Kuba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Itálie.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
STŘEDOAMERICKÝ REGION
AMERIKA.
Geografie Poloha: Střední Amerika Rozloha, moře, pohoří km 2 (1,5x větší než ČR) 4000 ostrovů Délka km (ČR 500 km), šířka 200 km (ČR 270.
AMERIKA.
VENEZUELA.
Geografická charakteristika latinské ameriky
Východní Evropa – Ukrajina
VY_32_INOVACE_15 Střední Amerika
Střední Amerika ostrovní Státy
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
KUBA.
Portugalsko Info a obrázky.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Střední Amerika.
VY_52_INOVACE_03/2/4_ZEMĚPIS Státy střední Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 –
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
Afrika Jižní Afrika I. Jan Dušek.
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: listopad 2013
SLOVINSKO.
AMERIKA poloha, rozloha, členění
Maledivy Martin Hroch.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Jižní Asie.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Vzdělávací oblast/obor
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Mexiko Obr. 1 – Mapa Mexika
Ostrovní státy střední Ameriky
Oceánie Jan Dušek.
Queensland.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jan Sazama Dominik Kuksa
Střední Amerika Autor: Mgr. Marian Solčanský
STŘEDNÍ AMERIKA.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Střední Amerika ČÍSLO.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Státy Střední Ameriky. Poloha  Střední Amerika je území mezi Mexikem a Kolumbii (7 nezávislých států)‏  Střední Amerika se rozléhá okolo Karibského.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Ameriky Ověření ve výuce: Třída:
Podnebí Severní Ameriky
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Ameriky Ověření ve výuce: Třída:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuZlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školyMatiční gymnázium Ostrava,Dr.
Laplatské země.
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Vegetační pásy Jižní Ameriky
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Vzdělávací materiál: Brazílie Operační systém: Windows XP Professional
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
Kuba (Havana) Komunistický režim Castro Doutníky, rum Fidel Raúl
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Melanésie
STŘEDNÍ AMERIKA ostrovní část
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
OBLAST KARIBSKÉHO MOŘE
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Transkript prezentace:

Kuba

Poloha Největší z ostrovů Velkých Antil Leží v Karibském moři Od Floridy jej odděluje Floridský průliv

Povrch Většinou nížiny Místy bažiny U pobřeží se vyskytují korálové útesy a atoly Nejvyšší pohoří je Sierra Maestra na jihovýchodě

Podnebí Tropický pás Pravidelně vanoucí větry – pasáty Průměrná roční teplota okolo 25°C Nejvíce prší na podzim Časté výskyty hurikánů

Obyvatelstvo a města Běloši 65% Mulati 25% Černoši 10% Počet obyvatel je 11 500 000 Hlavním městem je Havana K nejznámějším lidem Kubánské historie patří Ernesto Che Guevara a Fidel Castro Mluví se španělsky, náboženství je římskokatolické Měnou je peso

Hospodářství Těžba niklu a kobaltu Pěstování cukrové třtiny a tabáku Vývoz rumu a doutníků Cestovní ruch

Zajímavosti Na území Kuby se nachází vojenská základna USA – Guantanámo, která slouží jako vězení Nejznámějším letoviskem je Varadero Na Kubě se stále montují české motocykly JAWA

Doplňující otázky Jak se jmenuje hlavní město Kuby? Jaké znáš postavy z Kubánské historie? Jak se jmenuje americká věznice na Kubě? Co Kuba vyváží? Do kterého souostroví patří Kuba?

Použité odkazy a literatura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LocationCuba.svg http://mladez.evangnet.cz/2012/03/den-pro-kubu-hradec-kralove-15-3-2012/kuba-pol-sample/ http://cestovani.lidovky.cz/kubanska-kraska-stolova-hora-el-yunque-dys-/cestopisy.asp?c=A111005_155806_cestopisy_glu http://www.cubaon2wheels.org/Pages/Frame.html http://www.astro.cz/apod/ap040903.html http://futures.blog.cz/1006/zacina-sezona-hurikanu http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fidel_Castro.jpg http://www.ceskenoviny.cz/kultura/zpravy/na-kube-zverejneny-dosud-nevydane-zapisky-che-guevary-z-revoluce/651403 http://www.cigarinspector.com/category/cohiba/page/2 http://dovolena.e-ck.cz/stredni-amerika-karibik/kuba/hotel-melia-varadero-78235 http://www.opinionli.com/85/guantanamo/ Všechna data stažena ke dni 15.11.2011 Vypracoval: Mgr. Jakub Hradil