ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský
KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÝCH POTRAVIN KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÝCH ZPRACOVATELŮ KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ
Zadavatel projektu: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Těšnov 17, Praha 1 Realizátor projektu: AGRÁRNÍ KOMORA OLOMOUCKÉHO KRAJE Blanická 3, Olomouc, IČ Kdo jsme: AGRÁRNÍ KOMORA OLOMOUCKÉHO KRAJE je sdružením právnických a fyzických osob z odvětví zemědělství, lesnictví a potravinářství. Cílem činnosti je především podpora podnikatelských aktivit v zemědělství, potravinářství a lesnictví, prosazování a ochrana zájmů, zajišťování potřeb svých členů.
Cíl projektu: POSÍLENÍ POZICE DOMÁCÍCH VÝROBCŮ POTRAVIN - image českých výrobců REKLAMA NA ZNAČKU „Regionální potravina Olomouckého kraje“ - ocenění v rámci projektu
Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina Olomouckého kraje Oslovení výrobců v regionu (písemnou formou, em, telefonicky nebo osobní návštěvou, oznámením na webových stránkách olomoucky.cz.) olomoucky.cz Sestavení hodnotitelské komise a vypracování bodových kriterií (sestavení členů hodnotitelské komise dle metodiky,stanovení termínu hodnocení vzorků) Vypracování metodiky + povinné přílohy – zaslání výrobcům ( em, poštou, osobně, uveřejnění metodiky na webových stránkách ) Příjem žádostí,evidence a zpracování
Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina Olomouckého kraje“ Vlastní vyhodnocení přihlášených vzorků – (zasedání hodnotitelské komise – počet 11 členů, vyhodnocení dle bodových kriterií) Vyhlášení výsledků soutěže v rámci potravinářské výstavy OLIMA Olomouc, ve dnech , se slavnostním předáváním plaket a diplomů přihlásilo 25 zemědělských a potravinářských společností se svými 63 výrobky.
Celkový počet přihlášených výrobků v kategoriích Kategorie Přihlášených výrobkůVýrobci 1. Masné výrobky Pekařské a cukrářské výrobky Mléko a mléčné výrobky Alkoholické a nealko nápoje Ovoce a zelenina Ostatní 16 4 Celkem 63 přihlášených výrobků od 25 výrobců.
Tabulka celkového hodnocení
Rozsah a forma zajištění ochutnávek – 10x Jednotlivé OAK ve spolupráci s AK OK zajistí jednu ochutnávku při svých akcích – 5 x OAK Jeseník – v Bělá pod Pradědem OAK Prostějov – v Prostějově OAK Olomouc– ve Šternberku OAK Přerov – v Přerově OAK Šumperk – v Šumperku v českých supermarketech v Olomouckém kraji – 3 x (Olomouc – Senimo, TERNO, Hranice- COOP na Zemi živitelce v Českých Budějovicích – 26. – Na výstavě OLIMA na Floře Olomouc – 7. –
Regionální potravina Olomouckého kraje 2010 Mléko a mléčné výrobky Mlékárna Otinoves, s.r.o., Niva Extra Pekařské a cukrářské výrobky Střední odborné učiliště potravinářské Jeseník, Svatební koláčky Masné výrobky Dubická zemědělská, a.s., Dubická tlačenka speciál Alkoholické a nealkoholické nápoje kromě vína Pivovar HOLBA, a.s., Hanušovice, HOLBA Šerák Ostatní Troubecká hospodářská a.s., Troubky, LINIE vícevaječné
Logo „Výrobku Olomouckého kraje“ registrovaná ochranná známka Význam barev: - levý trojúhelník zespodu žlutý do zelené (úrodná Haná přechází do Jesenického pohoří) - pravý trojúhelník přechod z tmavější modré až do bílé (protékající řeka Morava).
Výrobek OK Účast v soutěži: 2005 : 70 výrobků, z toho oceněno 16 „Výrobek OK 2005“ 2007 : 78 výrobků, z toho oceněno 49 „Výrobek OK 2007“ 14 „TOP výrobek OK 2007“ 2009 : 79 výrobků, z toho oceněno 54 „Výrobek OK 2009“ 15 „TOP výrobek OK 2009“
Výrobek OK Předávání ocenění
Vítězové Regionální potravina Olomouckého kraje 2010
Informace Kupujte potraviny označené logem: Děkuji za pozornost