ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Advertisements

Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
SCHOLA SERVIS příspěvková organizace Olomouckého kraje.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
46.1 Olomoucký kraj – poznáš jeho dominanty?
Olomoucký kraj M.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Základní údaje Krajské město: Olomouc Rozloha: km²
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Olomoucký kraj Romana GAZDOVÁ.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD pro přípravu 2. plánovacího období 10. listopadu 2011.
SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Socioekonomické poměry
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Anotace: ČR – Olomoucký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Realizace : – Všechno v mém životě.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Regionální potravina v roce 2011 Ing. Jindřich Fialka Odbor potravinářské výroby a legislativy Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny - MZe 1.12.
Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23)
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Regionální potravina 2010 v Královéhradeckém kraji Ing.Petra Škopová.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
XII. krajský sněm UNO OK V Olomouci Mgr. M. Vystrčilová.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_18_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: STŘEDNÍ MORAVA Základní škola Libina, příspěvková.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Má české potravinářství ještě nějakou budoucnost? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
OLOMOUCKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-37 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Regionální potravina ve Středočeském kraji
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Informace o projektu IKAP
Olomoucký kraj.
VY_52_INOVACE_03_02_Olomoucký kraj
OLOMOUCKÝ KRAJ.
VY_32_INOVACE_07_Olomoucký kraj
Transkript prezentace:

ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský

KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÝCH POTRAVIN KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÝCH ZPRACOVATELŮ KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ

Zadavatel projektu: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Těšnov 17, Praha 1 Realizátor projektu: AGRÁRNÍ KOMORA OLOMOUCKÉHO KRAJE Blanická 3, Olomouc, IČ Kdo jsme: AGRÁRNÍ KOMORA OLOMOUCKÉHO KRAJE je sdružením právnických a fyzických osob z odvětví zemědělství, lesnictví a potravinářství. Cílem činnosti je především podpora podnikatelských aktivit v zemědělství, potravinářství a lesnictví, prosazování a ochrana zájmů, zajišťování potřeb svých členů.

Cíl projektu:  POSÍLENÍ POZICE DOMÁCÍCH VÝROBCŮ POTRAVIN  - image českých výrobců  REKLAMA NA ZNAČKU „Regionální potravina Olomouckého kraje“  - ocenění v rámci projektu

Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina Olomouckého kraje Oslovení výrobců v regionu (písemnou formou, em, telefonicky nebo osobní návštěvou, oznámením na webových stránkách olomoucky.cz.) olomoucky.cz Sestavení hodnotitelské komise a vypracování bodových kriterií (sestavení členů hodnotitelské komise dle metodiky,stanovení termínu hodnocení vzorků) Vypracování metodiky + povinné přílohy – zaslání výrobcům ( em, poštou, osobně, uveřejnění metodiky na webových stránkách ) Příjem žádostí,evidence a zpracování

Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina Olomouckého kraje“ Vlastní vyhodnocení přihlášených vzorků – (zasedání hodnotitelské komise – počet 11 členů, vyhodnocení dle bodových kriterií) Vyhlášení výsledků soutěže v rámci potravinářské výstavy OLIMA Olomouc, ve dnech , se slavnostním předáváním plaket a diplomů přihlásilo 25 zemědělských a potravinářských společností se svými 63 výrobky.

Celkový počet přihlášených výrobků v kategoriích Kategorie Přihlášených výrobkůVýrobci 1. Masné výrobky Pekařské a cukrářské výrobky Mléko a mléčné výrobky Alkoholické a nealko nápoje Ovoce a zelenina Ostatní 16 4 Celkem 63 přihlášených výrobků od 25 výrobců.

Tabulka celkového hodnocení

Rozsah a forma zajištění ochutnávek – 10x Jednotlivé OAK ve spolupráci s AK OK zajistí jednu ochutnávku při svých akcích – 5 x  OAK Jeseník – v Bělá pod Pradědem  OAK Prostějov – v Prostějově  OAK Olomouc– ve Šternberku  OAK Přerov – v Přerově  OAK Šumperk – v Šumperku v českých supermarketech v Olomouckém kraji – 3 x (Olomouc – Senimo, TERNO, Hranice- COOP na Zemi živitelce v Českých Budějovicích – 26. – Na výstavě OLIMA na Floře Olomouc – 7. –

Regionální potravina Olomouckého kraje 2010 Mléko a mléčné výrobky Mlékárna Otinoves, s.r.o., Niva Extra Pekařské a cukrářské výrobky Střední odborné učiliště potravinářské Jeseník, Svatební koláčky Masné výrobky Dubická zemědělská, a.s., Dubická tlačenka speciál Alkoholické a nealkoholické nápoje kromě vína Pivovar HOLBA, a.s., Hanušovice, HOLBA Šerák Ostatní Troubecká hospodářská a.s., Troubky, LINIE vícevaječné

Logo „Výrobku Olomouckého kraje“ registrovaná ochranná známka Význam barev: - levý trojúhelník zespodu žlutý do zelené (úrodná Haná přechází do Jesenického pohoří) - pravý trojúhelník přechod z tmavější modré až do bílé (protékající řeka Morava).

Výrobek OK Účast v soutěži: 2005 : 70 výrobků, z toho oceněno 16 „Výrobek OK 2005“ 2007 : 78 výrobků, z toho oceněno 49 „Výrobek OK 2007“ 14 „TOP výrobek OK 2007“ 2009 : 79 výrobků, z toho oceněno 54 „Výrobek OK 2009“ 15 „TOP výrobek OK 2009“

Výrobek OK Předávání ocenění

Vítězové Regionální potravina Olomouckého kraje 2010

Informace Kupujte potraviny označené logem: Děkuji za pozornost