Technologie pro publikování na webu II Ing. Jiří Štěpánek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Vyvíjejte webové aplikace nově a lépe
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Úvod do objektového modelování
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Microsoft Silverlight
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Pavel Řezníček v Brně  Výběr tématu  Tvorba aplikace  Ukázka aplikace  Zhodnocení práce  Další kroky.
Replikace dat Bakalářská práce na téma. 2 Obsah prezentace - Práce s daty za pomoci XML - Webové služby - Teorie replikace dat - Replikace dat.NET Framework.
Název: Access - i mport dat z tabulky zpracované v Excelu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Tvorba webových aplikací
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 4 Nejen textem živ je web – seznamy, obrázky a tabulky Martin Adámek.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
ATNPW1 Technologies for web publishing Lecture no. 1 Organisation introduction Organisation introduction Entrance to HTML Entrance to HTML Ing. Martin.
1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
2. přednáška Databáze, využití MS Excel
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Webmatrix Štěpán Bechynský (Developer Evangelist, Microsoft)
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
Obhajoba projektu PA165 Půjčovna stavebních strojů Milan Malota, Ferdinand Hudek, Kamil Veselý, Daniel Gašper PA165: Vývoj programových systémů v jazyce.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Naučíme vás komunikovat ?!
Obhajoba projektu PA165 Půjčovna stavebních strojů
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
Global network of innovation Identity a Access Management v heterogenním prostředí Marta Vohnoutová 19. dubna 2015.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II ZS 2011/2012.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Semestrální projekt Správa webových konferencí Mendelova univerzita Aplikace vývojových technik Jakub Matoušek Květen 2012.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II LS 2007/2008.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Kurz pro studenty oboru Informační studia a knihovnictví Úvodní hodina Tereza Balabánová Martin Krčál Brno, FF MU,
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_029.ICT.34 Tvorba webových stránek – fotogalerie ZPS.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Důležité aplikace v IS MU
Organizační úvod, první webová stránka
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Cisco Networking Academy
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Web Application Scanning
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
Transkript prezentace:

Technologie pro publikování na webu II Ing. Jiří Štěpánek

Náplň předmětu ▪ Navazuje na předmět TNPW1 (HTML, CSS, JS) ▪ Přednášky – Mgr. Vacek – Technologie pro vývoj webových aplikací (platformy, zabezpečení, skriptování na straně klienta, trendy, mobilní aplikce a mnoho dalšího) ▪ Cvičení – Stejně jako přednášky z TNPW2, i cvičení začínají tam, kde TNPW1 končilo – Praktický vývoj jednotlivých aspektů webových aplikací – Primárně ASP.NET MVC, zájemci o jinou technologii si mohou libovolně vybrat – Skriptovací jazyky typu PHP MUSÍ být použity společně s nějakým frameworkem (nette, zedn…) – – informace (výuka, novinky, tutoriály, odkazy, materiály)

Cvičení ▪ 1 hodina (45 minut) x 12 týdnů semestru = 9 hodin čistého času – Za tuto dobu není absolutně možné naučit se od nuly, programovat webové aplikace v jakékoli technologii. Z tohoto faktu vzešel následující model: ▪ Studenti mají na každý aspekt vývoje WA připraven videotutoriál, který si sami prostudují a prakticky vyzkouší. ▪ Každé cvičení se zadává úkol, který koresponduje s obsahem videotutoriálu a ten se hodnotí na dalším cvičení = nutná samostatná práce. ▪ Čas cvičení je rozdělen do následujících sekcí: – Teoretický výklad probírané problematiky s ukázkami – Konzultace individuálních problémů – Kontrola úkolů, hodnocení ▪ Poslední cvičení ke konci semestru jsou vyhrazena individuálním konzultacím závěrečných projektů. Využijte je!! ▪ Docházka je nepovinná, hodnotí se pouze projekt

Závěrečný projekt ▪ Webová aplikace (libovolné téma) – Html5, CSS validní – Alespoň 5 business entit (Uživatel, kniha, výpůjčka, rezervace, upomínka) – Alespoň 10 Use case (výpis knih, vyhledávání, rezervování publikace, přidání publikace) s příslušným GUI – User a role management – Validované uživatelské vstupy – Zabezpečení (SQL Injection, XSS a další) – User friendly GUI – Přístup k datům (SQL) – Více na webu

Rady ▪ Dbejte na řádné plnění úkolů, nenechte si ujet vlak!! Nenaučíte se programovat za 3 týdny o zkouškovém období! ▪ Jakoukoli nejasnost ihned konzultujte na cvičení ▪ Snažte se na cvičení chodit co nejvíce ▪ Vnímejte moderní trendy a nebraňte se jim. Ve většině případů se časová investice do pochopení nových technologií a přístupů mnohonásobně vyplatí na pokrácení času vývoje

Kde začít? ▪ MSDN AA program, nainstalovat si MS Visual Studio 2013 Professional a SQL Server 2014 (postačí express) ▪ Studovat videotutoriály ▪ Zdrojů o C# a ASP.NET MVC je nespočetně mnoho (ukázky, web) ▪ Případně rychle oprašte znalosti HTML a CSS, předpokládají se jako samozřejmé

Úkol na příští cvičení ▪ Pro zájemce o ASP.NET MVC – Nainstalovat si na svém pracovním počítači VS 2013 pro a SQL Server 2014 – Nastudovat a individuálně prakticky vyzkoušet první tutoriál – Nastudovat základní vlastnosti jazyka C# (zdroje na webu) ▪ Pro zájemce o jinou technologii – Připravit si prostředí pro vývoj (IDE, Databáze)

Otázky