Leden – březen 2012. V prvním čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: 5 203 Trestných činů: 25 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 9 Zadržení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Brno Městská policie Brno
Advertisements

Nový školní rok začíná.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Bezpečná hřiště Tisková konference prvního náměstka primátora hl. m. Prahy JUDr. Rudolfa Blažka a ředitele Městské policie hl. m. Prahy Mgr. Vladimíra.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2010.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2011.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Městská (Obecní) policie je orgán obce, který zřizuje a ruší zastupitelstvo města obecně závaznou vyhláškou (OZV č. Městská policie a č. Městská policie,
ohroženým domácím násilím
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
09.1 Chodec v silničním provozu
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Umíte se chovat na silnici?
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
 Celkem bylo řešeno událostí: (10 769)  Přestupků: (5 691)  Trestných činů: 44 (31)  Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 10 (8) 
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Duben – červen V druhém čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: Trestných činů: 31 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 8 Zadržení.
Městská policie Most V. Nezvala 2678 preventistka MP manager prevence kriminality města Mostu Lucie Jungmannová Ilona Kozlová
Červenec - září V druhém čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: Trestných činů: 22 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 16 Zadržení.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Říjen - prosinec V čtvrtém čtvrtletí roku 2012 bylo městskou policií řešeno: Přestupků: Trestných činů: 31 Řízení v opilosti nebo pod vlivem.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Martin Klika 1. místostarosta města Litvínov Vyhodnocení projektu „NULOVÁ TOLERANCE“ II. etapa.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
„Bagatelní trestná činnost“ z pohledu Policie ČR
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA ROK
VY_32_INOVACE_47_Přestupky, trestné činy Využití ICT Identifikátor školy:
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
Název vzdělávacího materiálu
NeRiskuj.
Bagatelní kriminalita neexistuje – MP HK
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Senioři v dopravě kpt. Mgr. Miroslav ŠIMEČEK
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
Historie Městské policie
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

leden – březen 2012

V prvním čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: Trestných činů: 25 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 9 Zadržení hledaných osob: 9 Řešených cyklistů: 114 Řešených chodců: 33 Převoz na záchytku: 78 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR.

Z činnosti strážníků: Z činnosti strážníků: Strážníci se ve zvýšené míře zaměřují na kontrolu dodržování vyhlášky města, týkající se volného pohybu psů, uklízení psích exkrementů a dodržování povinnosti mít psa řádně přihlášeného. Zkontrolováno bylo 596 psů. Za porušení vyhlášky bylo řešeno 33 pejskařů. Do útulku bylo převezeno 70 odchycených zvířat.

Pomoc občanům: Pomoc občanům: S žádostí o pomoc obrátilo na městskou policii občanů. Rada či pomoc se nejčastěji týkala dopravy – parkování, hledání adres organizací a institucí. Na strážníky se však obracejí i občané, kteří jsou v ohrožení života či zdraví nebo v tíživé životní situaci, za uplynulé tři měsíce přijala MP v této souvislosti 85 žádostí.

Strážníci zachránili lidský život Hlídce městské policie se podařilo zachránit život jednapadesátileté ženě, která si při pádu na zem způsobila vážné zranění hlavy. Nad bezvládnou ženou se skláněl muž a volal o pomoc. Strážníci přiběhli k dvojici a zjistili, že žena silně krvácí z hlavy. Byla v bezvědomí a nepravidelně dýchala. Hlídka jí poskytla první pomoc, uvolnila dýchací cesty a kontrolovala pulz. Zároveň na místo přivolala záchrannou službu. Před jejím příjezdem přestala žena dýchat. Strážníci okamžitě zahájili resuscitaci a do příjezdu záchranné služby prováděli srdeční masáž.

Praktický nácvik první pomoci Praktický nácvik první pomoci Strážníci, kteří tráví čtyřiadvacet hodin denně v ulicích města, poskytují zdravotní pomoc i několikrát týdně. Často se jedná o drobná poranění, případně o zdravotní komplikace, ale může se stát, že jde o závažné a život ohrožující stavy. Pod dohledem profesionálních záchranářů z VLA procházejí všichni strážníci pravidelným procvičováním a zdokonalováním se v poskytování první pomoci. I díky tomu jim za záchranu života může děkovat nejeden obyvatel Hradce Králové.

Z činnosti strážníků Z činnosti strážníků MP dohlížela na veřejný pořádek a bezpečnost při návštěvě představitelů Izraele a velvyslance Švýcarska Dohlížela na veřejný pořádek a klidný průběh masopustního průvodu. Realizovala preventivně-kontrolní akce zaměřené na kontrolu dodržování zákazu her na automatech osobám mladším 18ti let a dodržování zákazu podávání alkoholu osobám mladších 18ti let. Proběhly dvě celoútvarové akce zaměřené na monitorování a kontrolu osob bez domova. MP se zaměřila na kontrolu cyklistů a chodců. Zkontrolováno bylo 217 občanů, nejčastějším přestupkem byla jízda na kole bez osvětlení. MP zabezpečovala veřejný pořádek při odjezdu českých vojáků na vojenskou misi do Afganistánu.

Kontroly chatových oblastí Kontroly chatových oblastí Hradecká městská policie se celoročně věnuje kontrolám chatových a zahrádkářských oblastí v okrajových částech města. V zimním období, kdy jsou objekty delší dobu neobývané, jsou tyto kontroly častější. Do těchto částí města pravidelně docházejí okrskáři, kteří díky místní znalosti mají téměř dokonalý přehled, jak o obyvatelích, tak i o objektech. Ostatní hlídky zde v rámci své činnosti provádějí namátkové kontroly. Cílem této preventivní činnosti je v maximální možné míře omezit riziko vykrádání rekreačních chatek.

Pozor na přechodu Dennodenně, po celý školní rok, dohlížejí strážníci na bezpečné přecházení dětí. A pořád je to málo. Bohužel stále se stává, že je chodec na přechodu poražen projíždějícím vozidlem. Nutno ovšem říct, že vina nemusí být jen na straně řidiče. Přecházející musí vědět, že nemá absolutní přednost! Nesmí vstupovat do vozovky před bezprostředně přijíždějícím vozidlem. Musí se vždy řádně rozhlédnout a přesvědčit se, že může přejít a to i tehdy, když svítí zelená nebo stojí uprostřed vozovky strážník.. Srážku s vozem chodec nevyhraje... Vedle celoročního dohledu na přechodech se strážníci městské policie snaží zvyšovat bezpečí malých účastníků silničního provozu přednáškami a besedami, které jsou věnovány jak bezpečné chůzi a přecházení, tak i například správné a bezpečné jízdě na jízdním kole a kolečkových bruslích.

Oddělení prevence kriminality Oddělení prevence kriminality Oddělení prevence kriminality se v rámci svých přednášek zaměřuje na sociálně-patologické jevy a své přednášky přizpůsobuje aktuálnosti a věku dané cílové skupiny. Za uplynulé období oddělení prevence kriminality zrealizovalo 159 přednášek pro 2973 posluchačů, 2 přednášky pro 26 seniorů, 20 výukových cyklů sebeobrany pro 1215 žáků a studentů ZŠ a SŠ, v rozsahu 79 hodin.

Sběr injekčního materiálu Městská policie spolupracuje při řešení problematiky nálezů nebezpečného injekčního materiálu po drogově závislých osobách s o.s. Laxus. Občanské sdružení se zabývá poradenstvím i terénní sociální prací v této oblasti a nalezený nebezpečný materiál odborně likviduje. Zároveň od hlídek dostává informace o aktuálních lokalitách, kde se nálezy objevují. V období leden-březen bylo nalezeno a předáno 254 ks injekčních stříkaček.

Řešení dětí a mladistvých Řešení dětí a mladistvých Městská policie HK spolupracuje s Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK při řešení osob mladších 18 let. V prvním čtvrtletí tohoto roku se OSPODu předávalo 23 osob, z toho 3 děti a 20 mladistvých. V 6 případech se jednalo o alkohol, v 7 o majetek a ve 10 případech o děti ohrožené. 5 událostí bylo předáváno s podezřením na trestný čin Policii ČR. Domácí násilí Domácí násilí Městská policie HK se aktivně podílí i na řešení problematiky domácího násilí. V rámci této problematiky spolupracuje MPHK s Policií ČR, soudy, Probační a mediační službou, Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK, Intervenčním centrem pro osoby ohrožené domácím násilím, Adrou a odbornými psychologickými poradnami. V letošním roce městská policie pomohla 6 osobám.

Hlídky městské policie zkontrolovaly v katastru města všechny lokality, kde se zdržují místní bezdomovci. Strážníci zjišťovali jejich zdravotní stav a připomněli jim možnost využít služeb azylových domů. Ne však každý z oslovených chce pobývat v azylovém domě, často upřednostňují pobyt venku. Monitoring hradeckých bezdomovců Monitoring hradeckých bezdomovců

Čestná jednotka MPHK Čestná jednotka Městské policie Hradec Králové se zúčastnila u příležitosti 162. výročí narození Jana Masaryka slavnostního shromáždění občanů.

Komise místní samosprávy V 1. čtvrtletí roku 2012 proběhlo na území našeho města 50 jednání Komisí místních samospráv. Z jednání komisí vyplynuly směrem k MP především tyto požadavky : Měření rychlosti ve vybraných lokalitách Dohled nad parkováním, průjezdnost pro jednotky IZS Kontroly cyklistů – porušování zákazu jízdy na chodníku Kontroly dětských hřišť Časté kontroly problémových lokalit, kde se pravidelně scházejí nepřizpůsobiví občané a dochází k narušování veřejného pořádku Monitorování míst, kde jsou opakovaně zakládány černé skládky Kontroly dodržování vyhlášky města o volném pohybu psů a úklidu psích exkrementů