Místní akční plán vzdělávání na území OPR Blansko Ustavující setkání Řídícího výboru Partnerství MAP, 16.2.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Advertisements

Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Místní Akční Plány rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci Prahy 15.
Místní akční plán na Otrokovicku CZ /0.0/0.0/15_005/
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
M ístní A kční P lán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí Ustavující jednání Řídícího výboru MAP Velká zasedací místnost MěÚ Valašské Meziříčí 4.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Strana 1 První zasedání Řídícího výboru k projektu ZPRACOVNÍNÍ MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU PRO ORP ODRY 27. dubna 2016 Datum:
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Ve Frýdlantu nad Ostravicí dne Zpracoval RT projektu MAP
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora krajského akčního plánování
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
2. jednání řídícího výboru
Krajské akční plánování
Analýza potřeb v území.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Aktuální informace o projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Tým MAS Vladař, o. p. s. Řídící výbor MAP 2.
Transkript prezentace:

Místní akční plán vzdělávání na území OPR Blansko Ustavující setkání Řídícího výboru Partnerství MAP,

Program Mgr. Polák, starosta Blanska, uvítání Ing. Kučerová, MAS Moravský kras, O projektu Ing. Revenda, MAS Moravský kras, investiční možnosti a příležitosti ve školství Mgr. Břetislav Svozil, odborný garant - o projektu, motivace, informace o zkušenostech z jiných měst, projekt Města vzdělávání Schválení a přijetí Jednacího řádu a Statutu řídícího výboru Volba předsedy – hlasování Závěr (informace o konání kulatého stolu ), úkoly

Projekt MAP vzdělávání na území ORP Blansko Realizátor: Místní akční skupina Moravský kras, z.s. Realizace: Realizační tým: 2 odborní řešitelé (MAS), administrátor, odborný garant (externisté) Co je MAP? Je to „mapa“, stručný popis kroků, které nás dovede k cílům v oblasti vzdělávání, jež si sami po vzájemné dohodě stanovíme. Je to dohoda, jak nejlépe vzdělávat. Na této dohodě by se měly podílet všechny subjekty zapojené do vzdělávání na Blanensku, tedy nejen školy, ale i organizace neformálního vzdělávání, neziskové organizace a širší veřejnost, například rodiče, případně i žáci. Podstatnější než samotný dokument, který je hmatatelným výstupem projektu, je však samotný proces jeho vytváření. Podnět a příležitost k navázání spolupráce, vzájemnému učení se jeden o druhého, navázání partnerství mimo striktně školskou sféru a lepší práci s uživateli vzdělávání = rodinami.

Časový harmonogram MAP Analytická část projektu (do června 2016) strategický rámec priorit do r. 2023, SWOT analýza, dohoda o investičních prioritách Na základě výstupů dotazníkového šetření na školách, analýz strategických dokumentů a zejména výstupu facilitovaných setkání ředitelů škol. Tvorba MAP (červenec 2016 – červen 2017) finální MAP, který obsahuje aktivity jednotlivých škol (školní MAPy), aktivity spolupráce a investice Školení zaměřené na povinné a doporučené okruhy MAP a koncepci škol, metodické vedení při koncepční práci na školách, setkávání ředitelů škol a pedagogů, kulaté stoly = hledání možností spolupráce mezi školami

MAP Je prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let Prioritní (povinná) témata: 1. Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost – inkluze – kvalita 2. Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání 3. Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem Doporučená témata: 4. Rozvoj podnikavosti a iniciativy dětí a žáků 5. Rozvoj kompetencí dětí a žáků v polytechnickém vzdělávání 6. Kariérové poradenství v základních školách Průřezová a volitelná témata: Zapracování průřezových a volitelných témat do udržitelné a dostupné plánované nabídky školního a mimoškolnho vzdělávání pro rozvoj osobnosti, kompetencí, zájmu a nadání každého dítěte a žáka (Zažít úspěch) 7. Smysluplné trávení volného času, zapojení do mimoškolních zdrojů a prostředí pro vzdělávání, programy neformální a zájmového vzdělávání rozšiřující nabídku vzdělávání pro rozvoj kompetencí dětí a žáků

Nabídka učitelským sborů 1/ Využití finančních prostředků na vzdělávání, stáž, workshop dle vašeho zájmu s podmínkou spolupráce minimálně jedné další školy Vzdělávání nesmí mít individuální charakter, tj. vzdělávací aktivita nesmí být určena pouze pro konkrétní osobu či jednu instituci. Vzdělávání se musí účastnit více partnerů v rámci MAP. Nepodporované vzdělávání v rámci MAP:­ jazykové vzdělávání, prezentační dovednosti, IT kurzy a práce s digitálními technologiemi, účetnictví. 2/Příležitost k prezentování dobré praxe kolegům z jiných škol v rámci ORP 3/ Zastoupení v pracovních skupinách, které budou navrhovat možnosti dalšího zvyšování kvality vzdělávání a následně jejich podpory z Evropských strukturálních a investičních fondů v letech 2016 – 2023

Platformy MAP Řídící výbor MAP  řídí, schvaluje, rozhoduje  vybraní členové Partnerství  reprezentuje Partnerství Partnerství MAP  všechny zainteresované subjekty Pracovní skupiny MAP  pedagogové, ředitelé škol, zřizovatelé = zásada: nositelé odbornosti  podle tematických oblastí  garantují odbornost, připravují podklady pro zasedání Řídícího výboru

Role v rámci realizace MAP Realizátor MAP = místní akční skupina = „expert na komunitní přístup“ Komunikuje s partnery Připravuje podklady Organizuje setkání řídícího výboru, pracovních skupin, a partnerů Odpovídá za průběh projektu v souladu s projektovou žádostí Odborný garant Odpovídá za odbornou stránku projektu Administrátor Odpovídá za řádné vyúčtování projektu vzhledem k MŠMT

Řídící výbor: status a jednací řád Řídící výbor je hlavním pracovním orgánem Partnerství MAP Moravský kras Řídící výbor je především platformou, na níž se odehrává spolupráce všech relevantních aktérů ve vzdělávání v daném území (na základě reprezentativního zastoupení) Řídící výbor projednává podklady a návrhy k přípravě, realizaci a evaluaci MAP Řídící výbor zprostředkovává přenos informací v území Řídící výbor schvaluje Rámcovou strategii MAP a MAP samotný Volí si předsedu, hlasuje o návrzích a přijímá nové členy na návrh realizátora projektu.

Úkoly tohoto setkání Schválení Statutu a jednacího řádu Volba předsedy

Inspirace na příště Aktivita VIZE: jak si v budoucnu představujeme stav vzdělávání v okrese (škola je …, učitel umí … a má k dispozici …, žák je …a může …, na tom všem spolupracují obce, rodiče a neziskový sektor způsobem…), nebo stav vzdělanosti v okrese? Informujte a motivujte své okolí Participujte na pracovních skupinách a motivujte k účasti na nich Navrhněte tipy a možnosti na zajímavé vzdělávací aktivity Navrhněte tipy na osobnosti a jejich dobré praxe, průběžný sběr, čtvrtletní zveřejňování na webu

Ing. Klára Kučerová Vedoucí projektu MAP Místní akční skupina Moravský kras, z.s.

Memorandum o spolupráci Ze společného přesvědčení o prospěšnosti vytváření komplexních lokálních strategií, jejichž cílem je zkvalitnění a rozvoj vzdělávací soustavy na místní úrovni, včetně vzdělávání neformálního, zdůrazňujíce význam úzké spolupráce, odvolávajíce se na cíle a prostředky k jejich dosažení, které jsou uvedeny ve Strategii 2020 a v Operačním programu Výzkum, vývoj, vzdělávání spolupráce bude uskutečňována formou plánování, sdílení, výměny informací, vzájemnými konzultacemi, přijetím společného stanoviska, společného postupu či jinou vhodnou formou v souladu s platnými právními předpisy. je založena na zásadě dobrovolnosti. Autonomie všech stran při uplatňování vzdělávacích strategií není tímto Memorandem dotčena. a bude se vztahovat na všechny oblasti realizace strategií rozvoje vzdělávání, zejména ale na oblast předškolního vzdělávání, inkluze a zvyšování čtenářské a matematické gramotnosti. Memorandum se uzavírá na dobu neurčitou a nabývá účinnosti dnem podpisu všech stran. Memorandum pozbývá platnosti písemnou dohodou stran nebo doručením písemného oznámení nadpoloviční většiny stran, že se Memorandem nehodlají nadále řídit.