Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Síť Enterprise Europe Network (EEN) a její informační a komunikační potenciál PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Služby sítě Enterprise Europe Network Ing. Eva Hrubešová Centrum pro regionální rozvoj ČR European Commission Enterprise and Industry.
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
Bezplatné poradenství pro podnikatele | 19. březen 2009 | Bezplatné poradenství pro podnikatele Markéta Pekaríková.
Enterprise Europe Network (EEN) – podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Enterprise Europe Network mezinárodní spolupráce v inovacích a výzkumu 17. prosince 2012.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Technické.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network Transfer znalostí a síť pro inovace 17. MEZINÁRODNÍ SYMPOZIUM INOVACE 2010.
Enterprise Europe Network a projekt Czech Local Visibility Events - Společně pro úspěch vašeho podnikání
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Informační.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje – partner poradenské sítě pro podnikatele ENTERPRISE EUROPE NETWORK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea BALÁZSOVÁ Technologické centrum AV ČR European Commission Enterprise and Industry

Enterprise Europe Network Zaměření na podporu malých a středních podniků Působnost v 51 zemích i mimo EU Více než 600 organizací působících v síti

Aktivity sítě

Poradenství pro podnikatele Legislativa Vysílání pracovníků do členských zemí EU Založení pobočky v jiném státě EU Přeshraniční poskytování služeb OSVČ Uznávání, ohlášení, ověření kvalifikací apod. Nabídky a poptávky spolupráce Organizace kooperačních setkání firem Databáze nabídek a poptávek Newslettery s aktuálními nabídkami a poptávkami Informace o tendrech Informační činnost Semináře, Publikace, Online konzultace, Zpětná vazba pro EK

Aktivity sítě

Podpora inovaci a transferu technologií Kooperační setkávání firem a výzkumných institucí Databáze nabídek a poptávek technologií a řešení Newslettery s aktuálními nabídkami, poptávkami a akcemi Mise firem a stánky na veletrzích

Sektory Strojírenství a nové materiály Dopravní technologie Biotechnologie a lékařství Životní prostředí Informační a komunikační technologie Potravinářství Energetika a obnovitelné zdroje Nanotechnologie

Kooperační setkání firem, mise firem a veletrhy Kalendář všech akcí na mezinárodním webu EEN

Práce s databází BBS  Vyhledávání technologií v BBS:  na základě klíčových slov  podle sektorů podnikání  AMT (Automatic Matching Tool) – nástroj pro pravidelné zasílání souhrnu publikovaných technologií z databáze:  nastavení frekvence (denně, týdně nebo měsíčně)  volba klíčových slov uživatelem  forma: s texty nabídek a poptávek obsahující zvolená klíčová slova, webové odkazy na podrobné informace o nabídce/poptávce technologie a kontaktní osobu   Vkládání profilů:  kontaktovat kontaktní místa – na

Aktivity sítě

Projektové poradenství 7. Rámcový program EU na podporu výzkumu a vývoje Hlavní nástroj EU na financování mezinárodních projektů v oblasti výzkumu a vývoje (50, 5 mld. EUR pro ) Rámcový program pro Konkurenceschopnost a inovace (1. Program pro podnikání a inovace, 2. Program Inteligentní energie pro Evropu, 3. Podpora ICT); 3,6 mld. EUR pro období EUREKA/Eurostars – programy na podporu výzkumu a vývoje s komerčním uplatněním Programy Technologické agentury ČR (aplikovaný výzkum, spolupráce mezi podniky a výzkumnými organizacemi) Operační programy + informace o dalších programech – Gesher/MOST, TIP apod.

Příprava projektů Identifikace vhodných programů Pomoc s přípravou projektové žádosti Vyhledání vhodných partnerů Poradenství s managementem projektů IPR konzultace Identifikace vhodných instrumentů ochrany IPR Konzultace licenčních, konsorciálních a jím podobných smluv Poradenství k ochraně duševních práv v mezinárodních projektech Informační činnost Pravidelný newsletter Cílené informace prostřednictvím u Semináře, konference Virtuální fórum na webu Projektové poradenství

Poradenství pro podnikatele Transfer technologií Projektové poradenství

Title of the presentation | Date | Působnost partnerů Severozápad: A: RRA UK B: TC AV ČR C: TC AV ČR Severovýchod: A: ARR Liberec/RRA PK B: VUTS Liberec C: VUTS Liberec Moravskoslezsko: A: KHK MSK B: BIC Ostrava C: BIC Ostrava/KHK MSK Praha a střední Čechy: A: CRR Praha B: TC AV ČR C: TC AV ČR Střední Morava: A: RHK Brno B: JIC Brno/BIC Ostrava C: BIC Ostrava/ JIC Brno Jihovýchod: A: RHK Brno/CRR Praha B: JIC Brno/TC AV ČR C: JIC Brno/TC AV ČR Jihozápad: A: BIC Plzeň B: BIC Plzeň C: BIC Plzeň

Děkuji za pozornost! Prezentace ke stažení: Andrea Balázsová Tel:

Užitečné odkazy Enterprise Europe Network ČRwww.een.czwww.een.cz Technologické centrum AV ČRwww.tc.czwww.tc.cz Centrum pro regionální rozvoj ČRww.crr.czww.crr.cz BIC Plzeň JIC Brno BIC Ostrava Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje Agentura regionálního rozvoje Liberec Regionální hospodářská komora Brno Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje VÚTS Liberec CzechInvestwww.czechinvest.orgwww.czechinvest.org Hospodářská komora ČRwww.komora.czwww.komora.cz Česká asociace rozvojových agenturwww.cara.czwww.cara.cz Asociace inovačního podnikání