÁ SLUŽBA - ZPRÁVA ZPRACOVANÁ SLUŽBA - ZPRÁVA KONTAKTY NA POTENCIONÁLNÍ PARTNERY KONTAKTY NA POTENCIONÁLNÍ PARTNERY ZADÁNÍ NABÍDKY NABÍDKA ZPRACOVANÁ SLUŽBA - ZPRÁVA Databáze DK firem Danmarks Statistik Dansk Industri Danish Trade Council Oborové asociace

5 5 TOK INFORMACÍ PRVOTNÍ KONTAKT - NABÍDKA KONTAKTY NA POTENCIONÁLNÍ PARTNERY DÁNSKÝ IMPORTÉR CzechTrade DK POPTÁVKA CzechTrade Praha ČESKÝ EXPORTÉR Databáze českých firem Průmyslové a obchodní asociace Oborové aliance Profesionální zkušenosti Databáze českých firem Průmyslové a obchodní asociace Oborové aliance Profesionální zkušenosti Databáze českých firem CzechTrade Web Side Databáze českých firem CzechTrade Web Side

6 6 PROČ ČESKÁ REPUBLIKA ?  Volná výrobní kapacita v oblasti železa  Vysoce vzdělaná a odborná pracovní síla  Vyvážená rovnováha mezi kvalitou a cenou  Zkušenosti s exportem  Blízkost k Dánsku, geografická i kulturní  Rychlé dodací lhůty, vysoká flexibilita  ČR je potenciálním odbytovým trhem  ČR je mostem k dalším východním trhům  V ČR se lépe vaří a máme dobré pivo !

7 7 OBCHODNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ČESKÉ FIRMY  Biotechnologie  Dodávky pro velké investiční projekty Spolupráce s Dány na třetích trzích Investice v Dánsku  Dopravní a manipulační zařízení  Nábytek, nábytkové dílce  Stavební materiály  Stavební dřevo, topné dřevo  Subdodávky a výrobní spolupráce ve strojírenství  Zdravotnická technika  Zemědělská technika a mechanizace Aliance  VELETRHY & VÝSTAVY

8 8 VELETRHY, VÝSTAVY V ROCE 2008  AGROMEK I., Herning (zemědělská technika, živočišná a rostlinná výroba)  CPH VISION, Kodaň (móda)  CIFF, Kodaň (nábytek)  FORMLAND, Herning (sklo, dárkové předměty)  TECHNICAL FAIR, Oslo (subdodávky)  HI INDUSTRI 2009, Herning (subdodávky)  METAL, Odense (obráběcí stroje)  ELMIA, Jonkoping (subdodávky)  AGROMEK II., Herning (zemědělská technika, rostlinná výroba)

9 9 HI INDUSTRI 2007, Herning

10 HI INDUSTRI 2007, Herning

11 ÚSPĚŠNÉ OBCHODNÍ PŘÍPADY  Zakázky  Poptávky  Veletrhy  AB MAX, lisování obalů na DVD (Scanavo)  ConCord Bohemia, nábytek pro výstavnictví (ShopDesign)  ČKD KH, svařence pro větrné elektrárny (Vestas)  HOCO CZ, dřevěné peletky (Liagro Benekov)  MGM Holešov, zemědělské stroje (Liagro, TjekImport)  RAKON, skříně pro elektrorozvaděče (Crysberg)  SMS CZ, zemědělské stroje (Liagro, TjekImport)  SVUS Pharma, balení léků (Abacus Medicine)  TAED, nábytkové dílce (Atom Furniture)  TSE, kabelové svazky (Hamann Electronics)  UNITHERM, hliníkové odlitky (Nissens Koelefabrik)  VVM IPSO, tělesa kotlů (Passat)

12 BARIÉRY A PŘEKÁŽKY PRO ČESKÉ EXPORTÉRY V DÁNSKU

13 JAK ZALOŽIT FIRMU V DÁNSKU, PRÁCE V DÁNSKU Založit firmu v Dánsku je „Piece of Cake“ (1 podpis)  Public Limited Company (A/S)  Private Limited Company (ApS)  Branch  Partnership  Joint Venture  Representative Office Pracovat v Dánsku „Be faced with a Problem“ JOBNET - „Jobnet in English“

14 OBCHODNÍ ZVYKLOSTI  Základní rysy  Hlavní faktory PRODUKT CENA KOMUNIKACE  „Co je dánské, je nejlepší“  Iniciativa od české firmy  Jednací jazyk Angličtina  Trh je nasycen, ale ne uzavřen  O cenách mají Dánové přehled  Komunikační strategie  Prezentace  Setkání s dánskou firmou  Vystupování, obchodní jednání Zákon JANTE

15 OBCHODNÍ ZVYKLOSTI „Pochopte, respektujte a nepřehlížejte drobné kulturní a společenské rozdíly a odlišné rysy osobnosti. Tím si od Dánů získáte jejich důvěru, přízeň a úctu“. 

16 DÁNSKO CZECHTRADE Josef T. Franěk Dana Larsen - Šebáková Vesterbrogade 149 DK-1620 Copenhegen V Tel: Fax: z

17 JAK SE K NÁM DOSTANETE ?   ČSA  Sterling  SKY EUROPE  Praha – Rostock – Gedser – Kodaň Scandlines

CzechTrade Vesterbrogade 149 Tel.: Fax: Děkuji Vám za Vaši společnost, Váš čas a přeji Vám obchodní úspěch. Jsme v Dánsku pro Vás !